Darling Zareef @ 15 days..

Harini baby Zareef dah masuk 15 hari dah..citer ttg jaundice die, nmpaknye lom sembuh sepenuhnya..last cek darah semalam bacaan masih 9.7. apepon, mama still bersyukur sbb sekurang2nya bacaan tu menurun kan. ari khamis 17hb ada appoinment lagi utk cek darah..hopefuly dh turun tahap normallah kuning Zareef  by that day..insyaAllah..

Nway, sejak kuning dah makin turun, nampaknye Zareef pon dh sedikit aktif.kalau sebelum ni die asyik tidooooo jek skang dh pndai nk main2 dah..sekurang2nya pas mandi sebelah pagi tuh mmg die takkan tido smpailah kol 11-11.30am mcm tuh.. satu perkembangan baik lah kan..harap Zareef tros sihat..=)

Skang nih jugak, mama mmg tgh berusaha keras bf die..tapi tulah, susu lom berapa nak banyaklah..macam2 gak mama minum..air masak, horlick, oat, susu segar, milo panas, sup sawi (ni sume org kate leh banyakkan susu kan)..tp still lom berapa nk meriah susu tuh..klu pam pon paling byk 2oz jek sekali pam..mmg keturunan kurang susu ker mama nih..huhuhu..stok EBM mmg tk dpt nak buat lagi..mane yg mama pam tu pon selalunye rotate balik bagi minum kat die..mklumlah, sejak kena kuning ni kan Zareef kena byk minum susu..mama mcm tak yakin byk mane die dpt klu direct bf..tu yg mama bagi sume yg mama pump tu kat die jugak..


Little darling, Ammar Zareef..


Senang sket nk amik gmbar die bukak mata skang nih..klu tak asyik tido jek. time nak minum susu baru mata celik..=p


My darling Zara & Zareef..

BTW, papa budak2 ni nak balik ari Rabu nanti..dpt cuti Rabu smpailah Ahad..sonoklah Zara nnti ada papa nk layan die..hehehe..mama pon sonok gak sebab ada teman nk sama2 jaga 2 beradik tuh..=D



p/s: internet semakin lembab..mama dah takleh nk upload2 gmbar dlm fb dah..klu nak update blog mcm senang sket..nape ek..huhu




12 comments:

ibuafiqahhuzaifah said...

salam,

alolo..comel tul Zareef nie...
slow2 lily..InsyaAllah lancar la lepas nie susu tuh..doa banyak2 n tanamkan azam utk breastfeed Zareef...

zailamohamad said...

alahai sudah besar anak bujang Lily ya..baby boy memanglah camtu, asyik nak tiduuuuuur aje..Haziq pon samerlah macam Zareef, sebab tulah dia kn kuning..hampir sebulan jugalah nk hilangkan kuning dalam mata tu tapi Lily jangan risau, insya allah kalau bacaan makin menurun tu makin baiklah tu tandanya;)

Faryza said...

tahniah... dapat dah sepang anak..cayok3!!! BF insyaAllah kuat kan hati ye...

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

lily dulu masa pantangkan kyra bidan tu kata nk banyakkan susu kena urut dada kita..mmg lepas urut susu kuar meleleh2..last2 kering sbb lin kena c.pox hehhee

amboi bby zareef dah 15hari yea..kalau lin dok berpantang rasa 15hari tu cam 15thn hehhehe sbb bowink hihihi...tkleh kuar jalan2 hihihi..

mariaariffbaby.com said...

wah..cepatnya masa berlalu..
dah 15 hari dah..

pasal juandis tuh..em, dah jemur zareef?
but kita rasa baby senang skit kena juandis..
but alhamdulilah..masa danish..tak sangat as kita dok kasi dia bf jek..even susu kita pun tak semeriah macam org lain..

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

wah..pejam celik dah besau zareef...comel sungguh!!

pasal berokben tue kan... nampaknye lily kena la guna yg mahal sikit. baru laju kOt.

p/s: tq wish kina...dOakan kina kali nie dapat baby girl yew! nak sepasang mcm lily!!

Dilla Ady said...

btul tu, dilla mase mak bidan datang nk urut tujuh hari tu, pas siap urut satu badan, mesti die akan urut sekeliling breast..lembut jek die urut, pastu susu pun kluar senang..

mil dilla suh makan lobak putih masak air..tp dilla tak brape nk lalu rasenye...huhuhu

kejap jek da 15 hari ye..

ieda said...

soo sweet amaar zarref .. besar dah kan .. kejapp jer .. dah buka mata luas2 .. :)

mama_umar_maryam said...

zareef bukak mate besar2 tu nmpk dh besa btol ye..

YatieJay said...

Cuba makan lobak putih. Sgt berkesan utk akak dulu masa dlm pantang. Masak bening jek....semoga niat lily nak BF Zareef ditunaikan olehNya ; )

mummy_ayu said...

comelnya hero dia...
pasal kuning tu...harap makin ok la yer..anak ayu dulu pun dua2 kena kuning...
yg pasal internet tu..memang la..opis ayu pun kadang2 ok,kadang2 slow giler.hangin jer..
selamat berpantang dear!!!

mummy_ayu said...

comelnya hero dia...
pasal kuning tu...harap makin ok la yer..anak ayu dulu pun dua2 kena kuning...
yg pasal internet tu..memang la..opis ayu pun kadang2 ok,kadang2 slow giler.hangin jer..
selamat berpantang dear!!!

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016