One night stay @ M-Suites JB..(^__^)

Entry ketiga ttg weken di JB..pagi td buat entry psl kakak mandi kolam jek..ni saje buat satu lg entry psl hotel yg kitorang stay nih..sbb banyakkk sgt gmbar amik kat sana so share jekla kan..=)..

Act mama main booking jek M-suites hotel nih..sbb dulu slalu lalu lalang dpn hotel ni time ulang alik dating kat JB kan..nmpak cam menarik sbb hotel die hadap laut..so pi survey2 kat Agoda.com dapatlah bilik studio suite 2 biji..bilik lain pon ada tp sbb dah booking last minit, harga pon mahal2 belaka, luar bajet..hihihi..apepon, time check-in kat sana, mama bernasib baik sbb receptionist offer utk tukarkan bilik mama pada 2 bedroom apartment..kire rezekilah sbb kebetulan ada kosong lagi kan..


Ni masterbedroom die..ada sbijik katil besar..bilik pon luas

Ni plak second bedrrom..ada 2 katil twin..bilik pon kira selesa jugakla

Dining area n living room..klu letak karpet kat area living room tu lagi besh sket rasenye..tklah sejuk sgt kaki n bontot duduk kat lntai tu kan..=p

Yg ni bahagian dapur..bagus utk family yg ada anak kecik macam mama..senang nk uruskan susu, n bekalan makanan utk anak2..=p

Bathtub cume ada kat master bedroom..kali ni mama sorang jek yg menggunakan bath tub ni sepenuhnya..Zara dh puas mandi pool die tk layan pon bathtub nih..huhu

Sebelum bilik bersepah, nenek posing dulu ngan cucu lelaki sulung die..=)

Antara view dari bilik kami..ni pntai Lido lah kan..(org Johor pon leh konpius..=p)


Zareef smpai2 bilik dh mula aktiviti mengexplore..

Dan alhamdulillah..dek kerana bilik yg luas..maka Zareef dpr praktis skill berjalan die time kat hotel nih..sekarang die dh dpt berjalan lebih 10 langkah tau..=)

Minah ni cam biasa over happy..itu time mood baikla..cub klu bangun tido..kompemmmm mood down..=p

Mama n Zareef..beramas mesra dalam bilik..=)

Ni aktiviti time malam..sbb takde karpet..terpaksa bentang selimut tebal dalam bilik sementara letak kat ruang tamu nih..klu tak kesian diorang nk baring2 sejuk atas lntai tu kan..

Syedap btolllll anak2 mama n papa tido atas tilam empuk hotel ni yek..=D

Ni gmbar hari Ahad esoknye..pagi2 Zara dh berjaya bangun sbb mama sogok nk bwk pi mandi kolam lagi..klu kat umah..dh siang baru nk celik mata kan


Adik yg masih sedap ketiduran..angkut jek die time nk pi sarapan pagi tuh

Okeh..breakfast time..pndai masing2 nk suap makan sndiri..=)

Adik hadap susu jek smbil tunggu mama suap bubur..=p

Habis ke kakak makan tuh???hehehehe

Untuk mama..hehe..banyak tak makan..brakfast ok..ayam kurma tu sedap smpai rasa tak cukup amik seketul..hehehee

Gmbar makan2 lagi

Suke sgt pic nih..=p




Bukan utk Zara or Zareef..tp utk mama ye..dh tua2 pon masih suka makan cereal ngan fresh milk nih..=p

Tgh makan pon sibuk nk gurau senda ngan adik

Ni gmbar2 sebelum checkout plak..aksi2 adik dan kakak


Time amik gmbar sefamily ni Zara dh selamat terbongkang dah..penat sgt mandi kolam lah tuh..=p

Time nih dh checkout dah..saje posing2 kat lobi..kakak Zara badmood sbb kena kejut dari tido..sume gmbar takmo senyum

Berkenan plak ngan karpet kat lobi nih..(^__^)

Mama + papa + Zara

Mama+papa+Zara+Zareef..baru smpat nk amik gmbar satu family kecik kami nih..hehe

Last but not least..Zareef ngan nenek..=)


Overall, puas hati sangat2 stay kat hotel ni walau hanya 1 malam..suke dgn bilik die, swimming pool die, cafe die..malah staff2nye pon sgt berhemah tau..cth time breakfast kat cafe pagi tuh ramah jk diorang menegur n senyum siap pilihkan tpt duduk n amik babychair utk Zareef lagi..extra credit utk diorang..=)..nway, harap pasni ada rezeki bwk nenek jalan2 jauh sket plak..n kalau boleh nk kumpul 3 beradik skali pi holiday..tk pernah lagi berkesempatan holiday sama2..walau cume 3 beradik mama nih, susah btol nk berkumpul..(leh masuk wishlist 2012 la ni kan..family holiday..=p)


8 comments:

mariaariffbaby.com said...

beshnya yang..

kita org jb ni lum tdo kat msuites..
next year datang lagi tau..akihir tahun..

leh p Legoland..kita setkan masa..leh dating2 sekeluarga :D

Salina@IbuAqil said...

selesa sesungguh hotelnya.. ;)

eT said...

sonoknyer tengok anak2 happy kan...
best3

littlehumblelynn said...

kak lin x pnh g jb sejak kawin..harus nak pg jugak ,,wishlist thn dpn..

mahal x hotel ni?

kakyong said...

tahniah zareef, dah dapat kaki.. tak lama lagi laju lah tu..

S.U.R.I.A.T.I said...

mmg nmpk menarik. satu mlm berapa kak regenya?

mama_umar_maryam said...

mmg puas hatiu tgk hotel ni lily..mmg klu g sane,blhla book hotel nih!

Ummi Dania Yasmine said...

dah pernah tidur kat hotel ni. Kat cafe dia siap ada tanda halal jakim lagi....:-) best kan?...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016