A night stay at PD

~The Legend Water Chalet~ .


Ni nak bercerita kisah pe'rehatan' ujung mgu yg lalu. Hee..mama sebut berehat bukan bercuti, sbb bercuti plg koman pon kena 3 hari 2 mlm ye tak..
.
Act disebabkan mama masih takde idea nk bg hadiah aniversary ape kat papa, lastly mama amik keputusan ajak papa tidur satu malam kat pd. kire mama sponsor bilik hotel as aniversary giftla. lps survey2 sket2, mama amik keputusan bermalam kat The Legend Water Chalet ni. Mama tk kisah tkde pantai sbb mmg tk bajet nk maen tepi pntai nak2 skang tgh musim panas n mama pon tgh 'kuarantin'kan zara dr akt outdoor. ramai dh tegur zara makin gelap..hehehe..
.
Pegi pd ni pon leh kire main terjah sbb tak booking awal. mula2 mcm tak jadi nk gi sbb siang tu sibuk uruskan psl umah ngan lawyer. last2 smpai pd dh dkat kol 6pm. erm..mcm rugi jugakla sbb byr chalet mahal2 tp duduk tk smpai berapa jam. dhla bilik deluxe yg mama aim dh penuh. tgl premium chalet yg haganye jauh lg mahal. erm..takpela. nasib baik mama puas hati ngan bilik n view kat situ. lagipon dh niat utk habiskan mase sama2 papa n zara smpena aniversary kami kan, tak baikla nak ungkit2..=)
.
So, spt biase mama letak pics jekla. bersiap sediala sbb entry ni sgt penuh ngan gmbar2..hehe..
.
Terkedek2 anak dara ni follow mama cari bilik..
.
Inila bilik kami. Chalet dgn view yg sgt cantik..best!!..(Bath tub tu sgt besar tau. kami 3 beranak pon leh muat berendam sekali dlm tu.hehehe..)
.
Dlm bilik siap ada glass panel utk tgk air laut kat bawah. Zara sgt suka ngendap kat glass panel tu okey..
.
Lps check-in kuar semula jalan2 n amik angin ptg kat kaw chalet+hotel
.
Ni dh malam. Zara pon dh siap mandi sume. kami kuar makan kat bndar pd jek. ingat nk candlelite dinner tp bajet lari. taun dpn la kite mkn special plak papa eh..
.
Zara n mama
.
Hee..dua orang bucuk gi bfast (ehh..3 sbnrnya..papa pon bucuk gak). Tak mandi lagi coz pas bfast dh aim nak mandi pool
.
Zara makan bubur ayam utk bfast. dh pndai sibuk nak suap sndiri makanan sekarang nih..
.
Tadaaa..Zara dh siap berbaju mandi..
.
Best giler dpt meng'conquer' jacuzzi ni. zara pon nampak enjoy maen air..
.
Layan zara dlm pool skjap
.
Budak kepenatan main air. balik bilik salin baju tros tido
.
Sementara zara tido, papa n mama usha ikan kat luar. Saje bagi2 makan tetibe byk ikan yg dtg..kalau ade jala or jaring ikan lg seronok kot..hehe..
.
After checkout smpat lagi merayap amik gmbar
.
Sblum balik shah alam, pi teluk kemang skjap. saje lunch n nk amik angin pantai. tk byk amik gmbar kat cni coz bateri kamera dh kong..huhu.. .

Klaa...selesai sudah update ttg aktiviti kami kat pd. wlupon percutian singkat n dekat jek, tp dh sgt bermakna bg mama sbb kami sefamily dpt meluangkan mase bersama2. sekali2 nak jugak berehat kat kawasan lain dr rumah kan..barula minda berkembang n mood pon jadi baik..=p

13 comments:

mama auni firdina said...

oo..g bercuti ekk..patut la senyp jer...mama auni pon dok ler tertunggu2 nk tau citer terbaru..lawa gak ekk chalet tu..environment pon cantek jerkk..teringin nk g pre honeymoon lg ler..hehehe

Raja Radiah said...

woooo...bestnya.....nanti akak nak ajak hubby pi sinilah...

azzul said...

wah mmg best le hotel ni cuma klu nk stay lame mcm ble pokai je hehehe..

