Ceritera anak dara dan anak teruna

Salam Jumaat semua..yeayyyy..malam ni papa balik Kuantan dah..ehhhh..takde bgtau pon kat blog kan yg papa takde kat rumah dh seminggu sbnrnya..hehehe..ada kursus kat Nilai..hmmmm..tensen gak tgk sarat2 nih papa kena antar kursus..'hilang' sekejap tukung urut mama yg paling setia..tukang urut kakilah, badanlah, pinggang lah..pendek kata serba serbi tpt yg sakit..=p..

Nway, arini just cerita pendek ttg perkembangan anak2 mama..minggu lepas ada parent's meet di skool Zara..hari yg mama tunggu2 utk tau progress si anak dara..almaklumlah, skool Little Caliph ni takde bagi homework or buku2 bwk balik rumah ye..sume kerja buat kat skolah..apepon, nmpak semua ok utk kakak Zara..teacher kata reading die sgt baik..mmg dah lancar membaca..dah tak payah baca buku yg ada suku kata2 tuh..hihi..klu keluar jalan2 plak die dah mula sibuk membaca pelbagai papan tanda yg die nmpak..lain2 mcm sains, iqra', jawi, english semua memuaskan hati..cume teacher komen sikit ttg subjek matematik..die kata zara nmpak kurang minat sbb die akan amik masa yg lama utk siapkan homework math die..adehhhh..mama mmg dah perasan lama  dh zara ni kurang minat math..mmg kena paksa klu nk ajar die..harap2 nnti one day dtglah minat2 mendalam die nk buat math kan..>_<

Cerita ttg si adik plak..syukur after demam lima hari minggu lepas adik dah beransur sembuh..hampir2 jek kitorng bwk die ke hospital untuk amik darah sbb dah demam lama sangat..mujurlah hari kelima tuh dah tak demam tinggal batuk2 kahak jek..lama dah die tak sakit berpanjangan mcm tu sbb tu mama risau..yekla, bila dh demam badan die pon nmpak lemah jek..tk nak main2, tak kacau2 kakak, makan pon tknak..now nmpak dh semakin aktif..senangggggg hati mama dik..=)


Gambar hiasan hari ni..anak2 kesayangan mam..penceria hari2 mama n papa..^_^

Ni waktu jalan2 ke Megamall Kuantan dua minggu lepas..ice cream moments dua beradik..sorang setia ngan eskrem pink strawberry die sorang lagi taram jek eskrem ape pon kite bagi..=p








p/s: Kakak nmpak semakin matang sekarang..adik plak makin lama bertmbah2 manjannya..mcm tak sangka dah nak jadik abang dah die tak lame lagi..=p


 

6 comments:

Nad MamaZN said...

alhamdulillah..tumpang hepi dgn progress zara n perkembangan kesihatan zareef ;)

salwana nordin @ che'wa said...

alololoooo...dekat dah nak dpt adik kan :)

seronok tgk...

Syima ~Mama Kyra~ said...

alololo..sweetnya dua badik nie...kt LC kyra lum lg parents meet..zara mau lak pakai bunga2 atas kepala..klu kyra sekejap je pakai..pas 5 min bukak blk..rimas katanya..jimat duit mak takyah beli assessories..kekeke

mamaarifakeem said...

Nampak baik ajer dua beradik ni.,.good good.. :-)
Happy nya en abe dh balik ye.. hihi..

Adlin Mohamad said...

bila tgk diaorg ni cam x banyak peel eyh lily
anak2 lin alahaiiii macam2 peel diaorg selalu kyra la mengalah

~MommyAqilMedina~ said...

Alhamdulillah ..ada perkembangan positif untuk Si kakak Kan..Semoga minat terhadap Maths akan cepat-cepat datang..sebab sekarang ni semuanya perlukan maths..huhuhu..Adik memang nampak manja sangat..so loving dua beradik ni..hehee

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016