Family lunch di Pizza Hut | dalam gembira ada syahdu..

Selamat cuti Hari Natal semua..nk wish Merry Krismas, rasa takde kot reader blog mama yg menyambut perayaan ni..so kite wish selamat bercuti jekla..hehehe..mesti masing2 penuh agenda kan harini..paling jeles tgk mereka2 yg berholiday sakan..mama ada gak riki2 kat papa nak pi holiday sebelum Zara start sekolah n mama start keja kan..tp mcm takde harapan..kekekeke..pas cuti Krismas ni papa sibuk bangat..plus skang pon musim hujan kan..papa kata rugi jek jalan2 klu hujan manjang..oklah..leh terima point die..klu bosan sgt, kite jalan kat Beserah jekalah amik angin pantai nanti ya..=p

Nway, kali ni gmbar aktiviti terakhir sebelum mak mama n anak buah mama Ikhwan balik kampung dua minggu lepas..pas kenduri kat umah kakak mama tuh. kitorng smpat tumpang tido umah dia dua malam..hari Selasa mak mama nak balik..sebelum balik tuh, ajaklah diorang lunch kat Pizza Hut..mama baik hati nk belanja..hihi..


Ohhh..sblm gi lunch smpat teman kakak mama beli brg kat Carefour Wangsa Maju..pas shopping, layan jap budak2 main kat cni

Sofiyah n Ikhwan

Zafirah n Syuhadah

Kakak Zara yg terceksi..sorang2 taknak senyum nape ntah

Ok..lunch time..kakak mama, baby Mardhiah n nenek 

Mama yg serebeh..tak berbedak n lipstik langsung sbb tk jumpe mane letak beg mekap ..kekekeke

Aksi terlampau Zareef..siap kaki naik atas meja tuh..huhu

Family tak cukup ahli..Zareef ntah dah merayap ke mana2..hehehe

Foods yg diorder..mushroom soup..amik set untuk 5 org makan..tp sbb budak2 suka..tmbah lagi 3  mangkuk..tamak tak..=p

Spaghetti ada dua jenis..bolognaise ngan spicey apa ntah tak ingat nama die..




Garlic bread..kawan baik ngan mushroom soup..hihi

Medium pizza super supreme

Medium pizza chicken supreme

Sebab order extra rm40, maka dapat dua set free children meal ni..tk tau nk order apa maka order pizza jugak personal set..giler banyak makan tk habis siap bungkus bwk balik..kekekeke

Zara mamam soup

Kak Sofiyah n abg Ikhwan..klu jumpe berdua mmg geng habis..adik2 lain dipinggirkan...huhuhu

Mama beranak dua dgn ibu beranak empat.. nmpak yg dah beranak empat tu plak lagi cantek berseri2 kan..wuwuwu

Budak kecik yg sibuk nak mamam sndiri


Time org sibuk makan, baby Mardhiah ni sedap jek tido..good girl..heheheh

Sebelum balik..nenek bergmbar dgn cucu2 kesayangan..tak cukup korum sbb Zareef dah sibuk maen kucing..=p


Lepas siap makan, kami pi hantar nenek ke stesen bas TBS..hmmm..happy bila dapat outing ramai2 macam nih..tp tulah..bila tgk sepupu2 ni kumpul ramai2 mcm nih, mulala rasa syahdu sbb lepas ni dah susah dah nk jumpe selalu..almaklumlah..nenek kat batu pahat..abg Ikhwan kat Kluang, kakak Sofiyah, Zafirah, Syuhadah n baby Mardhiah kat Lumut, n Zara Zareef plak kat Kuantan..jumpe sesekali kat kampung jeklah nmpaknye pasni ya.. nway, baru dua minggu nenek balik mama dah rasa rindu dah..terasa nak balik kampung sangat2 tp mcm tk smpat wat masa terdekat ni..hmmm..harap bebila dpt curi masa lah nk balik kg..=((



 

*Doa untuk rakyat Palestin..* Ya Allah!! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah.. turunkan lah bantuan mu kali ini kepada orang orang Islam di Palestin, hancurkanlah rejim zionis..amin. ...."

5 comments:

NzA said...

meriah makan ramai2 mcm nie...dh 1 bln xp pizza-hut....huhuhu

mama_umar_maryam said...

mmg syahdu..tp positifnye kite akan amat2 hargai mase bersama2 klu gathering..kan:)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Sonok bila dapat kumpul ramai² macam ni...
tergoda tgk spaghetti tu..dah lama tak p Pizza hut..

mamalieyna said...

meriah berkumpul ramai2..outing lagi..makan2x lagi.best..tp itulah pastu mesti terkenang dan tangkap syahdu...huu~

~MommyAida~ said...

Best dapat berkumpul sesekali ni kan..Makanan pon banyak n yummy je rasa..tapi sedihnya bile semua terpaksa berjauhan..kalo nak balik kg nanti kena berjanji kan Kak Lily, baru bleh together-gether lagi..hihihi

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016