Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Cerita SADIS lagi..!!

Huwaaaaa...!!huwaaaaa!!!!!huhuhu...isk..isk...iskk..huhuhuhu......

Nape mama sedih?huhuhuhu..
Mestila sedih..mengenangkan bulan ni mcm agak malang bagi mama..
huhuhuhu....
Aritu laptop mama rosak kan..
Dah ganti laptop baru...
Tetiba...
huhuhuhu..huhuhu...
KAMERA mama pulak ROSAK!!!!!!!!!!!!!!!!
huwaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!

Mcm mane nih..klu laptop tu benda penting dlm idup mama. Kamera pon lagila penting. mcm mane nk amik gmbar zara. nak amik gmbar mama, papa, sume. esok dhla kite nak pi melaka kenduri kawen aunty lini..nk gi jalan2 lagi. then lusa, tulat, next week, next mth..mcm mane..huhuhu.mcm mane nk update blog klu takde kamera..

Yg paling penting, takkan la mama nk smbar kamera baru pulak? baru jek lepas beli laptop. tk sngka kamera kena nasib yg same. actually lense kamera rosak. lense tu tak boleh masuk dalam balik after guna. tadi dh antar pi kedai. kedai kata die akan antar ke centre olympus plak. klu leh guna waranti, free la. tp kalau tkleh waranti adelah dlm rm500. pahtu yg tambah sadis, die bagi mase 3-4 bulan kamera tu kat centre. huwaaaaaa lagi..!!!!!

Mcm mane nih..mesti papa bising2 nnti. sume brg mama rosak. laptop rosak. kamera rosak. salah sape? erm..klu zara yg buat jatuh ke..zara pegang2 ke..puncanye msti salah mama jugak sbb tak alert kan..huhuhuhu..

Klaaa..mama nak smbung berkabung utk kamera mama tu..T_T

Zara makan ape?


~Budak comot~

.
Hee..apela yg zara makan smpah abeh serebeh bibir tu yek..rase nk tolong lap ngan towel jek ye tak..=p. Act tulaa snack terbaru yg menjadi fav si zara. mama start bagi zara yogurt calciyum. takdela bagi hari2..ikut baik hati mama jek. tp adela stok kat peti ais tu . zara sgt suka mkn yogurt ni. 1st bagi dulu pon siap enjut2 badan eksited nak disuap lagi..layan jekla pic zara makan yogurt ni yek..
.


Suka tgk zara makan. die mmg ceria bile part mama bg makan yg bukan2 cenggini..hehe. harap2 betulla ckp iklan tu..mkn calciyum zara cpt jadi kuat n tinggi (leh caya ker..hehe)..
.
.

Gambar profile baru

Hee..actually harini takde topik menarik nak cerita, smpaikan tukar gmbar profile baru pon sibuk nk wat entry. mama ni mmg spesis mengupdate blog klu ade aktiviti keluarga jek. dulu2 rajin gak mencatit n merekod sume achievement Zara. tp skang dh jarang pegang kamera kat umah. so kdg2 tu byk aksi zara yg tak smpat nak snap. klu dulu pantang lps kamera dr tgn. klu boleh setiap detik zara bergolek, berpusing, meniarap,duduk sume nk snap..hehe..
.
Klaa..sbb takde stori baru, mama bubuh jekla gmbar profile baru mama kat cni jugak. act ms rehat td dok belek2 kamera tetibe br perasan ade gmbar cun mama ngan zara (cun ker..hehe..). kebetulan zara tgh senyum lebar kan, so mama letakla as new profile pic.
.


Cute Zara with Sweet Mama (kuang3x...perasan tak ingat)
.
Act gambar kat atas tu mase kitorng makan dinner kat Restoren Tasik Indah shah alam. lebey kurang 2-3 minggu lps. pusing2 nk cr tpt makan best utk western sbnrnya. tp tersesar kat situ. lupa plak restoren tu just ade seafood. so mls nk order sgt sbb tak kena ngan selera..=p. alang2 dh bubuh satu gmbar, mama letakla jugak gmbar2 laen mase sesi makan2 tu yek..
.
Just order mee ni utk papa. tak ingat ape nmanye tp quite nicela
.
Ni plak utk Zara (mama pon pau sekali). pon tak ingat name tp cedaaap sgt. ade sweet corn, carrot, telur etc..
.
Mase ni Zara lom berapa pndai pegang sudu lagi. so behave jek die time mama suapkan..
.
Haha..part ni Zara tk behave dh. saje bwk air ni spy zara tak pau air kitorng. tp ade ka patut dicabutnye straw tu n minum cenggitu plak. belajar mane la tu (sape lg klu bukan apaknye..huhu)
.
Lepas makan buat aksi suap2 tembikai ngan papa plak

.

