Wajah2 Ammar Zareef di suatu pagi yang hening..=p

Nak tepek gmbar2 terbaru Zareef..ni gmbar pagi tadi. adik leh plak bangun nk main2 kol 4 pagi. kenapa mama kate bangun nak main? sbb die tak nangis pon. mata bukak besar, kaki n tangan aktif terketik-ketik, sua nenen pon die tak mau. haaa..nak main lah tu kan..hehehehe..

Macam2 ekspresi muka ada..geram jek mama tgk..tu yg sambil2 layan adik, sambil2 mama snap gmbar..=p










Gambar yg last dok nganga2 mulut maksudnya dh hauslah tuh..pas 'ngempeng' ngan mama barulah die nak tido balik..itupon dah dekat kol 5 pagi mase tuh..heheh

Nway, tgk Zareef main2 pagi tadi, teringat plak mase jaga kakak Zara dulu..die pon selalu jek buat perangai bangun nak main tgh2 pagi buta esp mase umur die 3-4 bulan..mama dahlah jaga sensorang kan so tkde maknanye nak gilir2 tido ngan papa. so mmg hari2lah mama gi kerja ngan mata panda.. ni tk lame lagi akan berulanglah pengalaman tu..dhlah kali ni boy kan..mau lagi aktif..jgn mama terlingkup kat opis sudahhhhhhhh..=p

Ohhh..satu lagi, perasan tak Zareef mmg tido tak berbedung..sempat 2 minggu jek bedung die bagai..pastu die dh tak mau. kalau dibedung, die makin tkleh tido..sedaya upaya nk lepaskan tangan dari bedungan tu nanti..so skang klu die tido either mama bedung belah kaki jek, ataupon selimut biasa..kalau buat mcm tu, baru die ok n lena tido..mcm2 perangai budak2 ni kan..=)

14 comments:

bonda dadif aka akish said...

pelbagai gaya!!

zareef2...be a gud boi ya..sian same mommy..

=)

Putra Mama said...

blum tlambat lgkan nk wish congrate for new born zareef.. lame x bukak blog.. ;p

Selamat berpantang..

mama_umar_maryam said...

eei,suke mulut bulat tuh!! mmg budak2 ni suke jage malam kdg dr kol 4-7 pagi,haaaa..pensan..

Ummi Eisya said...

bulatnye mata zareef..biasa la baby lagi tu..dia nak sesuaikan masa tido..lelama ok la.

ninieZUERYANNIE said...

alahaii, cam kakak zara mase kecik laa..

[-suziey-] said...

ouh mcm2 memek ye zareef..bestnye tgk baby..rindu nk baby lagi..

la 2 minggu je berbedung? kiranya xbedung dh la yek skang..haih mcm2 peel dorang ni..

littlehumblelynn said...

lily

kang kejap aje bertukar rupa tuh..esok-lusa lain lak rupa dia!!tomeii!!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

comelnye Zareef..

Zareef 2 minggu jer dia berbedung?..klu Qis dulu..dekat 2 tahun masih berbedung lg..tp klu tido kat buai je lah..tu yg x lepas lampin dgn dia tu klu tido buai..Tp skrg x dh lah..mcm2kan pe'el budak2.. :)

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

tahniah lily..
makcik leily baru berkesempatan nk tgk zareef, kak alya salu nk guna lappy, terhad la masa makcik nk bw salu.. huhuhu

ida khairani said...

tahniah!!!..huhu..dah lama nk cari blog ni..dok main agak2 key word search di google, tak jumpa2..rupanya mama zara jadi follower blog shaklee2u..ish..teruknya la tak check dr awal.

tahniah sangat!!!!..dah ada sepasang..sama la kita. suka la zara, dah ada baby to take care..

hukhukhuk..nk kena khatam banyak story ni..ketinggalan bullet train dah rasa..

tahniah again!!! sukanya saya..

Sha@Mama Tina said...

rasa macam tengok zara ms baby pulak..hihi

NzA said...

pkul 4 pagi mata dh bulat ye......

Diamilikku said...

comel kn lily...hurmmmm...rindunya nak ada baby....hwaaaaaaaaaaa....cepatla habis belajar....

Dilla Ady said...

alahai geramnye..rase nk cium2..

da berbaby nih terpaksa la lily kan..berjaga tgh2 pagi buta..sume pun akan merasa camtu..

mane ade anak yg molek jek tido kan mase baby dulu...ade jek nk wat mama die gi keje ngan tak cukup tido..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016