Tag pasal anak - dr mama_Aqish

Hari ni tkde idea nak stori ape. So tgh2 boring ni mama nak layan tag dari mamaAqish. tag ni mamaAqish yg create n pass kat sume rakan2 bloggernye..


So..jom layan tag psl anak ni yek..


1. Anda sudah mempunyai berapa orang anak & nyatakan Girl or Boy?
Baru seorang..n girl


2. Bila perancangan anda untuk menambah anak?
Hehe..mama ckp ngan papa, tahun dpn after 2nd bday Zara br leh stop our 'precaution'. means dah bolehla menambah sorang anak lagi. Bajet nak bersalin tahun 2011..InsyaAllah..mase tu zara pon dh almost 3 yrs..dh sesuaila nk ada n tlg jaga adik..=p


3. Nyatakan nama anak anda & ape makna nama anak anda dalam islam?
My laling baby is Nur Riza Azzahra bt Riza Shahril.


Nur : Cahaya
Riza: Saje letak sbb ikut nama papa (boleh gitu)

Azzahra : yang berseri-seri


3. Siapakah yang memberikan nama anak anda?
Mama n papa yg bersetuju sama2. Nur Riza tu mmg papa yg nak. Azzahra plak mama yg beria2 suka sbb nak sgt anak mama dipanggil 'ZARA'..Mama loves that name sooo much..=).

4. Darimana tercetus idea memberikan nama anak anda?
Dulu time bujang pernah berangan klu ade anak pompuan sume nak name kan 'LILY' kat dpn. Last2 bile kawen ngan papa kitorng dh setuju sume anak akan dibubuh nama 'RIZA' ikut cam papa. Name Zara plak mama bc kat megazine wktu pregnant 7 bulan kot. Anak model zahnita wilson. tros tersuka name tu smpai teringin nak bg name kat anak..hehe..


5. Sekiranya anda dikurniakan seorang lagi cahaya mata...apakah nama yang akan anda beri?
Hee..mmg tak plan lagi. dulu pon ms awal preg suka name lain. last2 tukar name lain gak..tgulaa adik zara kuar br bincang lg pasal nama


6. Berapa perancangan anak yang anda mahu & nyatakan berapa girl & berapa boy?
Kalau ikut mama nak 3 jek..Dapat sorang lelaki dah syukur alhamdulillah. Kalau ikut papa die mintak 4 org..tu ikut budi bicara mama la nnti (kendian pk..la ni nak pk bersalin lagi pon takut..hahahaha)


7. Bagi yang sudah mempunyai anak lebih dari seorang...nyatakan berapa jarak beza umur anak anda?
-

8. Untuk kelahiran anak anda yang akan datang....anda nak girl @ boy?nyatakan sebabnyer?
Kalau ade rezki nak boy sbb anak 1st dah girl. Tp klu dapat girl pon alhamdulillah, mama terima asalkan bby sihat n sempurna cam kakak die..=) (alamak..tetiba terasa nk bby plak..hik..hik..)

9. Ape ciri2 persamaan anda & anak Anda?
Anakku itu sgt suka mengamuk, menjerit n merajuk cam mama dia. Smpaikn bile Zara mengamuk n ngaruk2 papa akan direct ckp..'ikt perangai awakla tuh'..huhu..muka mcm papa, dpt perangai cam mama plak..(act mama prefer ikut perangai papanya sbb papa zara spesis lebih sabar n cool)

10. Upload gambar anak anda untuk tontotan semua rakan blogger.
Hee..dh byk dh gmbar Zara dlm blog ni..Mama letak slh satu jekla ye (harap maaf klu gmbar ni dh dipublish sblum ni yek)




11. Tag seberapa ramai yang boleh untuk jawab tag ni:
Yeay..!! Mama nak tag..


Ninie aka Mama Qisya
Shila aka Mama Hazim
Kak Radiah aka Mama Ezureen
Mama Auni Firdina
Mama Zahra
Mama Naufal
Mama Mya
Mama Idzareef
Linda aka Mama Ghazi (cik linda jwb tag ni dlm FB udahler..hehe)

yang lain2 rasenye mcm dh kena tag ngan mama Aqish jek..hehe..




3 comments:

Mama_Aqish said...

TQ ye sebab sudi jawab tag kiter....comelnyer zara...

mama idzareef said...

'Anakku itu sgt suka mengamuk, menjerit n merajuk cam mama dia...

mama dia kuat merajuk ekk..ekeke..syok ape merajuk..bile hubby pujuk leh romantik2 gtu..;p

p/s : huhu..first time kene tag nih..nnti kita buat kay..:D

Linda Latip said...

hahaha timasih sbb sudi tag kami! tu la dok pk eh nk nye wat tag ni..tp gayanye klu nk cpat kna wat kat FB hahahah..memahami la mama Zara ni

Lily, kami pn sukeeee sgt nma Zara..mmg dlu dhplan nk bg nma anak pmpn klu dpt (dh cite rsanye)..sib dpt jantan keke..

hehe zara kecit lg ni..naty tgk la dh beso sket sure lebih kool n tk namuk² nye lah! kan zara kannnn....

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016