Sibuk skodeng ape ade dalam kolam kat bawah tu

.

Ade kura2 rupenye. Ade jugak ikan keli yg sebesar lengan tp tk nampak plak dlm kamera nih..

.

Hee..tgk mata zara sibuk menjeling kat ikan2 tuh..zara mmg suka tgk ikan tp die tk pndai lagi ikut mama sebut 'fish'

.

Seafood mentah yg boleh dipilih sndiri. lenkalila kite mkn seafood kat sini yek papa..

.

.

Meet my BESTfrens..!

~Dari kiri: Lini, Mama, Zara n Nina~
.

Hari Sabtu yang lepas, mama akhirnye berpeluang berkumpul semula ngan dua orang BESTfren mama yg mmg lame tak jumpe. Act aunty Linila yg betul2 lame tak jumpe. last jumpe mase majlis akikah Zara tahun lepas. Aunty nina plak wktu bday Zara aritu die dpt join (thanx nina!!).tp wktu bday tu tk dptla nk borak2 lame n gossip2 sepuas hati sbb mama kena layan ramai tetamu kan. so dpt jumpe aritu mmg sgt2 puas hati n hilangkan rindu mama kat diorng..=)
.
Act kali ni mama beria2 nak jumpe diorng sbb aunty Lini nak kawen dh next week. so konon2 gather smpena meraikan perkahwinan die la. dulu mase mama sebelum kawen pon kitorng dok spent time sama2. meraikan saat2 terakhir bergelar bujang..hehe.. Nway, mama leh akui diorng ni mmg dua orang kwn yg sangat baik n loyal. dpd mama bertunang, nikah, majlis kawen, zara lahir, akikah zara, bday zara, sume diorng ade (except ms bday n zara lahir jek lini takde). diorng ade kat each occasion penting dlm idup mama. Mama pon tk pasti either mama boleh buat benda yg sama..huk..huk..(insyaAllah geng..aku akan cube sedaya upaya nk hadir dlm important moments korang jugak k..)
.
Bercerita psl haritu, act aunty nina yg ajak mama join sekali makan2 n borak2 ngan diorng ni. sbb die tau kebetulan mama nak balik kg minggu lps kan. so ari sbtu tu dr pt raja, papa pon antarkan mama ke jusco bukit indah jb tu. kitorng pi makan2 kat BBQ chicken. lame gakla bergosip n borak2 sakan. nasib baek papa memahami n sanggup melayan zara sementara mama menghabiskan masa ngan kawan..Thanz papa! kdt to papa yg bagi can mama jd 'bujang' sekejap. hehe. tapi aunty nina n aunty lini pon nmpak seronok melayan zara. zara pon tak takut ngan diorng, maybe sbb dh pernh bau dua2 makcik ni mase die kecik aritu..hehe..
.
So, mama just letak pics mcm biase jekla k..
.
Mula2 smpai Zara tros nk ikut makcik2 die wlupon muka sikit blur..
.
Lepak kat BBQ chicken

.
Zara huru hara jek kat situ
.
Nilaa kwn2 kesayangan mama, Aunty Nina n Aunty Lini
.
Kami gumbira dpt lepak, makan n gosip same2..=p
.
Zara yg sibuk nk suap makanan sndiri sekarang

.
Lepak kat tepan mainan ni sementara tgu papa uruskan Vaio mama. tak letak duit pon dlm 'benda2 tu sbb zara takut sket maen benda ni.

.
Posing jek lebih
.
Haa..ngan jongkat jongkit ni zara suka jugakla. wlupon ade time2 tu die mcm nak terjun jugak..haha..
.
Posing sebelum balik. Will miss u guys..!!
.
.
p/s: Pas lepak2 tu mama,papa n zara bertolak balik rengit plak. Aunty nina n lini plak smbung gi CS tgk wayang.huwaaaa...jelesnya..!!
.
.

Sony Vaio mama..

Hee..act nak story psl lain (gathering ngn kwn2 mama) tp sbb dh ade yg tanye psl laptop baru, mama publish citer laptop dulula..
.

