Meet my BESTfrens..!

~Dari kiri: Lini, Mama, Zara n Nina~
.

Hari Sabtu yang lepas, mama akhirnye berpeluang berkumpul semula ngan dua orang BESTfren mama yg mmg lame tak jumpe. Act aunty Linila yg betul2 lame tak jumpe. last jumpe mase majlis akikah Zara tahun lepas. Aunty nina plak wktu bday Zara aritu die dpt join (thanx nina!!).tp wktu bday tu tk dptla nk borak2 lame n gossip2 sepuas hati sbb mama kena layan ramai tetamu kan. so dpt jumpe aritu mmg sgt2 puas hati n hilangkan rindu mama kat diorng..=)
.
Act kali ni mama beria2 nak jumpe diorng sbb aunty Lini nak kawen dh next week. so konon2 gather smpena meraikan perkahwinan die la. dulu mase mama sebelum kawen pon kitorng dok spent time sama2. meraikan saat2 terakhir bergelar bujang..hehe.. Nway, mama leh akui diorng ni mmg dua orang kwn yg sangat baik n loyal. dpd mama bertunang, nikah, majlis kawen, zara lahir, akikah zara, bday zara, sume diorng ade (except ms bday n zara lahir jek lini takde). diorng ade kat each occasion penting dlm idup mama. Mama pon tk pasti either mama boleh buat benda yg sama..huk..huk..(insyaAllah geng..aku akan cube sedaya upaya nk hadir dlm important moments korang jugak k..)
.
Bercerita psl haritu, act aunty nina yg ajak mama join sekali makan2 n borak2 ngan diorng ni. sbb die tau kebetulan mama nak balik kg minggu lps kan. so ari sbtu tu dr pt raja, papa pon antarkan mama ke jusco bukit indah jb tu. kitorng pi makan2 kat BBQ chicken. lame gakla bergosip n borak2 sakan. nasib baek papa memahami n sanggup melayan zara sementara mama menghabiskan masa ngan kawan..Thanz papa! kdt to papa yg bagi can mama jd 'bujang' sekejap. hehe. tapi aunty nina n aunty lini pon nmpak seronok melayan zara. zara pon tak takut ngan diorng, maybe sbb dh pernh bau dua2 makcik ni mase die kecik aritu..hehe..
.
So, mama just letak pics mcm biase jekla k..
.
Mula2 smpai Zara tros nk ikut makcik2 die wlupon muka sikit blur..
.
Lepak kat BBQ chicken

.
Zara huru hara jek kat situ
.
Nilaa kwn2 kesayangan mama, Aunty Nina n Aunty Lini
.
Kami gumbira dpt lepak, makan n gosip same2..=p
.
Zara yg sibuk nk suap makanan sndiri sekarang

.
Lepak kat tepan mainan ni sementara tgu papa uruskan Vaio mama. tak letak duit pon dlm 'benda2 tu sbb zara takut sket maen benda ni.

.
Posing jek lebih
.
Haa..ngan jongkat jongkit ni zara suka jugakla. wlupon ade time2 tu die mcm nak terjun jugak..haha..
.
Posing sebelum balik. Will miss u guys..!!
.
.
p/s: Pas lepak2 tu mama,papa n zara bertolak balik rengit plak. Aunty nina n lini plak smbung gi CS tgk wayang.huwaaaa...jelesnya..!!
.
.

4 comments:

nooreen.rahman said...

lini! :) bakal pengantin baru~ heh ;)

Diamilikku said...

bestnya dapat jalan2 sama kengkawan kannnn

mizzyN said...

seronotnya. aku tak dapat pergi la wedding lini nanti. ada wedding kat kluang dan lepas tu aku chow jb.

lily azliyana @ mama zara said...

nooreen- bakal pengantin baru yg sempoi. rilek jek aku tgk minah tu. mcm taknak kawin plak. lagi seminggu nk majlis tp mcm byk benda tak setel lagi..bravo sungguh..haha..

umieAlesha- yek..seronok btol sekali sekala dpt jumpe kwn. hilang rindu..=)

nadh- tulaa..klu tk kan leh kite bergathering kat melaka..=(

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016