Our weekend

Huhu..syioknye tgk sume orang berjalan2 sakan mase cuti hari buruh tu yek. Ade yg balik kg, ade yg pi jalan..kami sekeluarga just melepak2 di rumah jekla. ingat nak blk kg tp papa zara ahad tu ade hal kat alor star. so mlm sabtu papa dh balik dh..
.
So takde update sgtla utk cerita weekend lps. selain memasak (yg mama dh publish sblum ni), kitorng just jalan2 pi mall n ari sabtu tu plak ade appoinment ngan lawyer (mama tk update lagi yg mama n papa akhirnye booking jugak rumah kat Bandar Puteri Klang tu)..
.
Gmbar2 kat bwh ni mase kitorng pi IOI puchong. 1st time ke sana. act gi puchong sbb nak survey2 opis lawyer utk apoinment ari sabtu. alang2 dh smpai puchong, singghla mall tu skjap..
.
Zara b4 kuar rumah. Sekali lg, papa kate zara mcm 'jantan' bile pakai seluar tu..huhu..

.
Zara n papa dpn carousel (sori, mls nak cek spelling)..

.
Kui..kui..Zara ketakutan once kuda tu start bergerak. Budak lain sume happy, die jek menangis dlm tuh..

.
Spt biase, aksi zara merayap dlm mall mstila ade..

.
Lunch kat A&W. tetibe teringin nak minum float die yg besh tuh..

.
.
Yang ni pulak gmbar hari sabtu. janji ngan lawyer utk sain s&p (btol ke ni bunyiknye) rumah tp lawyer tu lambat smpai plak. so zara maen2 sndiri sbb bosan. n by the time lawyer smpai zara dh meragam dh. terpakse sain s&p bergilir2 sbb sorang kena layan si zara main..
.
Aksi2 my laling Zara


.
Dahan pokok tu siap patah yek kwn2 dikerjakan oleh budak zara nih

.
.
Balik dr opis lawyer singgap pjabat developer plak. uruskan mane borang yg perlu. balik tu singgah lunch kat Restoren Ikan Bakar kat sri muda. huh..best giler makan kat situ. byk choice ikan n seafood lain..nyum2..
.
Mama nye lunch

.
Papa nye lunch. yg nampak sikit mangkuk biru tu lunch zara. nasi putih+sup sayur

.
Lala masak lemak cili api. sedaaaappp..

.
.
Lps lunch pi plak plaza alam central amik 'jenazah' laptop mama. Erm..papa dh bg permission beli laptop baru dah. Iskk..permission jekla. duitnye kena pakai duit sndiri..huhu.. seblum balik tu, papa smpat ajak mama memilih hadiah besday+aniversary. act next week wktu bday+anni tu papa takde n tak balk ujung mgu tu, so die sibukla nak belikan hadiah awal2. Ape hadiah yg papa belikan? hehe..kenala tunguuuuuuuuu...mama pon tak pakai lg hadiah tu. tgu hari yg betul br nak keluarkan dpd kotak..=)..apepon, tenkiu papa for the present..
.
.
p/s: Present utk papa bile plak nak beli nih. takde idea la yang nak belikan awak ape..=p
.
.

6 comments:

DYLA said...

sonok tak ioi mall yg baru nie?

plan nak gi gak cuti ari tu.. tp kene balik plak. mybe next next week. hehe

(inas pun biasa disalah tafsir boy, huh, kene asik pakai gaun baru nmpak gegirl)

auni firdina said...

wah,da konpom nk bli umh yer..sonok2 ler dok umh baru nnt..so agak2 bile nk dok ekk??

betul le S&P..sales n purchase..hehheh

amboi zara,jln2 yer awk ekk..comel jerk..

mama zara da dpt present bday+anni??beshhhnyer..mama auni xdpt kot from ayh auni..huuhuh..bile yer bday mama zara??

lily azliyana @ mama zara said...

Dyla- hehe..kitornag jalan jap jek kat ioi wing baru tu. mcm tak ramai org sgt.dpd ioi tu tros jalan tembus ke jj baru happening sket..=)

MamaAuni- Lambat lagila rumah nak siap. Awal 2011 nnti. tp mama zara dh eksited lebih. padahal loan pon lom setel lagi..kui..kui..

Nway, bday saye sama hari ngan anniversary. 12 may. untung la hubby. die bg 1 hadiah jek utk bday+anni+hari ibu sekali..(mama Zara berjaya membantu papa zara berjimat sket..hehe)

auni firdina said...

ooo..besday mama zara sama anniversary ekk..ye la,jimat skali..sama la ngn mama auni..sok anni,lusa lak besday mama auni..so in pakej ler..hahhaha..sng kn nk igt tp klu x igt tu xtau le kn..

oo thn 2011 yer??xpe,pejam celik pejam celik kjp je tu mama zara..hope sume sng je nk settle..

auni firdina said...

mama zara,sowi ekk..xde niat pon nk ckp or nk kecoh besday mama auni:p

lily azliyana @ mama zara said...

Mama auni- Hee..takpe. takkan anak2 jek nak glemer kan. sekali sekala biar kite glemerkn diri sndiri kat sini..kui..kui..

Nway, thanx for the wish. Kitorng pon harap urusan membeli rumah tu dipermudahkan..amin..=)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016