Mama + dua kanak2 ribena + Puss in Boots..=)

Hee..lameeeeeeee sgt rasa tak pi tgk wayang ni..so bile nmpak jek trailer Puss in Boots ni kat tv, mmg dh janji nak bawak kakak Zara pi tengok..Zara plak mmg dh kenal watak Puss ni sbb Zara kan peminat citer Shrek..so die pon sangat,sangat, sangat bersemangatlah nk pi tgk wayang ngan mamanye..=)

Kebetulan, Sabtu lepas anak buah mama (anak pada abg mama) yg duduk Kluang tu ada kat umah mama, jadi mama ajaklah die skali gi tgk wayang Puss nih..1st time anak buah mama masuk wayang..nasib baik die behave jek dok dalam tu so takde masalah lah mama menghandle dua kanak2 ribena nih..hehe..Ohh..lokasi macam biasa tentulah panggung wayang terdekat di JJBT..siap amik tiket paling awal yek kol 10.10am..itupon time kitorng smpai dh agak ramai org beratur kat TGV nun..=p


Zara n abg Ikhwan kat depan poster Puss in Boots..

Bersama icon2 Puss in Boots..actually kan kepala Puss tu dah terlentok tau..nasib baik ada sorang Indian yg sanggup tolong pegang kepala Puss tu time mama amik gmbar..agagagaggaa

My baby..Nur Riza Azzahra bt Riza Shahril dalam panggung wayang..macam biasa, mmg komited si kakak tgk citer smpai ke abeh..=D

Anak buah mama..Zul Ikhwan b Zul Azrin..dh separuh citer die macam ala2 dh bosan gak..asyik tanye lame lagi ke tak nk habis..hehehe..tp mujur tk buat perangai..gigih tgk smpai ke sudah jugak..=p


Kesimpulannye, macam biasa mama mmg suke tgk citer2 kartun nih..macam2 watak ada dalam Puss in Boots antaranye watak Humpty Dumpty, Jack n Jill, Jack and the Beanstalk, Golden Goose dll..seronok gak sbb watak2 tu sume ada dlm nursery rhymes time kite kecik2 dulu kan..=p..Heroin dlm citer ni Kitty the Soft Paw..sweet jek tgk die berpartner ngan Puss in Boots..hihi..

Nway, pas tgk movie smpat bawak budak2 ni main kat area keta bebanyak tuh..abeh gak rm5 mama buat beli token nak bagi keta tu bergerak..huhu..takpelah..asal kanak2 ribena tu happy kan..=)


Abg Ikhwan yg seronok dpt naik car

Kakak Zara pon bukan main seronok nmpaknye..=)

Best sebab banyak keta yg ada dua stereng ni..tk payang rebut2 pusing stereng kan..heheheh

My baby Zara..(adik takde lehlah panggil baby kan..kalau tak kena panggil kakak Zara..ekekekkeke)

Ni plak kat area bawah JJBT tuh..mcm biasa ada hiasan2 utk krismas..seronok btol budak2 ni berlarian kat situ..mujurlah tk ilang dari pndangan mata mama nih..huhu



Last but not least, balik dari JJBT, smpat singgah McD drive thru sebab nak belikan kanak2 ribena tu eskrem sorang satu..tengok2, ada plak mainan happy meal watak2 dlm Puss in Boots nih..apelagi, smbarlah sorang satu mainan nih..kalau beli mainan jek rm3 each pcs..=)


Watak Puss in Boots pilihan abg Ikhwan..n Zara plak pilih watak Kitty Soft Paw..suke budak2 ni dpt mainan tuh..=p


Hmm..kesimpulannye bukan kata budak2 jek seronok..mak budak ni pon seronok dpt pi tgk wayang..mklumlah, sesekali dpt 'lepaskan' diri dari berkepit ngan si kecik tu kan..time kasih papa n nenek ma sebab sudi tolong jagakan Zareef sementara mama pi berseronok sekejap yek..sesekali, reward utk diri sndirikan..=p..nway utk Zara, pasni kite tgk citer Alvin and the Chipmunks 3 plak k..kali ni kite bawak adik sekali..(ngan harapan adik akan behave dlm wayanglah..hihihiihi)



8 comments:

Salina@IbuAqil said...

Bestnya!!! X bwk aqil lg.. Kena bwk gak lah ni.. ;)

Nana said...

damia sebok nak ajak tgk cite ni hehe
mama dia ni kureng skit tgk cite katon
klw free je baru g tgk ahhaa...
dload je la nanti

Nad @ MamaZakwan said...

baru nak tanya mana zareef
rupenye kene tggl kat umah
hehehe
abg ikhwan tak penah masuk panggung
tu sbb die cepat bosan kot
kalu tgk kat tv kan bleh wat mende2 lain skali
heheh

mama tisya said...

mmg best citer ni..kita pn bw tisya p tgk...jusco bukit tinggi pn deco krismas camtu gk ye sama mcm kt jusco setiawangsa..ke smua jusco deco sama2..ehhehe

NzA said...

seronok sskali brfoya2 dgn anak dara...hi.hi.hi.....

littlehumblelynn said...

teringin jugak mau bawak kak ain tgk wayang..sure best girl's outing kan..

zara untungler selalu mama dia bawakkan dia..

kak ain..mama dia asyik bawak makan x sudah2..

hehehehhe

ibuafiqahhuzaifah said...

bestnya dapat tgk wayang dgn anak2..
irni pun ber3 blu, lg..
tu la tgu chipmunk 3 jgk..hehe

nieda said...

bestnya..nida blum pernah bawa humaira tgk wayang lagi

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016