Dinner di Kenny Rogers & Chicken Rice Shop..

Gmbar dinner utk ari Sabtu dan Ahad lepas yek..bukan dinner 2 tempat sekali harung..=p..act weken lepas lehkata hari2 pon kuar umah..ni konon2 semata2 nk survey nset n kamera barulah ni..bab makan2 sempoi kat umah malas nk masuk blog..so wat entry makan2 kat luar jekla..=p

Ari Sabtu, kami jalan2 ke Plaza Alam Central Shah Alam..lame btol tak jejak kaki ke sana..saje tgk2 nset tp bukan nk beli pon sebenarnya..(klu ikut napsu mmg nk smbar samsung galaxy S II tu, tp ikut poket pakai jekla tepon papa wat sementara ni..hihi)..Sebelum balik, singgah makan2 dulu kat Kenny Rogers kat sana..macam biasa, kalau pi Kenny Rogers macam tak reti nk smbar menu lain..balik2 amik menu Quarter Chicken ngan 3 side dish tu jugakla..heheh


Ni time jalan2..kakak Zara syok dpt pau mama coklat yg ada gmbar Barbie nih..=)

Adik sangattttttttt suke naik bendalah goyang2 ni tau..bukan main eksited dok pusing2 strereng keta tuh..ada amik video time die main dlm ni tp nanti2 lah upload..=p

Kakak dan adik..cukup susah nk amik gmbar diorang berdua skang..esp gmbar si adik yg tak reti dok diam tuh..huhu

Ok..masuk gmbar kat KR..ni menu mama..quarter chicken + macaroni in cheese + coleslaw + potato salad..

Papa punye..quarter chicken + macaroni in cheese jugak + nasi + buah2an..papa nye ni kongsi makan ngan Zara..=p

Sos amik asing..kitorng nye fevet blackpepper sauce..

Air mama share ngan Zara..strawberry smoothies kot nama die..papa batuk so amik teh panas jek

Mama n Zara..=)

Zara sibuk nk posing ngan muffin nih..=p

Adik mamam potato..=)


Esoknye plak Ahad, pas Maghrib kuar ke JJBT..saje jalan2 nak dinner + usha kedai2 kamera yg ada kat sana..kali nih pilih nk makan kat Chicken Rice Shop plak..lama gak dh tak makan nasi ayam kat sane..Zara mmg sukelah sbb fevret die nasi ayam tuh..=p


Papa n Zareef..

Mama n Zara..

Apsal makan kunci tu dik..tak sabar tunggu nasik smpai ker..huhuhu

Zara ngan dessert nata de coco..

Teh tarik utk papa, soya utk mama n Zara..nata de coco tu mmg free ngan individual set yg kitorng beli..

Klu makan kat CRS ni mmg penuh mejalah jawabnye..hehehe..kitorng amik set nasi ayam ngan roasted chicken..dapat sekali beansprout ngan paitee 2 pcs sorang..(suke sgt makan pai tee nih..=p )

Adik mamam nasi n sup..nasi bagi lenyek2 sket dh leh terus suap..=p

Zara nye add on satu lagi pinggan nasi

Budak comot..=p

Pas makan bawak diorang main sekejap kat cni..see adik..bukan main suka dpt pusing2 stereng keta..=)



p/s: Makin bersemangat nk beli kamera baru sbb geram susah nk amik gmbar adik yang elok2 skang..mklumlah..adik aktif, amik gmbar guna nset asyik gegar jek..tp tulah..tkdelah nk beli DSLR pon..beli compact jugak kot tp yg besh sket dari kamera2 mama sebelum ni..kamera compact sng nk bawak ke mana2 kan..=)..(alasan org save bajet tk mau beli DSLR...hihihihi)

7 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sedapnye KR..dah lama tak makan kat sana..
Zareef tak takut ye naik keta tu..Qis plak..sampai sekarang ni masih takut naik tu..kalau tak gerak..berani jer dia duduk..bila dah gerak..kemain dia nangis..^^

Nad @ MamaZakwan said...

takpenah pun gi makan kt kenny rogers
kalu 1st time pegi, mesti taktau nak order apa..ntah2 beli sama cam lily punye, hikhik... =p

beli mini dslr la dear...
harga tak smpi rm1k kn..
takpun beli online
kedainye ada kat shah alam seksyen 19

Diamilikku said...

lily, Zareef comel sangat..dengan kulit cerah....geram akak tgk...si kakak pulak makan cheeky muka dia..nampak besar dah kan...nanti sekejap je lily akan rasa zara ngan zareef sama besar..macam akak skrg..tgk alesha ngan aisy nampak lebih kurang je...:)

lama akak tak singgah...busy sungguh...moga lily tak lupakan akak yer :)

Salina@IbuAqil said...

Uishhhhh lapor teman dibuatnya nengok makanan2 tuh.. ;)

NzA said...

terliurnya tgk mknan tu....

betul la lily, akak ada 1 dslr dh jadi gajah putih je kt rumah..berbulan2 xguna..leceh..alih2 kamera kompak juga senang dibawa ke mana2....1 letak dlm hbag, 1 letak kt rumah.......

zailamohamad said...

sedapnya makaroni & cheese!! zaila pon suka makan kat TCRS, anak2 pon suka makan;)

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

kekadang je masuk KR ni en asben x bape suka makan benda alah kat KR hehehe..sama lily kita pun camera compact je nk beli dslr x mampu lagi heheh

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016