HoMe SwEeT HoMe- Sudah dapat kunci umah.. *mode: HAPPY!!*

Lameeeeeee sgt tak update ttg Home Sweet Home kami nih..almaklumlah..umah tu dh beli sejak 2 tahun lepas..nk update selalu pon tak dan sbb tak siap2..bile dh siap..tgu CF plak..pas CF kuar, kena tunggu settlement dr bahagian pinjaman perumahan papa plak..tapiiiiiiii..akhirnya penantian kami sudahpon berakhir..ari Jumaat 20hb yg lepas, kunci rumah yang kami nanti2 sudah pon berada dalam genggaman..=D


Sejambak kunci umah..dapat 3 set sumenye..

"Welcome to OUR new home.."..=)

Merasmikan umah baru..alhamdulillah..kunci rumah diterima pd tempoh yg dijanjikan..

Kakak yg ekisted masuk umah baru..


Sebenarnya, kunci umah ni dh boleh diambil sejak bulan April lagi..tp atas sebab2 yg tak dpt dielakkan (hal pinjaman papa lah nih), dh ujung2 bulan 5 baru dpt release..kitorang bajet nk pindah secepat mungkin sbb gaji papa dh start kena tolak sejak April lepas..tak mampu nk bayar umah baru ni + ngan umah sewa lagi..so, target kami nk berpindah ialah ujung bulan 6 nanti..

So, Sabtu lepas bergegas lah kitorng terjah umah sekali lagi..terus confirm ngan satu contractor ni utk buat ape yg patut..act 3 minggu akan datang papa tk balik sbb kena outstation ke Indon..maka, mmg tk smpat nk buat survey2 banding harga kat banyak tpt..contractor tu pon offer harga yg agak reasonable dh..so mmg sekali harung..tros booking ngan die utk buat grill, kitchen cabinet, plaster ceiling, tmbah wiring mane yg patut n pasang lampu kipas satu umah..then, hari yg sama kitorang terjah jugak satu kedai lampu kat area2 Bdr Puteri tu..diorang tgh buat sale..so tros beli set lampu n kipas utk satu umah..senang kerja..hehehehehe


1st time bawak adik Zareef ke umah baru..=) *kakak masam muka sbb mula2 mama tk mau amik gmbar ngan die..hihi

Bawak nenek sekali utk tgk umah..

Sesi berbincang ngan contractor..dekat 3 jam jugak dok tgk show house, belek2 katalog, pilih2 material n riki2 harga *gmbar diambil secara curi2..heheh

Satu2nya kedai lampu yg kami terjah..main taram beli jek..asal harga berpatutan n cantik kat mata kitorang sudah..=p

Sian adik..dok kena usung sana sini tunggu papa n mama settlekan pasal umah..huhu


Nway, contractor janji sume akan siap dalam masa 3 minggu..harap2 betullah ape yg die cakap..kalau konfirm dh siap in 3 weeks, sat lagi papa balik dr Indon kami dh leh bersihkan umah n cat mane yg patut..pastu nak packing barang n pindah terus..harap sume urusan akan dipermudahkan Allah lah nanti..doakan kami yek..=)


* Utk yg belum tau, umah kami ni kat area Bandar Puteri Klang..dekat2 ngan Jusco Bukit Tinggi. umah teres biasa jek saiz 20x70..jadilah kan..itu yg kami mampu wat masa nih..asal ada tempat berteduh utk satu keluarga pon dh bersyukur sgt2..

* To Zaila Mohamad: rasenye umah kawan Zaila tu mmg dekat ngan umh kitorang ni..sbb umah kitorang pon dekat2 area taman permainan jugak cume takdelah setentang betul2..lehla kenalkan kami nanti ye..hehe

15 comments:

OneSimpleMother said...

alhamdulillah dah dapat rumah sndiri kan.. ni rezki anak2 juga ni.. :)

ninieZUERYANNIE said...

Lily, samela kite.. Rushing giler.. Ktrg nih pon kelam-kabut teramat.. Mane dgn aku nk bsalin lg.. Semoga urusan kite dpermudahkan oleh-nya..

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah bestnya da rumah baru, sonot zara ek, tahniah k...

shila ariff said...

tahniah lily...akhirnya impian memiliki astana sendiri sudah termakbul...bestkan dah ada umah sendiri...boleh hias-menghias nanti...tak le ralat sangat kalo bab hias-menghias ni..macam kami masih duk kuarters ni..terasa ralat je nak hias sakan..ala kadar je..bagi sedap mata memandang...tahniah sekali lagi!!!...

p/s: tunggu pencen baru plan nak bina astana idaman..jual umah seremban n umah manjung..balik kelate wat umah...huhuhu....

mummy_ayu said...

wah..dah dpt kunci dah...tahniah..
Ayu..masih menanti.. :-)
seronoknya...nak renovate mana yg patut...pas tu busy la nak pindah..
seronoknay umah sendiri..

littlehumblelynn said...

hurray!!!!!!!!!dah leh masuk umah baru...best kan!!!

[-suziey-] said...

time to renovate..tu yg paling best..hehe..tahniah :) slmt berpindah :)

Ummi Eisya&Amani said...

tahniah..syukur la dah ada rumah sendiri..bukan senang nak dptkan..tak sbr nak tgk hasil deco ni nanti..

etiey.com© said...

alhamdulillah.. rezeki anak-anak kan lily

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tahniah lily..
Bestnye dh ada rumah sendiri..
blhlah deko2 ikut kemahuan sendiri.. :)

Fara_Adura said...

Wah beshnye dapat umah baru. Leh ar fara singgah2 jengah lily nanti eH. Selalu gak lepak2 jusco tuh
Tahniah eh dpt duk umah baru hee

Dilla Ady said...

sori lame tak jenguk sini...


wahhhhhhh...beznye lily da dapat umah baru, umah sendiri...doakan tuk dilla pulak ye..

cantiknyeeeeee gambar2 lily satu familiiiiiiiii....sweet2 sumee...

NzA said...

2 thn????? lama tu lily..apapn dh dlm gengaman.....mesti seronok n xsabar nk naik rumah baru...

Sha@Mama Tina said...

Alhamdulillah..apa yang ditunggu2 dah ada depan mata. Walaupun hanya rumah teres jek.. tapi ibarat mahligai buat penghuninya kan..syukur sangat dah tu.. :)

Pas pindah sok bolehlah intai2 nurseri pokok pulak ek.. seri-serikan rumah dgn pokok2.. :)

ida khairani said...

alhamdulillah..tahniah!!!

bestkan dah ada rumah sendiri..

selamat berkemas.. hehe!!

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016