Cuti-cuti Mesia dibekukan???

(See attached file: cherating.jpg)

(See attached file: cherating2.jpg)

Huhuhu...itulah kata putus dpd tuan besar aka papa ZaraZareef...sebab tulah
anniversary kali ni kitorng tkde gi jenjalan mane2 pon. walhal sebelum ni
dh setuju every year at least nak ber'anniversary gateaway', tak kiralah
destinasi dekat ke jauh..cth taun lepas kami pi Bukit Tinggi Pahang..tahun
sebelumnye ke Legend Resort PD. Tp utk taun ni, bukan setakat anniversary
gateaway, cuti2 mesia pon dh dibekukan..sumenya gara2 simpan bajet utk
rumah baru..

Nway, gmbar kat atas tu ialah Impiana Resort Cherating yek..dulu kami
pernah berhoneymoon kat sane. so supposedly, tahun ni turn sambut
anniversary kat Cherating utk imbas balik kenangan hanimun dulu2. tp apakan
daya, dh tuan besar buat keputusan cmtuh..so kenalah memahami..kami ni
bukan org senang..bile dh buat sumthing besar2an (dlm kes nih bajet utk
umah), maka bajet2 lain kenala dipotong..lagipon, dh ada bby kecik kan..nk
bwk berjalan jauh pon cm tak sesuai buat masa nih..tuan besar kata
insyaAllah nxt year klu ada rezeki die akan bwk kitorng gi jenjalan
lagi..doakan kami murah rezeki yek..

Teringat plak dulu2 time belum byk tanggungan...lom beli umah..mama lom
beli keta baru..hutang belum melambung (erkkkk..) Zara pon kecik
lagi..bukan main sakan kitorng berjalan..untung Zara sbb belum cecah 2
tahun masa tuh, die dh jalan byk sgt tempat antaranya Tganu, Langkawi,
Sabah, Sarawak n Bali..utk Zareef, nnti besar sket br mama bwk jalan2
k..tunggu ekonomi kita stabil semula..=)


p/s: mode jeles tgk org bercuti2 sakan..huhu


-mama Zara n Zareef-

10 comments:

mummy_ayu said...

sama ngan Ayu, tahun nie kena tangguh dulu bab cuti jejauh nie...sbb budget ke arah lain..
harap tahun dpn leh la jenjalan...seronok tgk kengkawan semua pakat book AA tu..

Ummi Eisya&Amani said...

daku pun jeles la lily..ummu ngan daddy nak jalan,tapi sbb ada amani kecik lagi..so kena fikir byk kali la..kena tunggu amani setahun baru best skit kot..

littlehumblelynn said...

lily

betullah,kena spend utk yg lebih penting dahulu..

mcm kak lin & hubby sama2 peg kerajaan..so gj dok takat tuh aje lah..so mmg kena banyak menyimpan..sejak dh beli rumah dah banyak $ melayang semata2 pindah umah..pening tuh!!nasib baik buat yg penting2 aje..

apapun jimat cermat amalan mulia..

@>--ummi zahra--<@ said...

kite pun tahun ni belum jenjalan lagi..hubby baru start potong umah bulan mac ari tu...huhuhu..

Sidratul Muntaha said...

sama nasib la kita lily
anak dah dua nih..
tanggungan jdi tunggang langgang...
aih..
lama dah tak pegi bercuti
nak baut mcmana
takde rezeki n ekonomani

LiLy @ MumMyQiStInA said...

kita lebih lglah..blum pernah pergi bercuti2an kecuali blk kg.. ;)

shila ariff said...

impiana resort cherating bilik dia ok..suka 'deco' dia..takpe lily, tahun depan masih ada insyaAllah..tahun ini tumpu pada deco deco rumah baru ye...

NzA said...

xpelh lily...utamakan yg penting dulu. jgn sedih2 ye..

Mama Adli said...

lily,
i pun kena cut cost...pasal rumah dah siap tgl tgu nak dpt kunci je...nnti dah kena bayar perit juga tu...cukup makan je....plus dgn kehadiran bb baru....mmg kena berjimat cermat...
semua la..kurangkan berjalan, kurangkan makan2 luar...huaah...plan papa adli nak tukar MPV pun terpaksa dibatalkan....tp takpe la..kereta skrg pun dah selesa..rmh akan selesa...peruntukkan utk anak2 cukup n lengkap...itu yang penting....

Nana said...

heheh xpe lily tungu zareef beso skit
pastu nanti bole sambung jenjalan
kita ni sebab sementara xde bb kecik tu la bole nak jalan2
esok2 ada bb xkemana dah

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016