Darling Zara @ 35mth..=)

Hari ni 11 Mac..Zara dh pon berusia 35 bulan..cpt jek masa berjalan..lagi sebulan Zara nk masuk 3 yrs dah..tp di hati mama, Zara still baby kesayangan mama yg kecik tomei..hihihi...

Mcm sume dh sedia maklum, pada usia 35 bulan ni, Zara dh pon selamat menjadik sorang kakak pd adek baby die..Alhamdulillah, syukur sgt2 ngan penerimaan Zara terhadap adik..sebelum adik kuar, bukan setakat  mama..tapi nenek2 n atuk Zara sndiri dok risau memikirkan mcm mana reaksi Zara klu dh ade adik nanti..mklumlah, Zara ni spesis kuat jeles sket. pntang tgk mama n papa pegang baby lain. tu yg dok takut klu adik kuar, Zara dengki gak kat adik die kan,,

Rupa2nya, sangkaan kitorang sume meleset. mcm mane Zara sayang adik die masa dlm perut, mcm tulah Zara bile adik dh kuar. die dh paham rupenye, bby yg dlm perut tu akan kuar n membesar jadik adik die..mama yg underestimate Zara sbelum ni kot..ingatkan die lom paham..hehehehe..terlupe sekejap anak dara mama kan dah makin membesar n matang..=)

Apepon, mcm kakak2 yg lain, Zara sgt penyayang n kengkadang over protected adik die. means, tkleh org lain yg pegang adik..mesti mama n papa jek..stakat ni mmg kami tidokan adik dalam baby cot, so Zara mmg tak kacaulah..cume klu wktu mama kuarkan adik utk menyusu, mmg die suka sgt ngendeng2..nak cium n gomol adik..n terbaru semalam..die dh pndai mintak nk pegang adik!!! comei sgt..mama letak jugakla adik atas riba die..tp still kene pegang jugak sbb tkt adik tergolek..=p


Zara n adik Zareef..


Dua permata hati mama..


Cayangggggggggg kat adik...=D


Moga kasih sayang ini kekal hingga ke hujung nyawa..

Zara yg sibuk nak memangku adik...mula2 cam takut2 gak die..

Dah selesa dh duduk ngan adik kat pangkuan..=)


Alahaiiiiii...cair sgt hati tgk gambar nih..nanti tros sayang adik n tolong mama jaga adik tau syg..=D


Last but not least, gmbar 3 orang kesayangan mama..HEART all of you soooooo much!!!!



Lain2 update Zara same mcm bulan2 lepaslah kot..sbb mama baru pas bersalin..so mama n nenek pon dua2 sibuk ngan urusan kat umah ni. mama sibuk jaga adik n pam susu..nenek plak sibuk membasuh kain, masak, mengemas sume..so semenjak balik kampung ni, Zara nye potty training n belajar membaca sume tergendala seketika..kengkadang sian gak tgk die yg agak keboringan sejak papa dh balik Kuantan..hehehe..cume skang ni sempat gakla mama  train die menererkan diri mengayuh basikal..yeee...klu sume nak tau, Zara mmg lom pndai kayuh basikal tau sebelum ni....hehehehe..tapi ni sejak 2 hari lepas nmpaknye die dh boleh kayuh dh basikal kecik roda tiga tuh..insyaAllah, papa kate nnti bday Zara bulan depan, die nk belikan basikal roda tiga yg besar sket utk Zara..barulah best Zara nk wat pusing2 umah nenek kan..kan..kan...=D


13 comments:

zailamohamad said...

kalau macam tu, Zara sebaya dengan Ameera lah ya cuma Ameera lahir bulan 7..nanti bolehlah jumpa, nanti mesti diorang boleh jadi kawan baik ni

bonda dadif aka akish said...

zara mmg gud gAl...

auntie pinjam adik boleh tak zara??

=)

NzA said...

sayangnya zara kt adik zareef ...suka tgk.

Ummi Eisya said...

sayangnya kakak kat adik dia..be a good sister ye zara..

Dilla Ady said...

teringinnya nk tgk dak acha lak camni...huhuhu...sejuk jek mate tgk zara sayang adik die..

psstttttt...lily da terer ye besaukan gambar? puas okeh tgk..hihihi

Zurani said...

beso da eh si zara ni.aku rasa mcm baru je aritu akau bc entry zara's 1st bday celebration.cptnye masa berlalu. sygnye die kt adik. aiman ni xtaula mcm mana klu ada adik. skrg ni pantang jmp baby abesla bby tu dikerjakannye.

Sue said...

be a gud sister n doter, yea zara.. teringat masa damia kekecik baru dpt khalish, kemain sayang kat adik dia. tapi skang ni 2-2 da h pandai gaduh, pening kepala. ekekeke tapi time diorang main sama2 tu... hepiii sangat tgk!

zara nnt jgn babap2 adik tau. ekekke

Sha@Mama Tina said...

wa..kakak zara da beso la..sungguh sayang dengan adik. Hmm..bila la agaknya nak tengok Tina pangku adek baby plak kan..mesti comei!

Anyway mood kakak zara nampaknya baik jek sepanjang adek baby lahir ni kan..alhamdulillah..da jd kakak tak boleh la banyak kerenah kan..kesian kat mama..

norly a.k.a sweetmama said...

zahra pun memula camtu gak, org lain xleh usik adik dia.
tp, pas a few weeks br dia bg peluang org lain pegang adik zharif dia.hehehe

kire oraitlah kakak zara leh kayuh beskal 35bln, si zahra lately ni br jek pandai kayuh.aseklah kayuh separuh2.klaka.hikhik

littlehumblelynn said...

zara


baguslah zara sayang adik..kak ain dulu teruk sgt bila mula2 lahir auni..mmg tantrum habis!!!!

YatieJay said...

As salam Lily,

Baru sekarang akak sempat komen wlpn dok baca dari last week lagi blog ni.

First, tahniah....dah selamat bersalin Zareef yg comel tu! Syukurlah Zara pun boleh cepat adapt dgn kehadiran orang baru dlm family. Satu lagi, semoga success BF baby baru ni.

COngrats lagi sekali : )

ieda said...

sekejap jer zara dah 35 days kan .. sweet jer pic kakak dan adik tuu .. suke akak tgk .. :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sayangnye Zara kat adik..
gud gurl... ;)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016