Alvin & the Chipmunks 3 for FREE..thank you Dutch Lady!!


AKhirnye, hari yang ditungu2 oleh anak dara mama + cousin2 die pon smpai..Utk menononton movie ALvin and the Chipmunks nih..sume pon peminat Chipmunks yg comel tuh..hehehe..apepon, sume tiket ni ditaja oleh Dutch Lady..sempena promo diorang utk Dutch Lady Kids and School tuh..ari Jumaat mama dh dapat dah kad jemputan utk ke event ni di Jusco Bukit Tinggi, mcm yg mama dh register kat fb lah..=)

Invitation kad dr Dutch Lady

Aturcara event..


Klu ikut aturcara program, kol 9am mendaftar utk amik tiket..so sebab umah pon dekat, kitorng smpai dlm kol 9.15am mase tuh..mmg org pon tak ramai lagi..pas register, sume budak2 dapat beg, kalender, dan bendera sorang satu..movie start kol 11am..sebelum tu just aktiviti amik2 gmbar then ada sikit program ngan maskot2 Ducth Lady kat dlm panggung..budak2 ni mmg masing2 dh tak sabar nk tunggu kol 11am..asyik tanye bile nk mula wayangnye..huhuhu...


Budak yg paling bersemangat nk tgk wayang..=p

Tiket2 yang diredeem..utk mama amik 3seats jk..adik dok atas pangku..=p

Sesi posing2 before masuk rayang

My family..=)

Family kakak mama..

Tetibe terselit sorang lagi princess..hehehe

Mama dan anak2..

Amik gmbar reramai..bertmbah  ramai plak nmpak sbb si Aaron Aziz ngan Maya Karin menyelit gak kat belakang tuh..ekekekeke


Tetibe maskot ni pon datang..terusssss Zara melalak2..kotak mcm ni pon die leh takut..huhuhu

Tgk dari jauh jek..pastu lari menyorok

Nasib ada poster Puss yg besar gabak nih..tempat kakak Zara berselindung dari maskot kotak..=p

Amik2 gmbar lagi..punye bosan budak2 ni menunggu nk masuk wayang..heheheh



Ooo..lupe bgtau..act pagit uh badan Zareef start dedar2..maybe sbb sebelumnye die terkena hujan..huhu..so pg Ahad tuh die monyok jek sbb demam..=(

Maskot dh pergi time ni..baru kakak Zara nk senyum balik..

Ok..kol 10am pengumuman dh leh start masuk panggung..sarung jaket sbb takut sejuk..=p

Zara dlm panggung..papa tgk Zara..mama pegang adik..mujur adik tidur sepanjang movie n tak meragam sbb demam tu kan..

Sebelum movie start ada sesi sing along dulu..

After movie..sume budak2 puas hati..=)

Thumbs up for Alvin and the Chipmunks 3..mmg best citer nih!!!..=D

Sian adik..muka monyok jek sepanjang pagi..huhu

Sebelum balik, macam biasa layan bebudak main kat cni..



Apepon, selain Dutch Lady..mama nk bagi kredit jugak utk Mama Tisya yg sudi tag mama kat fb pasal Ducth Lady movie mania nih..mama bukan alert benda2 macam ni selalunye kan..ada jugak rezeki anak2 mama n anak3 buah tgk movie for FREE..=)


p/s: Adik demam sehari jek..tetibe arini kakak Zara plak start panas..harap cpt sembuh ek sayang..and ari ni mama terpaksa half day gara2 bateri kereta kong..now tgh tunggu abg ipar n kakak mama datang utk beli n tolong ganti bateri tuh..huhuhu

p/s2: smpat terserempak ngan blogger Zaila Mohamad pas tgk movie arituh..borak2 skjap jek time tuh..hehehe..ada lagi ke blogger lain yg gi event kat JJBT nih??

4 comments:

mama tisya said...

tk sbr nk bw tisya sabtu ni...nanti kalo ada yg best2 lg kita share kt fb or blog ye...bdk2 sure suka punye tgk kartun...oh kaka zara demam ek..smoga cpt baik

Dilla Ady said...

besnye...free gitu..dilla tak pernah sekali pun bawak dak acha gi tgk wayang..teringin!

zailamohamad said...

alahai Lily dah update ya..Zaila masih tak sempat nak transfer gambar lagi..

haritu bangun lambat, huhuhuhu sudahler pagi2 melilau cari kotak susu tu tapi last2 diorang tak nak pon kan..pastu dengan tak makan breakfastnya lagi..lepas redeem tiket terus breakfast dulu kat food court then ngam ngam masuk masa orang dah tutup lampu

anak2 zaila enjoy juga tengok movie ni cuma Husna je macam xsabar nak balik..kuar je wayang g beli barang kat jusco then terserempak ngan Lily

sorry sebab cakap pon tak proper, tengah2 jalan sebab masa tu husna tgh nangis nak mainan..huhuhu lagipon zaila masa tu pon sakit kepala & balik je rumah tidur tak hengat..

apa2 pon lain kali kalau ada event macam ni, bagitahulah ya;) thanks for sharing

zailamohamad said...

aisey terpanjang lak komen..macam buat entry kat sinilah plak:P

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016