11.05.11- Zara 3 tahun 1 bulan

(See attached file: zara.jpg)

Arini kakak Zara dh menginjak ke umur 3 tahun 1 bulan..takdelah byk sgt
progress berbanding sebulan lepas kan..cuma part free-diapers tu
alhamdulillah dh bertambah ok..skang klu nk kencing mmg dh lulus dlm
toilet. nk gi jalan pon dh berani tk pakaikan pampers..cuma part nk
membuang air besar, kadang fail, kadang lulus..kadang2 mama yg tk sabar
tunggu die meneran dlm toilet, tros paksa die pakai pampers
aje..hahahaa..terlmpau punye mama kan..=p..ohhh..utk tido malam still pakai
pampers lagi yek..tu slow2 kena training kot n mama lom rajin lagi setakat
ni..hihi

Nway, macam yg semua tahu..Zara dah 3 bulan lebih dicutikan dari pergi
taska..mula2 plan nak smbung antar ke taska pas nenek balik kampung nih..tp
ada sket masalah sbb sebulan dua lagi kitorang mungkin akan berpindah ke
umah Bdr Puteri. so malas nak tukar2 taska kan..Jadiiiiii..mama telah
membuat keputusan yg Zara akan dihantar ke umah bbsitter sekali ngan adik
Zareef smpai ujung taun ni..then awal taun depan baru mama akan daftarkan
school yang baru utk Zara kat area Bdr Puteri tuh..lagipon, ok jugak antar
Zara sekali ngan adik kan..leh die tolong jadik 'spy' utk mama..report if
bbsitter tak jaga adik elok2..hehe..nway, maybe start antar budak berdua tu
ke bbsitter start bulan 6 nih..kali nih mama decide utk antar diorang kat
wife pada operator dept mama ni jek..hope oklah budak berdua tu kat sana
nanti..

So kakak Zara, tahun ni still leh rileks2 lagilah yek..belajar sket2 jek
ngan mama kat umah..taun depan kakak dh kena pi school dah..=)

11 comments:

zailamohamad said...

kawan zaila pun ada juga beli rumah sama macam Lily, diorang pun dah dapat kunci dah..kalau xsilap rumah diorang berhadapan dengan play ground tu..nanti leh zaila kenalkan ngan korang..bagus kenal2 jiran ni..hehehe

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

kejap je dah besaq kan, tak lama lagik dah masuk taska...makin besaq makin tomei ka kak zara ni

LiLy @ MumMyQiStInA said...

owh..dh nk pindah umah sendiri erk..bestnye..

skrg ni kita pon tgh trainingkan Qis utk free diapers..dh msk 2minggu dh..kekdng ok..kekdng terbabas gak..tp x pelah slow2.. ;)

Fara_Adura said...

Hehehe kisah diapers tuh nak sama dengan kes fara aje agagaga
Ibu yg kurang rajin ye So malam2 pakai diapers aje keh3
Bila siang hari ummi dtg mood malas takot anak terbocor bagai.. suh la dia pakai. Tp semlm dia leh jawab..pia da besar laa.. uit terkena aku~ keh3

~~@lyci@~~ said...

alalala.. dh besar zara... dah 3 taun dah... smoga zara jd kakak yg baik yer.. amin ;)

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

zara gud girl dah bley lepas diapers ekk..aisyah still fail lagi..tengah slow2 training skrang

Nana said...

zara dah nk g skolah ek
kita ni rasa nk anta damia umur 5 thn la kot
tp amrul lak suh anta umr 4th

ieda said...

sekejap je zara dah besar .. dah ada adik , x lama lagi adik makin besar dan zara dah masuk sek ..

haa mummy leh tambah adik layieeeeeee ekekek :)

nieda said...

ok juga hanta zara rumah bbsitter..next year boleh pergi school..dah besar zara

Izan Ishak said...

zara dah besar...jap lagi nak gi skolah dah ye...

takpelah...thn ni bole manja2 ngan mama lagi kat umah kan~

Izan Ishak said...

zara dah besar...jap lagi nak gi skolah dah ye...

takpelah...thn ni bole manja2 ngan mama lagi kat umah kan~

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016