Dinner di Senibong + fun fair di Danga Bay

Kisah kami di JB lagi..Sabtu malam, sepakat nak pi dinner kat Senibong nih..act mmg dah lameeeeeee sgt teringin nk jejak kaki semula ke Senibong..Senibong ni kalau kat sini ala2 muara port klang tu kot..tak pon mcm kat Bagan Lalang..penuh jek ngan restoren2 seafood n lokasi tepi laut..cume harganye takdelah berapa murah nk dibandingkan ngan dua tempat lagi tuh..

First time ke Senibong sejak bertahun2 lamanye..adalah jugak sket2 yg dh berubah..parking die dah kena bayar..rm2 sekali masuk..fuhhhh..berpeluh tgk kereta banyak giler..siap terbayang ada ker tpt kosong nk makan nanti..nmpak mcm ramai bebenar..huhuhuh..pastu diroang dh sediakan jugak tapak2 utk berniaga..kire mcm ada stall2 jual bajulah, jual mainan budak2 lah..mcm kat muara port klang jugak..=)

Dan mama dh lupe mane tpt paling sedap kat Senibong tuh..mklumlah, dh 5 tahun tak pegi kan..so kami main terjah jek ke sini..

Anjung Senibong Seafood..sbb tgk org tk berapa ramai so main pegi jekla..=p


Selalunye suka pilih tpt duduk kat area pelantar tepi laut tuh tp tetibe nmpak ada gazebo utk bersila so terus pilih dok kat situ..tp sebenarnya silap pilihlah sbb bile dh duduk mcm tuh, Zareef pon memulakan aktiviti lasaknye..klu dok kat babychair selalunye die behave sket..so jenuh gakla melayan die yg eksited malam tuh..sibuk sgt nk praktis berjalan..hehehehe..Zara plak takde mood sbb dh ngantuk..n anak buah mama nmpak ok n tk buat perangai..=p


Kami di gazebo..nmpak tak ke'eksited'an adik Zareef kat situ..hehe

Manyak happy ini budak..si kakak plak muka mengantuk nk tido..penat sgt main kolam siangnya td

Memulakan aktiviti tepuk2 meja..=p

Haaaa..nmpak tak nih..die sudah mula praktis berjalan..kelakar jek tgk time nih..bersungguh2 nk berjalan time org nk makan..dptlah maju 4,5 langkah..=)

Happy boy..(^__^)

Nenek n Ikhwan.belakang tu area pelantar tepi laut..leh tahan ramai gk orang..nmpak barisan lampu2 kat seberang sana tuh tak? tu dh masuk area Singapore la tuh

Mama n nenek

Gmbar Zareef lagi..tp kalau tgk betul2 dh ada perubahan sikit..cube perati kat dahi die..dek kerana ligat sgt, jatuh bedebuk dptlah tanda seketul kat situ..huhuhuhu


Okeh..makanan dh smpai..1st order siakap tiga rasa..sedappppppp

Tomyam campur..papa kata sedap jugak

Ni mama order..lala masak pedas..mmg pedas melesinglah..mama jek tukang perabih sbb nenek tak makan byk sbbntk tahan pedas..papa makanlah jugak sikit2..=p

Kailan ikan masin

Udang goreng butter.fevret mama klu makan kat Senibong..cume kali nih udangnye macam kecik2 plak n digoreng terlalu garing..but still sedaplah..nk compare ngan masak sendiri, mmg faillah..huhu

Sup ayam tak pedas utk bebudak..tp tak laku pon sbb Zara dh selamat tido n anak buah mama plak nk makan menu org tua (menu pedas maksudnye..hehehe)

Pas makan, smpat pusing2 jap kat area jual2 barang tuh


Time ni kakak dh bangun..smpatlah die pau mama baju tido princess sehelai..=p


Overall, ok lah makan kat Senibong nih..sekurang2nye leh melepaskan rindu nk makan kat sini..dulu2 selain senibong, selalu gak makan kat area Setulang Laut and Anjung Warisan (ada lagi tak ek anjung warisan tuh)..restoren SInggah Selalu kat Lido tu paling jarang singgah sbb situ harga mahal sket..tk sesuai utk budak2 belajar cam mama time tuh..hehehehehe...

