Macam ni leh kire holiday ker..??..(^__^)

Hmmm..bulan Dec ni mmg banyak cuti umum kan..pastu mostly sume jatuh on Ahad..so dpt smbung cuti smpai ke Isnin..mama tgk ramai jek yg pi cuti2 mesia time2 mcm nih..klu ikutkan hati, mama pon nakkkkkkk sgt gi bercuti2 mesia..hasrat nk pi jauh2 sketlah..kot2 pi penang ker..langkawi ker..felda residence hot spring tu ker..tapiiiiii..tulah..masing2 cam bizi jek bulan Dec ni so proposal utk gi cuti2 Mesia mcm tk dilayan oleh papa..huhuhu..lagipon papa kata die dh ada few program utk 2 weken dlm bulan Dec ni so macam tk smpat nk planning gi tpt lain..

Pendek citer..salah satu program papa ialah mengiring wedding kawan die kat JB ujung minggu ni..klu dh kawannye pegawai askar, dah tentulah bermakna papa kena buat sword barrel kan..mama mmg eksited nk ikut sbb dh lama tk escort papa pi sword barrel..=p..nway, disebabkan tk dpt pi cuti2 mesia kan..makaaaaaa..mama dgn 'bijaksana'nya telah mncadangkan utk kitorng overnite jek kat JB weken nih..hehehehe..padahal jb ngan kmpung mama kat rengit tu takdelah jauh mane kan..tp tak kire..nk jugak dok hotel feeling2 gi bercuti..ekekekeke

So, weken ni bakal bermalam di Msuites Hotel Johor Bahru..mama siap ajak mak mama ikut sekali n booking 2 bilik sekaligus..kebetulan sorang anak buah mama pon ade kat kmpung so lehla die join mandi swimming pool ngan Zara nnti..lain2 aktiviti kat jb akan dipikirkan kemudian..tp teringinnnnnn sgt nk pi makan kat Senibong..last pi sana mase mama study kat UTM 5 tahun lepas..=p


MSuites Hotel JB

Bilik yg bakal didiami..

Swimming pool nmpak cam menarik utk bebudak kan..=p


Ok..berbalik pada program kedua papa..rupe2nye papa nye tpt kerja ada buat family day on 23rd Dec nih..mama pernah join sekali jek family day papa which is 3 tahun lepas..then 2 tahun berikutnye papa kena attend sorang2 sbb mama malas nk turun Kuantan..ekekekeke..sian kan..Nway, kali nih diorang buat family day tu kat De Rhu Beach Resort Kuantan..siap kena tido satu malam lagi kat sana sbb sebelah malam ada program BBQ bagai..maka..secara tak langsung dptlah turun Kuantan n tido hotel kat sana kan..sekali lagi kire feeling2 bercutilah kan..=p


De Rhu Beach Kuantan..sedang2 besar jek resort ni rasenye..slalu lalu depan resort ni tp tk pernah menyinggah

Swimming pool nmpak sgt menarik sbb ada slide2 bagai tuh..budak2 kompemmmmm suke..=D

Bilik nmpak sempoi dlm gmbar..keadaan sebenar tunggu pergilah baru tau..=p


Hee..walaupon sekadar Kuantan tp tetap eksited nak pergi..sbb walaupon papa kerja kat sane, mmg lame dh mama tak jejak tau..last ke Kuantan tahun lepas time bulan pose..lagipon kali ni 1st time kirenya bwk Zareef ke Kuantan, so feeling lainlah kan..=)..And, sekali lagi ngan 'bijaksana' nya mama request kat papa nk smbung overnite kat Swiss Garden Resort n Spa plak..mujur papa bagi restu sbb die tau die tk dpt bawak kitorng gi bercuti jauh2 kan..so 'bercuti' kat Balok tu pon jaaaaaadiiiiiiilahhhhhhh..=p


Swiss Garden Resort n Spa..tgk org stay cni macam best so mama pon teringinlah jugak..

Swimming pool yang besar

Part paling best..tepi pantai!!! lame tk ke pantai tau...hope time tuh Kuantan tak hujanlah..huhuhu

Bilik yg bakal didiami..booking bilik garden view jek sbb nk christmas ni bilik2 lain mahal2 belaka...eheheheh

So, itulah antra perancangan kami utk Dec ni..punyelah nk holiday sangat kan smpai tk dpt pi jauh, tido hotel dekat2 pon jadilah..ekekekeke...mama kata dekat sbb yg kat JB tu mmg dekat ngan kampung kitorng..then kat Kuantan plak dh nama 'rumah kedua' papa kan..so leh jek nk stay kat bilik papa kat TUDM nun sebenarnya..tp mcm mama sebut kat atas..gatalllll..nk gak feeling2 holiday tuh.=p

Apepon, hope sume perancangan berjalan lancar..InsyaAllah..esp plan nk ke Kuantan tuh..mklumlah, dua tiga arinih dh kuar berita pasal Kuantan banjir tu kan..huhuhu


p/s: Klu plan berjalan lancar, nmpaknye kakak Zara bakal puaslah mandi kolam bulan nih..jgn berendam smpai demam sudahhhhhhh..=p




12 comments:

nieda said...

penuh juga aktiviti jalan2 ni..best..Ahad lepas baru je menyinggah hot spring Sungkai masa tu otw nk blk Shah Alam..

De Rhu Resort pernah pergi tahun lepas. Bilik oklah tapi design lama. Pool dia sangatla besar mesti budak2 suka

mama tisya said...

kalo dpt tdo otel mmg best kn..nk2 ada swimmimg pool..hehehe...swiss garden kuantan tu best...kita dh 2x stay situ FREE:)

sue zainun said...

best kalau cuti2 nie pergi berjalan2 nak2 pulak gi tempat yang jarang kita pergi..mesti bestttt..:) aah kan..dalam bulan dec nie jer 3x cuti bring forward hari isnin...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Hujung minggu ni pun ktrg ada jemputan kawin..mana tau tempat yg smakan lily..bolehlah jumpa.. ;)

Zana Nordin said...

uihs...dah kira cuti2 mesia gark ler tu lily oit...
MSuite Hotel...bilik besar tau...pernah stay situ masa kursus a few month before....Batrice siap mandi kan pool dia lagi time tu..and dont worry..dlm bilik ayaq ada bath tub...leh ler zara and zareef berendam dlm bath tub...

lama tak pergi Kuantan
rasanya pergi 2 tahun lepas kot..lepas tu takde pergi dah...
huwaaa....best agaknya pergi Gambang..main air kat wetworld.

littlehumblelynn said...

De Rhu Beach-- seronok jugak..sbb ada private beach...

zailamohamad said...

amboi..bestnyaa..asyik tido hotel je..

zaila ni ajak husben tido hotel tak pernah approved..hehehe

S.U.R.I.A.T.I said...

amboi...bestnya kak lily!!
ini betul punya holiday. nak itot!!!!!! :D

Nad @ MamaZakwan said...

bestnye
dpt pi cuti2 akhir thn ni, huhu
kite ni dok umah je la nunggu hari, uwaaa..!!!

kakyong said...

amboi..bestnya.. bertuah lah badan

kakyong x lama dah x jejak mana2 hotel, mahupun bercuti2 mesia.. cuti2 kat rumah jer... huhuuu...

Dilla Ady said...

beznye lily..penuh aktiviti bercuti..

dilla pun ade plan jugak nk bercuti2 camni..tpi tahun depan..harap2 allah permudahkan..

Salina@IbuAqil said...

weeee bestnya dear.. nak ikot!! ;)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016