Mama yang tak reti berkain batik..

Hoho..tanpa segan silu mengaku macam tu. Ke..ade gak antara korang yg sama perangai macam mama nih..kalau tk biasa berkain batik tu ok lagilah kan..ni macam mama, mmg tak reti..kalau pakai kain batik tuh kirenye leh jek tercabut time tgh berjalan..tak padan ngan nama orang kampung..pakai kain batik pon tak reti..huhu..kronik kan..

So time tengah2 pantang ni biasanye wanita mmg sinonim berkain batiklah ye tak..tp utk mama mostly berkain batik waktu malam jek..waktu siang mama lebih selesa pakai skirt labuh or kain2 yg berzip..sbb waktu siang ni kdg2 nurse datang ke umah..sedara mara dtg melawat..so semenggah sket rupe mama..klu waktu malam tu jarang org dtg umah..so kalau kain tercabut ker, pakai selekeh ke,  family sndiri jekla yg nmpak..=p


Kalau kain batik cam kat bawah ni tak kirelah yek..yang ni mmg mama pndai pakai sbb dh tempah siap zip n kancing sume..hihi



p/s: Arini Zareef dah 28 hari (kalau ikut kiraan harilah). kalau ikut kiraan bulan, dah sebulan lah kirenye sbb die lahir 28 Feb kan..sekejap lagi nk bawak die gi 1st checkup kat KK rengit..ade injection arini..hope budak kecit tu tak demamlah..hehe


16 comments:

Yan said...

mula2 tak reti gak sokmo terburai..
tp lame2 ok.. cume jarang memakainye.. time peknen (sbb dah tak muat kebanyakan seluar) so pakaila kain batik.. ngan time pantang.. lain time... mmg tak ah..

Putra Mama said...

same la kite.. time pantang, sy lg senang pakai skirt.. ;p

littlehumblelynn said...

lily

angkat tangan!! kita pun x pdi pakai kain batik..huhuhu

✿ etiey erywan ✿ said...

haha... samalah kita. huhu

Ummi Eisya said...

mmg tak pandai gak..asyik nak jatuh je rasa..dlm pantang dulu,pakai skirt je byk..

mariaariffbaby.com said...

heheheh..
kita pakai kain batik ngan tali pinggang

:D
ni pun mak mentua dok tgk kita ikat kain serebeh

Dilla Ady said...

dilla kalu kt umah mil pakai tau kain batik..sbb umah mil panas nk pakai suar track mmg berfeluh2 yu..kalu pakai kain batik berangin...huhuh

tp dulu mase kt kolej, slalu jek berkain batik, bile suar pendek dibasuh..

mmg ade gak kwn2 dilla yg tak pandai berkain batik..biase la kan, da tak slalu pakai, takut2 terburai da kes lain pulak...

Izan Ishak said...

izan suka pakai kain batik. mmg kampung habis nih...lagipun mak byk hadiahkan kain batik, takyah beli sendiri~

maya amir said...

heheheh.. tergelak akak dengar... tgk kan gaya lily, mcm tau pakai kain batik..takpe2, kite senasib..hehehe..

Cinda... said...

lily .. kite pon x brape pandai pakai .. hahahah ..

x tau arr cam ne anti ... nak beli sekit byk2 mulai skang...

tahniah for new born, harap x terlambat nak wish ... huhuhu .. :D

YatieJay said...

Akak pandai berkain batik lepas kawin, sebab segan dgn mertua. Sekarang dah dipuji sebab dah 'kemas' ikatannya...hihiiii.....

Tapi kalau kat rumah sendiri, shorts ajelah uniform akak. Lebih selesa! ; )

LiLy @ MumMyQiStInA said...

hehe..kita serupa..lg pon cam rimas lah nk gunakan..lbh selesa pakai skirt.. ;)

Sha@Mama Tina said...

huhu..sha dulu tak pandai..tp skrg da terrer da..sesejak bersalin Tina la..

NzA said...

akak lebih selesa brkain batik lily.....ttp anak2 mcm lily la, xpndai pakai kecuali naurah....

ieda said...

ekekekke ok lah tuu dikk :))
akak punn kalau pakai dlm pantang jeww .. kdg tu kena gelak dik adik beradik jeee huhuhu

nieda said...

samalah. dulu nieda pkai kain batin yg dah ada getah. arwah opah punya. masa bersalin hari tu pkai kain batik getah doc siap puji lagi. takdelah kes kain tercabut.hehe

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016