Nieza Ishak said...

Weiii bestnya,

mahal tak???
Nieza tengah plan nak bawak2 anak take a break sekejap sbb derang asyik tak sihat & makan ubat jerk .. sian derang.

Atleast layan air kat jakuzi pun ok what ???

lily azliyana @ mama zara said...

MamaAuni- Hee..gi berehat sehari semalam jek..yg dok lame senyap tu sbb takde mase nk curik update blog kat opis..

p/s: best jugat tau chalet tu klu nk pre-honeymoon. romantik jek environmnt die. nk lagi romntik, kenala tinggal auni kat rumah nenek die..hehehehe..


Kak Radiah- mmg cantik sgt tpt tu. cume klu akak nk mandi laut tak sesuaila sbb die tkde pntai sndiri.tp leh wt byk akt lain mcm jacuzzi, mandi pool, pancing ikan. playground utk budak2 pon ade (ceh..tlg promote free nmpaknye nih..he..)

Azzul- Betulla. nak stay lame2 tak sesuai kot tpt ni. mahal boleh tahan..sesekali pergi utk special occasion ok la..=)

Nieza- Bolehla dtg cni. utk tahun ni tgh ade promotion rate tau. klu ikut harga biase lagi mahal. mcm bilik kitorng ddk tu dlm 500++ per nite. ade 2 katil (king + queen) n bilik totally hadap laut lepas.utk gov dptla 15% less. cekla website die. ade kite link dlm entry tu..=)

Putra Mama said...

15% drpd 500++ leh dpt dlm 450.. oklah tu.. skali skala.. dr gmbr2 tu mmg cam menarik...;)

Linda Latip said...

besnyeeee..saya suke gbr zara tdo tu..punye byk gbr posing suke yg tu yek..comel sgt tgk..mcm pnat sgt hehe..

tp pueh hati la byr mcm tu pon tgk die nye view, klu ghazi gamaknye tdo dpan panel glass kat lantai tu dah..die sgt suke 'pishhh' skrg neh hehehe

:iBuAfiQah: said...

bestnya dapat jenjalan ek...isk2 jeles..
nak tanya la mama zara...
berapa satu mlm kat chalet the lagend tu ya..
aim gak nak g sana jenjalan...
hehehe..

p/s:kalu xkeberatan la ya bg harga chalet tu...

tHrEE oF us said...

huhu!! mcm best jek.. tp mahal.. kalo makcik ni keje gomen, best ler jugak nk poie.. ekeke..

nnt laa.. satu ari nnt akn ku bawa c betty itew ke pd.. Port Dickson!!!!! tunggu kamek!!! hahaha

lily azliyana @ mama zara said...

putramama- ye..ye..mmg menarik. fawzan msti suka kena angin laut..hehe..

linda- yeah..en ghazi sile mintak ummeh bwk anda ke pd yek. upah dh sihat. nnti leh tgk pishhh bebanyk.

p/s: kat glass panel tu tk nmpak pish pon sbnrnya. nk tgk pish kenala duduk kat balkoni nun..=)

ibuAfiqah- hee..best2 bwk anak jenjalan. nnti kite inform harga kat blog irnie yek..

MamaBetty- Cik betty..auntie jadik saksi. pasni kena tuntut kat mama yek bwk pi PD..hehe..

Mama_Aqish said...

wah...bestnyer...memang berbaloi kalo bercuti kat chalet ni kan...

fndrocka said...

wah..chalet tu macam sgt eksotik...

Zack said...

cheaper rate for Legend Water Chalet... untuk unit persendirian di resort yg sama. http://legendwaterchalet.blogspot.com... jangan tak percaya...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016