Buat julung2 kalinya...

Keluarga kami mengadakan hari perhimpunan keluarga..kira family day lah kan..memang nilah 1st time keluarga sebelah mak mama adakan event mcm nih..berkumpul ramai2..so dapatlah jumpa makcik2, pakcik2, sepupu sepapat, anak2 buah malah cucu cicit pon ada..=p

Nway, sedikit info pasal family sebelah mama nih..act arwah atok mama Haji Shukor b Kromoscho ni asal dari Indonesia (tengok nama arwah moyang mama tu pon dh tau kan asal Indon..huuu)..datang berhijrah kat Mesia ni n kawen ngan arwah nenek, Hajah Sawinah Mohsin..Dapatlah 8 orang anak, di mana mak mama aka nenek zara zareef ni anak yang ketujuh..daripada 8 orang adik beradik tuh cume 4 orang jek yang ada lagi sekarang..so arituh yng berkumpul kira kaum kerabat daripada 8 orang adik beradik mak mama nilah..lebih kurang 300 orang yg hadir..klu nk ikutkan, memang mama tak kenal sume pon..mklumlah, jarang2 jumpe kan..

Ohhh..lupe plak..majlis ni diadakan ari ahad, 1 mei lepas..lokasi kat umah pusaka arwah atuk yg mane skang makcik mama yg duduk kat situ..mmg meriahla majlis..utk sesi pagi, ada acara bacaan yassin dan tahlil, ceramah agama, sesi memperkenalkan keluarga n sesi amik gmbar..makan2 tidak dilupe yek..=)


Kakak Zara yg cemerlang bangun pagi arituh..hehe

Adek Zareef takpe masalah..mmg jenis bangun awal punye budak..=p

Banner family day ..

Keluarga kecil kami..=)

My heroes..serba hijau..

Zareef di pangkuan makcik die aka kakak mama..

My lil boy,,sekejap tido, sekejap berjaga, sekejap nangis nak nenen..=p

Makcik mama yang jadik tuan rumah arituh bersama ngan mak mama..

Mak mama ngan anak2 sedaranya aka cousin2 mama

Sesi bergmbar sekeluarga..ni family kecil kami..14 orang sumenye..7 dewasa, 7 kanak2..hihi

Kakak n cousin2 mama..


Utk acara sebelah petang pulak, memang lebih meriah..sempat kitorng balik salin baju pakai baju sukan pulak..utk petang tu ada sukaneka utk kanak2 dan dewasa, acara gubah bunga, tarik tali, mewarna n macam2 lah..lucky draw pon ada..sume ni cousin2 mama yg uruskan n jadik urusetia..mama tolong datang n tengok jekla..nk join malas walaupon ramai yg offer nak tolong jagakan si Zareef..hihi


Anak2 sedara mama..zara tk join bergmbar sbb tgh tido mase nih

Mama n anak2..beria pakai baju sukan walhal bukan join satu acara pon..=p

Anak dara mama yg sangat happy ptg tuh

Zara n kakak Fira

Zara posing2 lagi

Sempat masuk pertandingan mewarna..=p..

nmpak beria2 jek padahal sket jek die kaler..nasib dpt gak hadiah suke2..hehehe

Ni plak lawasan sukaneka,,ada 12 games sumenya

Nenek Zara jd salah sorang pemberi hadiah

Papa join acara tarik tali..dpt no 2 tp blk tu abeh sakit2 tgn n badan..hihi

Antara gelagat Zareef ptg tuh..=)

Dah penat tgk org, die pon mintak nenen n tros tido..=p


Apepon, petang tu sume orang balik kepenatan but yet happy..macam2 jugaklah 'hasil' di bawak balik dpd menang sukaneka, lucky draw n sevenier sume..yg mama nih, wlu tak masuk ape2, tp still penat melayan 2 org budak tuh..hehehe..tapi oklah..sekali skala attend event mcm ni best jugak..merapatkan silaturrahim sesama ahli keluarga kan..


p/s: Act sebab ada majlis nilah mama tak dapat balik shah alam lebih awal..alang2 tgh cuti, tros dok kampung smpai tarikh event..tu yg balik cni agak kelam kabut nk mengemas sume sbb esoknye dh terus kena start keja..=p


8 comments:

ida khairani said...

Grand gila majlis.. berapa lama punya planning ni.. dasyat2x..

baru habis pantang ka? selamat kembali bekerja!

mummy_ayu said...

wah..meriah tu..siap ada sukaneka semua..best la sbb leh gather2 ramai2..

Izan Ishak said...

mmg seronok ada family cam ni kan lily. at least dpt jumpa pakcik makcik sepupu sepapat yg mmg susah kalau nak jumpa hari2 biasa.

thn ni kalau jadi,family belah arwah abah izan akan buat yg kali ke-4 pulak...

etiey.com© said...

wahh tanhiah! meriah yg amta.. giler gempak macam ni siap ada banting lg

Dilla Ady said...

papa luv me...sweet okeh!huhuhu

wah..besaunye family lily ye..bez jugak kan sesekali berkumpul ramai2 camni dengan pengisian aktiviti yg bermanfaat camni...

psstttt...nmpk da slim la...sy sgt jeles...hihihihi

littlehumblelynn said...

lily

seronok baca entry ni..seronok kumpul ramai2 kan..apapun selamat kembali bekerja ;)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

wah lily..bestnye...
gempaklah..semua family dpt berkumpul..meriah sungguh..
bestlah sekali sekala buat event mcm ni..

mama_umar_maryam said...

wow,sonoknye..kenallah jugak sedaremarekan..
zt ni klu bab2 gathering mmg slalu hrp kt inlaws lah..sbb family besar belah sini..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016