Little Caliph Kuantan | Hari konvokesyen kakak Zara


Alhamdulillah, hari ahad lepas 16 Nov selamat berlangsung majlis konvokesyen or penrimaan sijil tadika for Zara..dirong panggil as Grand Ihtifal and Performance Day..mujurlah papa dpt cuti kan weken tuh so dapat sama2 attend majlis Zara..kalau tak mau merajuk si anak dara..=p..Nway, majlis simple2 jek buat di Hotel Sri Malaysia Kuantan..Zara masuk dua persembahan which is dikir barat Ya Hanana and koir..Utk anugerah plak, sekolah Zara mmg tkde buat anugerah paling cemerlang ke apa ke, just dapat sijil tamat sekolah dan cenderahati ..semua serata jekla kiranya..hihi

Pagi ahad tuh, pas subuh dah siap2 dah mama..mklumlah, ada 3 askar nak disiapkan ye tak.mujurlah anak2 malam sebelum tu tido awal so bila bangun pagi ahad masing2 ceria jek muka esp si kakaklah kan..punye eksited die nak buat persembahan atas pentas dgn kawan2..=p


Muka ceria Zara..sempoi jek pakai baju sukan utk persembahan..hahaha.nway, sempena nak konvo ni papa mama hadiahkan kasut baru..brtmbah sukalah dia..=)

Dua hero di majlis si kakak..^_^

Pentas utama

Selfie dulu sementara menunggu majlis n persembahan bermula


Kakak di belakang pentas..prepar tgu turn nk berdikir barat..hihi


Antara few persembahan seblm zara..ada coral speaking, bacaan doa, pentomin dll



Yeayyy, turn zara dh smpai..=p

Dikir barat lagu ya hanana..zara suka btol toleh2 tgn gerak tgn kawan dia..haha


Erkkkk..tiba2 ada gangguan..leh plak si zareef menyibuk duduk depan kakak dia kat atas pentas tuh..adehhhh

Muka tak bersalah lngsung..geram jek mama tgk..siap kena tarik bwk turun bwh..haha

Zara's 2nd performance..nyanyian koir

Finally tiba masa untuk ambil sijil dan hadiah..terharu tgk anak sarung jubah wlupon jubah tadika..sekejapppp jek rasa ank sulung dah besar kan..iskk.iskk..


atas pentas

bersama2 kawan2 six years atas pentas

Photography session with teachers n tetamu vip

My Zara..congrats kakak!!..^_^

Gmbar selepas majlis..zara ngan bestfren dia..erina tak silap nama

Big gurl dah dia..T_T..

Zara with mama n adik2

Zara wth papa  n adik2..


Dah habis sekolah pon zara tapi mama mmg jarang update aktiviti dia sepanjang sekolah kat Lil Caliph Kuantan ni kan..huhu..nantilah kalau rajin2 mama nk update gak bagi kenang2an sekolah tadika zara tu..dioa2 lah mama rajin ..hihi..=)



9 comments:

lia ummiirfan said...

esok hari konvo anak saya lak.. caner ler agaknya yea.. sure meriah.. first time ni,. mak pulak yang debor lelebih.. hihi..

~Aida@MommyAqilMedina~ said...

Wahh seronoknya tgk anak2 convo..tahun deapn kakak Zara masuk darjah satu kan?mesti dia pon excited..tengok persembahan semua, dia enjoy je..mesti seronok!hehee

LYAfrina said...

alhamdulillah..
tahniah zara...
ok la ni lily kan..atleast ada jugak majlis nak bnding last year kan... sama mcm school asya la, pon xde anugerah cemerlang ke apa.. semua dapat sijil tamat pra je...

LYAfrina said...

alhamdulillah..
tahniah zara...
ok la ni lily kan..atleast ada jugak majlis nak bnding last year kan... sama mcm school asya la, pon xde anugerah cemerlang ke apa.. semua dapat sijil tamat pra je...

Adlin Mohamad said...

alhamdulillah tamat dah ...
tunggu 6thn lagi nak tgk dia konvo tamat darjah 6 pulak pastu tunggu 5thn tamat tingkatan 5 dan mudahan2 kita sempat tgk anak2 konvo kat U insyallah ..

QasehnyaRania said...

hujung tahun begini mg penuh xtvt konvo kan.sronok bila tgk.saya dpt juga merasa alst year bsama anak anak tadika kemas..
smga zara terus berusaha utk pakai jubah konvo lagi nanti.aamiin :)
pic si abg mncelah ats pentas mmg x dpt bygkan. hihi. mesti selamaba j kan zarif naik.

NzA said...

TAHNIAH kak zara...moga terus cemerlang di sk rendah nanti...amiin....

aishah nin said...

Tahniah Zara! Teringat waktu tadika dulu. Ada gak penerimaan anugerah ni tapi tak panggil konvekesyen lagi...hihi

Syima ~Mama Kyra~ said...

Alhamdulillah Zara dah konvo ye..Kyra thn ni plg byk masuk persembahan..ada 3 ke 4 klu x silap.N3 kyra konvo x buat lg tgh bz ni..nt free kita update ye..Btw tahniah to Zara dah tamat tadika..pasni sama2 kita doa smg anak2 kita bjaya pegang sejulung ijazah, master dan PHD..InsyaAllah..Amin :)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016