Klaaa..smbung cerita lain..pas dinner mmg dh pakat nk bawak budak2 ke funfair kat Danga Bay sebenarnya..tp tulah..sbb siap makan pon dh lewat (dh kol 10 lebih time tuh) so anak buah mama dh tertido dlm keta..bile dikejut die tk mau bangun..sian gak sbb die yg beria2 nk ke funfair sebelum tuh..huhu..nway, sbb dh smpai singgahla jugak sekejap sbb si kakak kata nk naik horse..mama n papa jek yg teman..nenek terpaksa tunggu kat kereta sbb anak buah tu tido kan..


First horse yg kakak naik kat mini carousel nih..berani plak die nk naik sorang..selalu nk kena teman..maybe sbb carousel ni kecik jek so die berani kot..=p


Muka happy dpt naik horse..klu sepupu die ada kompem lagi syok die

Pastu, just bwk budak2 ni kat area mainan goyang2 ni jek..banyak gk pilihan, tp banyak gak yg bebrungkus..rosak agaknye..huhuhu

Ingat nk amik gbar kakak n adik berdua..tp si adik dh buat kerja sndiri kat bawah tpt letak kaki tuh..adik oh adik..=p

Ok..ni horse kedua yg kakak naik..yg ni bergerak setempat jek tp kakak tetap suke..=)

Agak2nye klu mama bwk naik horse yang  betul kakak suka macam ni tak??ke makin takut plak nanti..eheheehe

Adik sibuk nk belai2 horse jugak

Tumpang naik sekalilah ye kakak..hehehe


Permata2 kesayangan mama..haih adik..susahnye nk amik gmbar adik sekaranglah..ade jek aktiviti die nk buat


Tak lama pon kami kat sini..dlm setengah jam je kot sbb kesiankan nenek yg duduk dlm kereta..pastu terus balik hotel..nway, sebelum terlupa mama nk mintak maaf jugakla pada kawan2 mama yg duduk kat jb sbb mama mmg tak kontek2 langsung ke ape utk menyinggah..tk kira kawan sekolah mama dulu ke, kawan2 ex UTM mahupon kawan2 blog..mama mintak maaf yek..mklumlah..pegi pon singkat je maka tk smpat nk dating2..InsyaAllah, ada waktu lain kite boleh reunion (utk kawan2 sekolah n ex-utm jekla..utk kawan blog mmg lom pernah jumpe sorang pon lagi blogger dr jb..=p )

8 comments:

Nana said...

wala...beznye tingin nak g sini tau

LiLy @ MumMyQiStInA said...

lily..ktorg pun ada pegi Danga Bay mlm sabtu tu..apsal tak jumpa erk..selalu mlm sabtu time hubby cuti..mmg selalu bawak Qis jln2 kat sana..takde jodoh nk jumpa..

kakyong said...

anak2 kakyong selalu minta kat ayahnya nak singgah funfair.. tp tak pernahnya dapat..

S.U.R.I.A.T.I said...

woweee!!! bestnye!!! su xpernah bercuti ke johor...

littlehumblelynn said...

Lily

jom kita gi bagan lalang seaview restoran weekend ni..katanya the best seafood kat situ...

jom...2x!!

mama_umar_maryam said...

best jln2 jb yeh..jb nipon dlm plan nk singgah nnt, next yer kot ;)

Ummi Dania Yasmine said...

nampak cam sedap je makan kat senibong ni...:-) tempat cantik sangat.

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

mak aiii leleh dah ni hehhe...
amboi zhareef lasak betul..x gheti dok diam ehh ..mentang2 baru dpt kaki hehhe

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016