Balik kampung..Jumpa kawan n Laptop baru!!

Hehe..banyak pulak entry nak tulis minggu ni. sebabnye ade byk aktiviti. so mama seperate2 kan la entri nnti spy takde org muntah darah tgk gmbar banyak n bersesak2..=p
.
Citer psl balik kg dulula. akhirnya, dapat jugak mama balik kg weekend yg lepas. Mama ni mmg kaki balik kg. paling kurang sebulan sekali mesti kena balik Johor. tp sebulan dua ni papa sgt sibuk berkursus, so mama tak dpt balik kg. ni kire paling lamela mama tak balik (almost 2 mth tu dh kira lama tau). So hari jumaat tu lps papa smpai dr butterworth, rehat2 sekejap tros kami bertolak balik. kali ni mama yg offer nak drive sbb papa kebetulan tak berapa sihat. Malam jumaat tu tido umah papa dulu kat parit raja, then sabtu esoknye baru balik umah mama kat rengit.
.
Nilaa antara akt Zara kat kg. gmbar kat rumah mama jek yg ade, kat umah papa mama malas nak amik gmbar (dlm hati dh tak sabar nk balik umah sndiri, so tak smgtla nk amik2 gmbar kt umah papa..hahahaha)
.
Ptg Sabtu sampai2 jek dinner dh siap. Nenek ma masakkan tomyam campur n ayam goreng berempah. sup sayur pon ade utk cucu kenit die..

.
Hari Ahad plak nenek masakkan soto ayam kegemaran mama. Huhu..sgt best+sedap+nikmat..bla..bla..Siap ade begedel lagik..=p
.
Zara spt biase dok me'ngemas' rumah nenek

.
Syiok jek Zara maen n lepak2 sbb rumah nenek luas..+ bersih..(kui2x..umah mama tak bersih ke)
.
Zara berendam dlm besen 'tecik'. umah nenek mane ade besen mandi besar..
.
Zara n kak aisyah. Aisyah ni anak jiran sebelh. mmg suka melayan si zara bile sesekali zara balik kg..

.
On the way balik shah alam. Zara tido kepenatan..=)


.
So ahad petang kami dah bertolak balik ke shah alam semula. Itupon dh lewat sbb petang lepas kuar dr umah nenek ma, papa smpat singgah jumpa kawan die dulu. lpas jumpe kwn die, singgah umah papa kat pt raja semula sbb ade barang2 tertinggal. last2 smpai shah alam dh kol 9pm. kol 11.30pm papa dh kena naik bas balik butterwoth smula. Thanx pa sanggup brpenat2 mcm tu semata2 nak puaskan hati mama balik kg..=)
.
Ape ole2 mama bwk dr kg? Selain bekalan soto dr nenek ma, mama jugak bwk balik virus demam n selsema..Huwaaaa!! jangkit dr papa n zara la nih..
.
.
p/s: Alhamdulillah, pas gi urut n makan ubat seharian semalam, demam mama beransur pulih. mana leh mama cuti wktu2 ni.. kerja melambak kat opis..huhu..mane nak jaga zara lagi. nasib baek mama dh sihat..
.
.

12 comments:

mama auni firdina said...

wahh,besh blk kg yer..sonok kn?zara pon look hepi..da sehat la ekk..

cite laptop mane?tgh update ker???

mama idzareef said...

bahagia kan sesekali balik kg..mak masak mcm2..

lily azliyana @ mama zara said...

mamaAuni-hehe..kisah laptop lom masuk lagi. ade satu entry lg nk update nih..=p

p/s: Zara makin sihat dh. cume tinggal batuk sket2..thanx selalu amik berat psl zara..=)


mamaIdzareef- mmg betul!! balik kg adelah wktu paling best. tk pyh sibuk pk nak masak ape, nk kemas rumah sume kan. dok rilek goyang kaki wat gaya cm tetamu jek.hahahah..

shila ariff said...

hahaha..shila pun baru terpikir nak komen pasal laptop baru punya citer..dah ada org komen dulu..huhuhu..tgk zara mengemas..sama le perangai ngn hazim kat umah tu..habis semua baru dia nak 'ngemas'..rajin le kononnya tu...huhuhu

mama mya said...

sonot2 balik kg.. terliur ngan soto tue hihihi

semoga cepat sembuh yer :)

re = time kasih wish cik mya.. x de makna saya nak ikat rambut cik mya.. kalau cik mya berikat rambut tue maknanye mama nursery yg wat hihihi

Diamilikku said...

wah sotoooo...my feveret tuh....
haiyya....nak kena pi cari nih

lily azliyana @ mama zara said...

Shila-alamak..sorang lg menunggu cite laptop ek. ala.laptop biasa2 jek. yg penting sy puas hati sbb akhirnye berjaya membeli laptop idaman. lama gak ngidam laptop tuh..hahaha..

mamaMya- oho..mama nursery ke yg tukang dandan rmbut. rajin btolla mama nursery tu yek. tp tgk mcm cik mya sorng jek ade tocang cantik mcm tu..hehe..

umieAlesha- alamak. gmbar soto sy dh ter'trigger' selera umie alesha ker. kenala mr papa tlg carikkan soto yg cedap2. klu tk kang meleleh air liur baby nnti.hehe..

kakyong said...

salam mamazara..

tajuk punya la pjg.. tp citer balik kg jer.. ;)
zara pun jenis suka berendam.. tu lah kan baldi pun jadi asal boleh berendam
sedapnye soto.. tgh2 mlm ni buat daku lapor jer...

azzul said...

wah rajin cik abg ye dr utara blk selatan demi wife...ni kena celebrate sakan ni utk father's day nnt heheheh

lily azliyana @ mama zara said...

kak yong- hee...tajuk tu introduction jek. ingt nk update sume citer semalam satu2, tp malangnye tk smpat. kat umah plak intenet wt prob. so jadila entry yg mcm tak siap..=p

azzul- hubby mmg rajin balik klu takde ape2 keja weekend tu. nk jumpe anak die punye psl kan. die tkt klu lame tk balik nnti anak dh tak kenal..hehe..

lily azliyana @ mama zara said...

kak yong- hee...tajuk tu introduction jek. ingt nk update sume citer semalam satu2, tp malangnye tk smpat. kat umah plak intenet wt prob. so jadila entry yg mcm tak siap..=p

azzul- hubby mmg rajin balik klu takde ape2 keja weekend tu. nk jumpe anak die punye psl kan. die tkt klu lame tk balik nnti anak dh tak kenal..hehe..

~mamazahra~ said...

wah sonoknye mama n zara balik kampung...
we ol takde kampung pon...
teringin jek nk merasa balik kampung..hehehe :D

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016