So, nilaa laptop baru mama. Sony Vaio kaler pink. opss..jgn ingat mama ni peminat pink. act mama based pade barang jugakla. klu kebetulan barang tu cantik ber'kaler' pink di mata mama, mmg mama belila (sebelum ni kamera digital olympus mama pon pink kaler jugak..=p ). Act dah lame gak mama aim nak beli Vaio ni. tp sebab mama pon dh ade laptop + Vaio ni mahal sket hargenye, so mmg tak terbeli2la. Then aritu kebetulan plak laptop mama rosak n takde harapan nak dibaiki kan, so baru dpt peluang membeli laptop baru ni..
.
Tereng2x..sukenyee mama dpt jugak Vaio nih..=)

.

Sgt sweet n smart yek Vaio kaler pink ni (kat mata mama la..=p)

.

Budak Zara mcm biasela. eksited semacam bile nmpak laptop. tp kali ni zara tk dptla nk tarik2 button kat laptop ni sbb Vaio nye button mcm susah sket nk tercabut..hehe

.
Bag laptop pon smart. Papa dh sibuk usha nak pau bag mama nih..

.

Ni wktu kat kedai aritu. Minah ni ngan papa die smpat melepak tgv tv smbil tgu org sony centre tu setup laptop mama..

.

Act mama beli laptop ni mase balik kg aritu. kitorng pi jb sbb nk jumpe ngan kwn2 mama. so kebetulan kat jj bukit indah tu ade sony centre kan,trosla beli kat sane. sebelum nih dh survey kt jj bkt tinggi tp vaio kaler pink ni sume tpt dh abeh stok. laku la tu gamaknye..=p

.

Nway, mama stil bermasalah nk guna laptop ni. sbbnye die guna vista home premium kan. sebelum ni mama guna xp jek. so dh brape hari try install samsung pc studio mama tak boleh2. tu yg mama tk dpt nak berinternet kat rumah (selama ni mama guna nset as modem so bile tk dpt install cd, nset tu tklehla nk diguna lagi..huhu). act microsoft punye application pon tk install lg. tgk ade trial 60 days, so biarla dulu.

.

p/s: Papa dh sibuk pesan kat mama suruh jaga laptop bebaik. die takut lg 2 tahun kena beli satu lagi laptop la tu..huhu..(papa, laptop compaq tu bukan mama sengaja rosakkan tau. org kedai tu kate graphic card die yg bermasalh ape..)

.


Balik kampung..Jumpa kawan n Laptop baru!!

Hehe..banyak pulak entry nak tulis minggu ni. sebabnye ade byk aktiviti. so mama seperate2 kan la entri nnti spy takde org muntah darah tgk gmbar banyak n bersesak2..=p
.
Citer psl balik kg dulula. akhirnya, dapat jugak mama balik kg weekend yg lepas. Mama ni mmg kaki balik kg. paling kurang sebulan sekali mesti kena balik Johor. tp sebulan dua ni papa sgt sibuk berkursus, so mama tak dpt balik kg. ni kire paling lamela mama tak balik (almost 2 mth tu dh kira lama tau). So hari jumaat tu lps papa smpai dr butterworth, rehat2 sekejap tros kami bertolak balik. kali ni mama yg offer nak drive sbb papa kebetulan tak berapa sihat. Malam jumaat tu tido umah papa dulu kat parit raja, then sabtu esoknye baru balik umah mama kat rengit.
.
Nilaa antara akt Zara kat kg. gmbar kat rumah mama jek yg ade, kat umah papa mama malas nak amik gmbar (dlm hati dh tak sabar nk balik umah sndiri, so tak smgtla nk amik2 gmbar kt umah papa..hahahaha)
.
Ptg Sabtu sampai2 jek dinner dh siap. Nenek ma masakkan tomyam campur n ayam goreng berempah. sup sayur pon ade utk cucu kenit die..

.
Hari Ahad plak nenek masakkan soto ayam kegemaran mama. Huhu..sgt best+sedap+nikmat..bla..bla..Siap ade begedel lagik..=p
.
Zara spt biase dok me'ngemas' rumah nenek

.
Syiok jek Zara maen n lepak2 sbb rumah nenek luas..+ bersih..(kui2x..umah mama tak bersih ke)
.
Zara berendam dlm besen 'tecik'. umah nenek mane ade besen mandi besar..
.
Zara n kak aisyah. Aisyah ni anak jiran sebelh. mmg suka melayan si zara bile sesekali zara balik kg..

