Nak potong, ke tak potong..??

Hmmm..skang isu potong memotong ni byk berkisar pasal broadbnd kan..ramai yg nk potong perkhidmatan bb masing2 n tukar ke service yg lain...mama pon klu ikutkan geram jek ngan bb mama nih..lembab semacam jek even mase kat shah alam..tapi, sbb mama ni pemalas nk survey2 n uruskan benda2 baru, so redha jekla ngan bb yg skang nih..asal leh update blog, jengah2 fb oklah tuh..tp, lain dr tuh macam shopping online ker, email ker, mmg tak dan nak bukak mase kat kmpung nih..bil2 mama yg slalu mama bayar guna M2U pon papa yg tolong transferkan arituh..=p

opsss..dh melalut plak pasal broadbnd..sebenarnya nak tulis pasal potong rambut anak dara mama ni ha..hehehehe. rasenye mostly dah tau kn yg rambut zara ni mmg tak pernah dipotong sejak die lahir..cume rambut depan jeklah selalu mama potong bagi pendek..rmbut belakang?? mmg tk pernah sama sekali..sume gara2 mama nk anak mama nmpak girlish..sebabnya rmbut zara ni spesis nipis n lambat panjang..jenuh tau mama tunggu rmbut die pnjang dulu..huhu

nway, sejak 2 menjak ni nmpak mcm dh semak plak rmbut zara tuh..lagi2 sejak dh ade adik..zara kan suka cium2 n gomol2 adik die..kengkadang smpai rimas adik zareef dibuatnye sbb rmbut kakak dok menyapu muka..so bile mama tanye zara nk potong rambut tak..zara tros kata nak..die kate senang nak cium adik..heee


Zara @ her first birthday- rambut mmg seciput sangat2..

Zara @ her second birthday- dah panjang sket rambut  mase nih

Zara almost 3 years old..mama mmg suka rmbut die pjg macam nih..br nmpak ayu sket..=p



nway, mama plak yg rase sayang n serba salah nk potong rmbut die nih..yekla..klu cam budak lain, potong byk kali pon cpt jek rmbut pjg balik. tp macam zara, klu dh potong pendek, silap2 umur 5 tahun br ada can tgk die rmbut pjg semula..huhu..pastu tk dpt byg cantek ker klu die potong rmbut nanti

so skang ni still tergendala dulu operasi nk potong rmbut zara tuh..tgklah,,kalau rase sayang sangat, maybe mama potong sket jek kot..bagi sama rata ker..skang rmbut die cam layer sket..depan pendek, blakang mmg terlebih pjg..=p

klaaa..alang2 harini story psl kakak Zara, layan jek gmbar2 die yg lain ni ek..sume gmbar mase kat kmpung.









* amacam..nmpak semak tak rambut zara??hehehe


p/s: wlupon zara kate nk potong rmbut, tp mama yakin klu bwk die gi kedai kompem melalak tgk gunting..tak pon takut ngan aunty tukang gunting tuh..kena mintak tolong MIL potong kot nanti..=p




13 comments:

ieda said...

kalau dah sek akak x leh tgk semak2 nie .. kalau zara lum sek still ok .. cuma kemaskan sikit dibhg depan .. she looks cute :)

anak2 akak dah sek semua akak potong pendek , rimas bila ke sek cikgu duk sebuk cakap itu dan ini .. haa dah pendek senang .. terlupa sikat punn x kesah ekekke :))

Diamilikku said...

gunting je lily..skrg nih dia sendiri pun tak reti uruskan rambut lagi..biarlah lambat panjang pun..nanti by the time panjang rambut dia..dia tau dah nak uruskan rambut...lagipun kesian budak2..kadang2 diorang rimas tapi tak reti nk bgtau..sebab tu kak su gunting je rambut alesha..walaupun sayangkan...biar jelah...tunggu besar masuk sekolah ke baru simpan rambut balik...

[-suziey-] said...

lily guna bb ape? kt guna maxis so far alhamdulillah ok..

jgn la potong rambut zara..syg la..dh panjang..tp klu potong msti nmpk cheeky..hiks..ok je skali2 buat perubahan..rmbut budak cpt panjang..

NzA said...

kalu nk ikut senang n kemas mmg la potong pndek ttp sayang la cz dh pjg...

Ummi Eisya said...

klu dah rasa rimas sgt tu,potong skit ok la kot..jgn la pendek sgt..

Sha@Mama Tina said...

kalau rasa agak2 rimas ajar dia ikat rambut la Lily. Sha pun Tina punya rambut lagi tak pernah potong. Tapi spesis rambut yang mcm goldilock dia tu mana nak nampak panjang sgt kan. Bila basah..dia jadi lurus..hamek kau..dah setengah belakang dah

Sha skang ni selalu ajar dia ikat rambut even dia tak suka. Sok nak skolah susah pulak kan..

sha pun sayang kat rambut zara..lurus jek..sha suka..potong sikit jek la..bagi senang nak manage..jgn potong pendek..kang nampak boboy plak cam zareef.. hihi

Nana said...

klw kita suke rmbt panjang
tp aritu
nenek damia lak g potong
hehe
pjg ni bole wat pesen2 skit

Dilla Ady said...

acha da byk kali tak terkira da potong rambut..cume tak penah mention kt blog jek..baru ari tu pas potong...die asal nk sampai bawah tinge lebih sket nk dekat cecah pertengahan leher, konpem kena rash..

dan terbaru nih mil ckp tak leh rambut panjang sbb bile potong jek trus baik demam...dilla pun tak kisah lagi pun die nk potongkan..


lagipun dilla sendiri takde mase nk uruskan die bile da berambut panjang nih, sedang rambut pendek pun susah nk sikatkan ni pulak berambut panjang nk kena sikat, ikat bagai..

tapi bile tgk rambut zara nih, cantiknyeeee...cam sayang jugak nih lily nk dipotong..

kena pikir 3,4 kali jugak ni lily kalu btul2 nk dipotong..

zailamohamad said...

Ameera baru aje potong rambut (nenek dia potongkan) tapi alahai rindu pula bila dia berambut panjang sebab sekarang ni bila berambut pendek, personaliti dia totally berubah, macam jantan pon ada..huhuhuhu

norly a.k.a sweetmama said...

sayangnya lily..cantik rambut zara tu.tp, kalo dah rimas terpaksalah trim sikit..

norly xpenah potong rambut zahra pun, cuma potong depan sbb rambut zahra masih lom panjang even norly xpenah potong.sejak botakkan dia umur 5bln smp skang xpotong.ntah bila nak cecah pinggang.hahaha
norly mmg xpenah biar lepas rambut zahra, especially lepas ada zharif.tocang atau ikat poney.zahra sendiri cepat rimas sbb rambut kdg smp masuk mulut.hikhik

maya amir said...

kalau nak potong, kasik trim sket jek..eh tapi kan, akak rasa zara comel gak kalau rambut epndek.. mcm baby doll gitu..pastu pakaikan cekak:)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

tp sayang lah lily..
klu kita suke tgk rambut anak pjng..blh buat mcm2 Fesyen..hehe..
kita ni plak jenuh nk tunggu rambut Qis pjng & lebat cam rambut Zara nih..seciput jer rambut dia.. :)

YatieJay said...

Potong pendek jek Lily...senang sket nak uruskan dia. Lagipun Lily dah ada second edition mungkin masa limited nak uruskan rambut Zara. Agak2 nak kasik nampak girly pakaikan cekak atau sepit, skrg mcm2 rupa ada - akak yg geram tengok.

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016