Kisah penghijrahan kami..=)

Salam Jumaat semua...finally, mood datang untuk berstori mori..minggu ni macam lemauuuuu sket sebenarnya nak berblog..entahlah..penat kot..penat packing nak pindah umah, penat kemas umah lama, penat perjalanan dari Klang-Kuantan, penat unpacked barang, penat kemas rumah baru plak..emmmm..lom lagi melayan kerenah anak yang bertiga tuh .. macam2..

Ohhh..buat rakan2 blog yang masih belum tahu, mama secara rasminye dahpon selamat berpindah ke Kuantan hari Ahad lepas bersamaan 2 Dec 2012..Disebabkan kami mmg plan nk angkut sume perabot pindah, maka papa booked 2 biji trak askar terus..plan asal trak smpai around 10am..tp disebaban ada masalah teknikal sket, maka petang kol 4pm baru diorang smpai..itupon papa bagi diorang rehat2 dulu n makan2 baru start buat keja..so dalam kol 5pm lebihlah baru start angkut mngangkut barang..6 org budak bawah papa kena details tolong pindah umah ni..hehehe..tp papa takdelah kejam mana..ari Ahad kena paksa kerja, ari Isnin n Selasa papa bagi cuti..oklah tu kan..duit kopi pon kami bagi jugak..=p


Ni tgh bosan2 tunggu trak smpai..ligat btol si kecik sorang ni..panjat sana, panjat sini..adehhhhh..
2 biji trak tentera bersedia diisi barang2 yg bertimbun..=p

Proses mengangkut sedang berjalan

Nampak tu Zara dgn cousin die abg Ikhwan..org sibuk angkat barang, diorang pon sibuk menyelit sama..takleh dok diam langsung..

Mujur dah kol 6pm tu si kecik sorang ni dah tertido kepenatan..klu tak mmg susahlah..mana mama nk tolong kemas tpt yg dh clear, mana nk layan die tak bagi lari2 lagi kan..nway, kat bilik sblh bwh ni je kami tk angkat perabot..tinggalkan sebiji katil, tilam n almari kecik skali..=p

Malam baru settle sume dan kami terus ikut bertolak ke Kuantan..selamat tinggal rumahku sayang..sebelum disewakan, next week maybe balik cni skjap nk smbung mengemop kasi cun dulu..=p


Actually abeh angkut barang semua dalam kol 7pm lebih..tp lepas tu dok sapu menyapu lantai..buang sampah..minum2 n sembahyang..dlm kol 9pm baru kami kuar umah..time tu trak dh jalan dulu sbb diorang ada hal nak amik barang kat Subang base..disebabkan banyak kali berhenti, maka hampir kol 2am baru smpai Kuantan..trak pulak smpai dekat kol 3am..ingatkan papa kata nk smbung loading barang hari Isnin esoknye je, tp budak2 papa tu kata nak settlekan awal2 pagi tu jugak..maka smpai kol 4am lah baru sume brang2 siap diangkut ke umah baru..haihhhhh..tak pernah jumpe lagi org pindah umah gelap2 macam tu kan..=p

Apepon, syukur sume dah selamat dah..alhamdulillah, mama n anak2 pon semakin selesa kat umah Kuantan ni..buat masa ni, menikmati jadi surirumah dgn rasa seronok..yekla..tak pernah2 dok sebumbung kan..bila dpt stay sama ngan papa..pagi2 dapatlah mama siapkan air n sarapan simple2, cium tgn n pipi before gi keja, siapkan makan tgh hari dia..makan malam dia..rehat n tgk tv sama2..layan anak sama2..mmg NIKMAT ok..klu tak hujung minggu jek baru dpt berkepit ngan papa kan..hehehe..layan jekla org tgh eksited dpt duduk sama ngan suami..=p


Aksi anak2 kat umah baru..abg Ikhwan masih lagi ikut nenek..next week dah tinggal Zara n Zareef berdua semula..

Budak yg semakin aktif n ligat..

Gmbar fresh petang semalam..mama sibuk kemas depan..tk perasan kakak main ngan pokok keladi yg kat sebealh tuh..abeh gatal2 tgn die kena racun getah pokok keladi..huhuhu

Zareef n abg Ikhwan...

My baby comel yg tak berapa nak baby dah..hihihi



p/s: Esok Sabtu mama dapat panggilan interview dari sebuah kilang oleochemical..setelah 6 tahun selesa kat company lama..mmg gabra gilerrrrr okeh nak pi inteview..dgrnye interview utk company ni ada 3 peringkat..tk taulah mampu lepasi sume ke tak..klu dapat, alhamdulillah..kalau tak, jadikan esok sbg latihan or refresh skills utk interview2 yg lain kan..yg penting papa kata, jgn stress sgt utk job hunting kat Kuantan nih..apepon, wish mama luch k!!!..=p


 

*Doa untuk rakyat Palestin..* Ya Allah!! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah.. turunkan lah bantuan mu kali ini kepada orang orang Islam di Palestin, hancurkanlah rejim zionis..amin. ...."

5 comments:

Sherwieyna Muzzawer said...

salam

wah banyaknya barang. anak2 awak pun nampak hepi je dapat berhijrah ke rumah baru.

~aYu~ said...

moga ceria dan bahagia di tempat baru yer..

Nad @ MamaZN said...

Gud luck lily! =)

~MommyAida~ said...

Wahh banyak betul brg2 yg ade kan Kak Lily..pastu terasa sayang plak nk tinggalkan rumah yang cantik kat penyewa..tp takpela, demi keluarga tersayang, harus berkorban jua..huhuhu..

***Gud luck Kak Lily on ur interview...Chaiyok2

OneSimpleMother said...

satu pengorbanan lily buat suami dan anak2 tersayang tu. mudah2an urusan dipermudahkan.. :)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016