.
On the way balik shah alam. Zara tido kepenatan..=)


.
So ahad petang kami dah bertolak balik ke shah alam semula. Itupon dh lewat sbb petang lepas kuar dr umah nenek ma, papa smpat singgah jumpa kawan die dulu. lpas jumpe kwn die, singgah umah papa kat pt raja semula sbb ade barang2 tertinggal. last2 smpai shah alam dh kol 9pm. kol 11.30pm papa dh kena naik bas balik butterwoth smula. Thanx pa sanggup brpenat2 mcm tu semata2 nak puaskan hati mama balik kg..=)
.
Ape ole2 mama bwk dr kg? Selain bekalan soto dr nenek ma, mama jugak bwk balik virus demam n selsema..Huwaaaa!! jangkit dr papa n zara la nih..
.
.
p/s: Alhamdulillah, pas gi urut n makan ubat seharian semalam, demam mama beransur pulih. mana leh mama cuti wktu2 ni.. kerja melambak kat opis..huhu..mane nak jaga zara lagi. nasib baek mama dh sihat..
.
.

Melayan Zara yg meragam..

Adus..harini mama pi kerja ngan mate mengantuk yg amat..tengkuk n pinggang yg sakit n semangat yg takde gara2 tak cukup tido melayan Zara malam tadi.

Smlm ptg mmg Zara tido awal. sekarang mmg mcm tu die nye jadual tido. kol 7 lebih mcm tu dh tido jap, then 9pm mcm tu die akan bangun smula maen2, tgk tv semua. nway, smalam kol 9pm die tak bangun. mama ingat die akan nyenyak smpai pagi. mama pon dh terikut tido awal. last2 kol 2am dgr zara menangis. mama pi buat susu. lps minum sket, die tros bangun maen. terpaksela mama melayan die mengomel2, main cak2 suma. then almost 3am, die menangis plak. mama try tidokan die taknak, mama try urut belakang n kaki die, sapu vicks, sapu minyak yuyi, bagi susu, dgrkan lagu, sume die tolak. mmg dh ilang akal nk buat cmner lagi. dhla budak zara ni klu menangis tak kurang dahsyatnye. menjerit2 smbil meleding2 kan badan die tu. risau mama tgk. at last, mama try tukar puting botol susu die ngan puting doktor baby tu (zara ni dh terbiase dr kecik isap puting dr baby tu sbb puting tu kan lembut sket drpd jenis yg biase tu kan). tup2..tros nak minum. Ya Allah, rupenye die dok meragam sbb nak puting biase die. erm..budak tk sihat mmg mcm2 hal..selalu kalau sesekali pakai puting biase tu die ok jek..

Nway, lps tido skjap si Zara bangun menangis2 lagi. mama siap riba tidurkn die, tp skjap2 die terjaga. last2 mama bwk turun kat living room, bentang comforter n pasang tv. tak lame baring tgk tv, die bangun maen plak. gi sorong2 keta die, main2 bekas biskutla..ok la kan at least die gud mud. tp dkt2 kol 4am, die menangis balik. mmg pening mama dibuatnye. kesian kat zara pon ade gak. tk tau nape die tak selesa sbnrnye. thn mama try urut2 lagi, tepuk2 then die tertido.dkt2 ko 5am, sekali lagi die terjaga. Mama pon dukung die bwk naik bilik semula, isapkan puting, tepuk2 sket ..n alhamdulillah, zara dpt tido smpai kol 7.30am tadi.
.
Gmbar yg smpat mama snap wktu layan zara pagi td..Wktu ni die ok tgh maen2..


Nway, akibat dr 'kejadian' pagi tadi, mama sakit tengkuk n pinggang sbb tidur atas comforter . mama ni sejak azali mmg tkleh tido atas2 lantai ni. konpem sakit pinggang. then mata pon kelabu2 jek. dok opis ni mcm dok kat awang2 an..huhu..nasib baek bos cuti. tkdela die nmpak muka mama yg sembab semacam nih..

Erm..jarang2 zara buat perangai mcm ni. agaknye sbb nak baik demam kot (selalu die klu nak baik demam mmg meragam lbh teruk dr mase demam tu sndiri). Hopefully mcm tula. tp mama tgk, semalam die dh start selsema plak. melarat2 plak ke sakit lain. tgkla, mlm ni papa balik klu zara tak ok lagi mama bwkla pi klinik..
Ni plak gmbar pg tadi on the wat antar zara ke bbysitter. Muka budak demam..


