Jom buat puri baby dgn Magic Baby Bullet..


Ok..harini entry review/testimonial barang baby lagi..ekekekeke..dah anak ketiga ni benda yang besar2 macam stroller, walker, carrier sume tak delah beli baru..tapi dlm tak beli benda2 tu tangan gatallll jugak nak belikan benda2 lain plak kan..sebelum ni beli baby bather yg sangat berguna..kali ni sempena baby dah nak makan aritu mama beli Magic Baby Bullet pulak..tujuan nya utk memudahkan penyediaan makanan baby..=)

By the way, mcm biasa time zara zareef dulu tak tau dah wujud ke belum benda nih..lagipon time zara mmg mama lom ada kesedaran sivik lagi..sumbat nestum jek ke dia..huhu..time zareef baru rajin  sikit..6 bulan pertama makan puri tp manual lecek or gune blender biasa..umur zareef 7 bln ke atas mama dah start masakkan bubur guna slow cooker..hihi..so yg anak ketiga ni tgk lah mcm mane ye..kang klu dh lama mama bosan guna baby blender ni mama koreklah balik buat bubur guna slow cooker tuh..kikiki (guna slow cooker tu mama tk blend dah bubur sbb dia akan masak smpai bahan2 lembut giler)


Inilah dia Magic Baby Bullet..terpengaruh beli sbb tgk kat Lazada murah sangat..rm70 after 70% diskaun tak silap..harus smbar..=p

Antara isi kandungannya..blade ada 2 jenis satu untuk kisar buah, satu utk kisar bijirin mcm beras etc..pastu mangkuk blender pon ada dua satu besar, satu kecik jek..then tpt simpan makanan ada yg batch tray and ada yg sebiji2 tuh..yg sebiji2 tu siap ada dial number utk tujuan rekod tarikh penyediaan makanan (klu yg suka buat stok puri )..ada juga disertakan sekali buku panduan penggunaan dan resipi tuk baby

Kakak Zara org yg paling eksited bila mama kata benda ni guna utk buat makanan baby..1st time guna mmg dia beria nak tolong

So pas bukak tu kenalah try test kan..ada epal dlm peti ais maka meh kite buat puri epal..epal kena kupas n rebus dulu

Mama guna bekas yg kecik ni jek utk blend sbb epal dua biji jek..letak air siap2 ye klu nak puri halus letak air byk sikit

Pasangkan kat blender dia, pastu tekan utk mula blend..sekejap jek siap dah

2 biji epal dapatlah dua bekas kecik ni..hihi..sbb dh tgh malam maka simpan dlm peti ais dulu puri ni

Tuan punya puri..haha..by the way, puri epal kat atas tu die reject mula2 tau..huhu..mula2 risau tkt dia tak suka epal tp mama try cmpur sket ngan susu die..tup3x..laju jek die makan..oooo..memilih..nk puri epal susu plak kan..hahaha


Ok..sekian saja review magic baby bullet dari mama..kesimpulannya, mama mmg suka3x..mudah jek guna ni..cepat siap n tak bercmpur blender ngan makanan2 lain kan..setakat entry ni ditaip mama baru guna utk blend epal n pisang..then mama tak frozenkn pon..mama jenis suka buat sikit2..dua hari sekali prepare utk bwk bekal umh bbysitter n utk makan kat umah..=)


5 comments:

nieda said...

dulu ada plan nak beli..last2 tak jadi. bila terpandang turbo tupperware. Last2 beli tupperware punya sbb tak guna elektrik.


just tarik kt penutup tupperware, kecil dan mudah bawa travel. hihi.
baby bullet ni pun best. cantik

LYAfrina said...

Bagusnya kak zara..

Skarang semua mudah.. mcm2 peralatan n alternatif utk sediakan makanan y menarik utk baby kan.. klo zaman sebelum ni just nestum atau bubur nasi je

NzA said...

skrg mcm2 kemudahan kan lily....bertambah bersemangat la nk sediakan mknan berkhasiat utk ank2...kalau zaman 5F dulu guna blender biasa tujelh..cuma 1 khusus utk bubur mrk. akak xpernah bagi 5F makan nestum....lebih puas bila dpt msk sndiri mknan utk mrk.

salwana nordin @ che'wa said...

alololooooo..comelnya blender tu..

sesuai sgt dgn bb zayed yg comei jugak tu hhhiiii

Tengku Fauziana said...

zaman kite utk solid food habis..
tunggu 3rd baby pulok..hahah

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016