Ada rupe macam bibik tak??

Hehe..asyik tepek muka anak2 jek, kali nih tepek plak muka mama sekeping dua..ni first time mama try bawak Zareef guna kain batik cenggini..mak mama panggil style 'emban' tak silap..selalunye kalau kat shopping2 complex tu bibik2 suka bwk anak2 majikan guna kain batik mcm nih ye tak..tu yg mama rasa mama pon dh ada gaya bibik dah..ngan pakai selekehnye..muka serebeh lagi..huhu


Mama aka bibik beranak dua..=p

Gambar ni Zara yg snap..hehehe..nasib baik nmpak muka mama cume gmbar ade blurrr sket..

Adik Zareef sedap jek tido dalam kain tuh..hihi


Klu tgk gaya kitorng, nmpak sgt nk kuar umah kan..ye..mama mmg dh 2,3 kali ye mengelat dari berpantang. Means kuar rumah selain dari gi klinik buat check-up tulah..tapiiii..bukanlah kuar tu saje bersuka ria or shopping2 ke ape yek..kuar ngelat tu suma sbb ade keperluan penting nak dibuat..mklumlah, papa dhlah takde kat cni..kalau ade benda penting tu nak tak nak mama terpaksa uruskan sndiri + mintak nenek tolong antar..nasib baik nenek leh bwk keta kan..nway, wlu ngelat2 kuar umah, tp makan minum mama still berpantang lagi..kire ngelat sket2 jekla..=p.



p/s: Tak sabar tunggu abeh pantang..budak Zara dh tuntut nak pi jalan2 ngan mama..siap ajak mama tgk wayang citer Mars lagi (Mars needs Moms tuh)..hehehehe..(maunye nak tgk wayang..adek Zareef ngan nenek nk letak mane kan..stakat jalan2 pi makan2 lepaskan gian berpntang kire oklaaaa..=p )



14 comments:

mummy_ayu said...

ok la tu..ayu dulu pun pantang ada la ngelat sikit2..tak larat nak ikiut sgt..tapi bab makan2 memang jaga...
sian kak long, tak sabar nak jenjalan ngan mama yer...

cik ubi said...

comel baby tu..hehe,

biasa orang asli dia gaya macam ni jugak, tapi letak kat belakang kan..

ieda said...

ekekek cumeinya bibik nie .. slim gituuu .. nanti lepas nie ke rumah akak pulak .. nak ajak pi sopink :)

NzA said...

mmg bibik suka guna batik sarungkan bawa baby.......makin nyenyak la zareef tidur kt dlm tu....

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Wah..Zara..pandainye ajak mama tgk wayang..hehe..sabar erk..x lama lg mama abis pantang tu.. ;)

✿ etiey erywan ✿ ©™ said...

wah zara pandainya snap pic. bibik? idaklah.. hehehhe

Sha@Mama Tina said...

Lawa sangat bibiknya tu..hihi..anyway, kalau dah biasa mmg baby sangat selesa dlm tuh..lena jek dia..

a'ah la Lily dlm pantang pakai cantik2 mcm nak kuo jek..nampak sgt tak sabo ak habis pantang kan kan kan?

Dilla Ady said...

btul kata kak sha tu...lawa btul bibiknye..hihihi

tak pandai pulak dilla kalu nk bawak baby camni..

wah, mak lily pandai drive rupanye...

Cinda... said...

ni bibik ayu ni ... hihihi ..

mama_umar_maryam said...

aiseh, bibik slim dah..hahahaha..gurau je..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

ekekek.. pandai awak ikat ..
sy try gak wat, tp asik terlondeh je kain, plus takut tak brape kukuh ikatan, jatuh lak bby..
neway, takde la cam bibik.. cantik dr bibik lg la...

maya amir said...

wahhh lily dah kurus..serious kurus:)

inur said...

lily.. takder la cam bibik... still cun lagi.. anyway congrats.. dah sepasang dah.. ;)

Diamilikku said...

lily dah kurus...sukanya tgk comel jer dalam pantang...hehehehhe..takdenye rupa bibik pun...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016