Klaa dh kena sbg kerja..

Masa utk melayan AWARD..

Huh..baru lepas habis satu summary data. dpd semalam buat tak habis2. akhirnye dpt jugak submit kat boss. hopefully sume okla. lps summary data, mama kena buat presentation slide plak coz next week kena present study mama kat dept meeting..tapi...mama tgh MALAS..!! so kite berehat2 dulu smbil melayan award dr mama Auni ni yek. lps ni leh balik sbg kerja..=p

Thanx mama Auni for the award!

Spt biase, ade award adela syaratnye kan..

Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award nie :

~ Pemberi award ni ialah Mama pd si comel Auni Firdina

~ Mula kena bulan 4 haritu kot. Mama terjah blog mama Auni bile perasan anaknye berkongsi tarikh lahir same ngan Zara. eksited giler ms tu sbb dua2 tgh bz planning utk bday bash anak masing2.

~ Bolehla jenguk2 n kenal2 ngan mama Auni kat SINI..

~ Mama Auni ni muda lagi.baru 26 tahun n baru smbut 2nd wedding aniversary few weeks before.

~ Mama jeles ngan mama Auni sbb die kurus n slim gitu. tk mcm mama yg debab nih..=p

Setiap blogger mestilah menyatakan 10 fakta atau hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award yg seterusnya : - erk..mcm dh pernah ade jek award ngan syarat mcm ni kn. erm..layan jekla..

* My full name is Azliyana bte Abdul Rahman

* My hubby's name is Riza Shahril bin Mohd Saad

* My baby girl's name is Nur Riza Azzahra bte Riza Shahril

* Me n hubby are both 27 yrs old

* My laling baby already 13++ mth

* My bday = 12 May 1982

* My hubby's bday = 5 Apr 1982

* My baby's bday = 11 Apr 2008

* I love my hubby soooooo much..

* I love my laling Zara sooooo much

~ hehe..sorila ngan sume facts yg poyo nih. mama nk cpt so malas nak pikir pjg2..=p

Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnye dan describe ttg mereka :

Shilarif- mama pd tg amirul hazim

Mama Zahra- mama pd nur dhia zahra

Azzul- mama pd baby naufal (sebaya zara jugak naufal nih)

Kak radiah- mama pd puteri ezureen (rmbut cntik ikal mayang..=p )

Mama Idzareef- anak die sgt gebus n encem yek kwn2..

Three of Us- mama pd cik betty yang kiut miut

Dyla- ibu pd Inas Dhamirah yg sgt comei tomei n ramah tamah..=)

Nadh - my skoolmate @ mozac

Umi Alesha- mama pd Alesha n wife pade ex-olahragawan malaysia (mama br tau neh..hehe)

Nooreen - my classmate n skoolmate @ mozac..

Salwa- skoolmate n besfren zmn skolaaa dulu. tgh expecting her first baby

Zurani- also tgh expecting her first baby..(eksited nk tgu diorng ni deliver..hehe)

~ hee..sekali lg sori sbb mama letak such a simple description..=p

Jemputla amik award ni yek kawan2 sume..klaa..mama nk smbung kerja. kena bace literature dulu sblum wat slide. klu ade sesape berminat nk tau ape mama tgh bace, klik link ni..(mcm nak muntah bc benda2 about FIZIK ni..mama tak sukeee..huhu)

IGBT-wikipedia..

Quick update b4 i sleep..

Adeh...dh kol 12.45am tp mama br nk duduk dpn laptop nih. Baru lepas sidai baju basuhan, angkat baju (basuhan semalam) n melipat baju (basuhan..erkk..bile punye ntah..hehehehe).

Act few days ni my Zara mcm tak berapa sihat. badan panas jek n ade batuk sket. mama tk bwk pi klinik lg sbb tgk mcm tk berapa serius. just makankan ubat yg ade dlm stok. Ptg tadi die batuk smpai muntah2. malam td pon sama. abeh tikar buluh kt ruang tamu kena muntah. comforter n kusyen pon kena sekali. so tadi pas zara tido kenala mama menyental bekas2 muntah tu sume n terus masuk mesin basuh. sblum die tido smpatla minumkan susu, makankn ubat batuk n demam, n makan examo jugak (he..br start 3 hari bg zara mkn examo. smoga zara makin cerdik n cerdas yek syg..)

