Bila papa ada...

cepatnya masa terasa!!!!

bukan sekadar nk jiwang2 tp itulah hakikatnye..mase seminggu papa takde, rasa lama betulllllll masa nk berlalu..lagi2 mase tuh mama kena extra take care psl Zareef kena kuning kan..so mmg tak best jek keadaan tuh..dok kira2 bila papa nk balik..bila Zareef nk sihat..smpai ada masa mama jadik stress sndiri..mklumlah, emosi org pas bersalin ni kn tak menentu..benda2 kecik pon leh buat sedih..=p

and bila papa dh balik plak, mmg rase cepat giler masa berjalan...tup2, cuti papa dh habis..haishhhhh..nasib baiklah Zareef dh bertambah sihat kn..so at least mama dh tk sedih2 lagi skang..badan pon dh tmbah kuat..leh start wat keja2 berat sket kt umah..hehe

nway, mase papa balik baru2 nih, mmg pack jek aktiviti die..mane nk layan kerenah mama, nk layan permintaan kakak Zara n nk kelek2 adek Zareef lg..tu lom masuk nk balik kmpung satu lagi jenguk MIL ngn FIL kn..tu yg mama rase cam tk puas jek spend time ngan papa kot..

rabu- petang kol 6pm br papa smpai..mlm papa rest kt umah jek
khamis- pagi bwk zareef cek jaundice..ptg papa bwk zara gi bandar tgk wayang..jelessss wehhhhh
jumaat- pagi lepak umah. petang papa bwk zara gi umh atuk pt raja..siap tido kt sana..mama kesunyian lg..huhu
sabtu- tgh hari papa balik..tp ptg kuar semula gi wedding ex-skoolmate die kt rengit ngn zara..dh jumpe kwn2 lame, kira lame gkla diorng gi, mlm- lepak umah
ahad- pas zuhur, papa dh bertolak balik kuantan

hmm..pasni 2 minggu lg kot br jumpe papa..maybe papa kena gilir2 balik shah alam n batu pahat..kena gk blk ke shah alm sbb nk uruskan persiapan utk umah baru..dh start kena cari kontraktor utk buat grill, lmpu n kipas sume..sat lagi dh dpt kuci leh tros proceed ape yg patut kan..mama nk tolong tak danlah sbb tgk berpantang kt kampung lg...=(

Klaa..cam biase, layan gmbar2 kami sekeluarga yek..sejak dok umah ni takde aktiviti menarik, so balik gbar anak2 n family jekla nk tepek dlm blog nih..huhu


Our complete family- first time berkesempatan amik gmbar berempat sama2..=D

Mama ngan 2 orang hero pujaan hati..=)

Mama ngan kakak Zara..buah hati pengarang jantung..hehe

Kasi can papa feeling2 ngan adek Zareef..=)

CINTA hati mama..


Ok..nk selit sket update adek Zareef..alhamdulillah..setelah 9 kali ulang alik pi klinik cek darah, akhirnya bacaan jaundice Zareef dh turun ke paras normal..so dh tk payah kena cucuk2 lagi kan dik..mmg lega sesangat bile adek dah sihat..skang dh tak payah kena kejut sejam sekali dh..adek yg pndai2 bangun mintak susu bile die lapar..=)


10 comments:

Sidratul Muntaha said...

dah sepasang dah anak lily weih.
sori lmbt wish congrats weih..
tpi dok layan baca blog ekau.
huhu..
btw,psl emosi tu..
hmm..
jgn citer la..
aku pun seminggu sekali time pantang dua2 askar tu pun bru bpk dia nak muncul.
touching saje.
tgk kambing kena tanduk kat sebelah rumah pun aku boleh nangis gile2 lily.
mak aku siap ckp...
ko ni meroyan ke melalut?
huuuh

Nana said...

sgt memahami
btol kan
rs cpt je ms berjalan..
bila si dia cuti lama2
amrul pon tgh cuti skang ni
ada kt umah jaga damia hehe

mummy_ayu said...

dah selamat dah bersalin..tahniah..lama tak jengah sini..nie nak cover semua cita yg tertinggal...btw..sepasang sudah...Tahniah dear!!!..

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

touching la lily...kita berjauhan xde la lama2 cam awak tu pun kalau 3hari cam rasa 3minggu hehehe...kalau lin kat tempat lily tk tau la cam mana hehehe...
lily dah sebati dgn tugas asben kan...
zareef dah ok yea..harap sihat2 selalu yea..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestlah..dh lengkap dh family lily...
Sweet jer pic anak2 ngan papa diorg tu.. ;)

ninieZUERYANNIE said...

comelnyer zareef~~

Sha@Mama Tina said...

alhamdulillah zareef dah sihat ye..lega siki dengar. sakit jek rasa bila baca dia kene cucuk2 tu..tak sanggup..

Family dah lengkap.. Tina bila la nak dapat adek agaknya ek :)

Izan Ishak said...

izan baca pun rasa sedih sama nih...
takpelah lily...nnti dah abis pantang boleh kembali pada rutin biasa kan.

alhamdulillah...adik zareef dah baik terus dari jaundice ye~

Dilla Ady said...

alahai..mmg tak besh kan bile time2 camni hubby takde di sisi...

tapi nk wat camne kan lily, da papanye keje..

tak mo sedih2 la ye..

alhamdulilah, zareef da sihat...

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

bila takde baru akan terasa kan..pape pun selamat berpantang yek lily..jangan buat keje berat2 lagi tau

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016