Act curios jugak cmnerla zara leh demam ni. either berjangkit dr anak bbysitter, or zara penat sgt balik dr pd aritu. entahla..hopefully zara cpt sembuh. hari ni dh nampak ok. die dh boleh senyum, main n cakap2 cm biase. klu tak semalam mood tak berapa baik.asyik nk ngamuk jek..=)

Klaa..itu jek nk stori. sj online memalam buta ni sb dh alang2 tertido lewat. tp kepala mcm dh start nak berdenyut (gara2 tk cukup tido). hopefully bangun esok okla. kerja dh melambak tgu kat opis ni. klu sakit kepala kang sume keja tk jadi. Sekian saje, mama pi tido dulu k..=p

~Gmbar hiasan. utk meriahkan entry jek..=)~

A night stay at PD

~The Legend Water Chalet~ .


Ni nak bercerita kisah pe'rehatan' ujung mgu yg lalu. Hee..mama sebut berehat bukan bercuti, sbb bercuti plg koman pon kena 3 hari 2 mlm ye tak..
.
Act disebabkan mama masih takde idea nk bg hadiah aniversary ape kat papa, lastly mama amik keputusan ajak papa tidur satu malam kat pd. kire mama sponsor bilik hotel as aniversary giftla. lps survey2 sket2, mama amik keputusan bermalam kat The Legend Water Chalet ni. Mama tk kisah tkde pantai sbb mmg tk bajet nk maen tepi pntai nak2 skang tgh musim panas n mama pon tgh 'kuarantin'kan zara dr akt outdoor. ramai dh tegur zara makin gelap..hehehe..
.
Pegi pd ni pon leh kire main terjah sbb tak booking awal. mula2 mcm tak jadi nk gi sbb siang tu sibuk uruskan psl umah ngan lawyer. last2 smpai pd dh dkat kol 6pm. erm..mcm rugi jugakla sbb byr chalet mahal2 tp duduk tk smpai berapa jam. dhla bilik deluxe yg mama aim dh penuh. tgl premium chalet yg haganye jauh lg mahal. erm..takpela. nasib baik mama puas hati ngan bilik n view kat situ. lagipon dh niat utk habiskan mase sama2 papa n zara smpena aniversary kami kan, tak baikla nak ungkit2..=)
.
So, spt biase mama letak pics jekla. bersiap sediala sbb entry ni sgt penuh ngan gmbar2..hehe..
.
Terkedek2 anak dara ni follow mama cari bilik..
.
Inila bilik kami. Chalet dgn view yg sgt cantik..best!!..(Bath tub tu sgt besar tau. kami 3 beranak pon leh muat berendam sekali dlm tu.hehehe..)
.
Dlm bilik siap ada glass panel utk tgk air laut kat bawah. Zara sgt suka ngendap kat glass panel tu okey..
.
Lps check-in kuar semula jalan2 n amik angin ptg kat kaw chalet+hotel
.
Ni dh malam. Zara pon dh siap mandi sume. kami kuar makan kat bndar pd jek. ingat nk candlelite dinner tp bajet lari. taun dpn la kite mkn special plak papa eh..
.
Zara n mama
.
Hee..dua orang bucuk gi bfast (ehh..3 sbnrnya..papa pon bucuk gak). Tak mandi lagi coz pas bfast dh aim nak mandi pool
.
Zara makan bubur ayam utk bfast. dh pndai sibuk nak suap sndiri makanan sekarang nih..
.
Tadaaa..Zara dh siap berbaju mandi..
.
Best giler dpt meng'conquer' jacuzzi ni. zara pon nampak enjoy maen air..
.
Layan zara dlm pool skjap
.
Budak kepenatan main air. balik bilik salin baju tros tido
.
Sementara zara tido, papa n mama usha ikan kat luar. Saje bagi2 makan tetibe byk ikan yg dtg..kalau ade jala or jaring ikan lg seronok kot..hehe..
.
After checkout smpat lagi merayap amik gmbar
.
Sblum balik shah alam, pi teluk kemang skjap. saje lunch n nk amik angin pantai. tk byk amik gmbar kat cni coz bateri kamera dh kong..huhu.. .

Klaa...selesai sudah update ttg aktiviti kami kat pd. wlupon percutian singkat n dekat jek, tp dh sgt bermakna bg mama sbb kami sefamily dpt meluangkan mase bersama2. sekali2 nak jugak berehat kat kawasan lain dr rumah kan..barula minda berkembang n mood pon jadi baik..=p
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin