19 May 2014 | Kelahiran yang dinanti..=)

Alhamdulillah..just to announce yang mama dah pon selamat melahirkan permata hati yang ketiga mama..sebenarnya sehari pas bersalin tu lagi dah kuar wad, cuma kurang kerajinan nak mengupdate dlm blog...hihi...so sedikit details ttg kelahiran baby yang ketiga ni..

Date of birth: 19 May 2014 (Isnin),
Place of birth: Hosp Pakar PRKMUIP Kuantan
Sex: Baby prince spt yang dijangka..
Berat: 3.25kg (last checkup dokter estimate 3,6kg..phewww..nasib baik kurang berat kan..heheh)
Type of delivery: Normal (tak jadi induce bwh coz time serah diri jalan dah buka 4cm)

Apepon, lega sangat semua dah selamat..cerita ttg proses kelahiran tu insyaAllah kemudian mama cerita ye..pjg lebar gak cerita n pengalamannya..hukhuk..so, nilah die few pic baby untuk tatapan pembaca dan kawan2 blog mama..=)


Introducing..our new bundle of joy..nama lom finalize lagi setakat ni..=p

Rambut pacak hasil kerjaan nurse kat hospital..hihi





Reunion 3 beradik..gabungan anak Johor (kakak Zara), anak Selangor (Zareef) n anak Pahang (baby Z)..hihi..nway, macam tak caya jek dah ada anak tiga skang ni..^_^



InsyaAllah..nanti kalau mood rajin datang mama update lagi k..harini hari kedua nak berurut, bertungku dan bermandi daun utk melegakan urat2 saraf yg habis sakit2 nih..baby plak dah detect dgn light jaundice..harap cpt2 lah bby ok kan..tgh paksa die banyak2 menyusu sekarang  ni..=)


 

12 comments:

Nad MamaZN said...


alhamdulillah...tahniah lily! baby comel sgt! take care k

~MommyAqilMedina~ said...

Congrats akak..Alhamdulillah semuanya dah selamat..baby is super comell..sukaaa..hehee..Mesti happy Double Z dapat adik kan..wah tak sabar nak tau bile tak jadi induce tu..hehehee

NzA said...

TAHNIAH3x.....syukur semuanya selamat dan dipermudahkan....comel sgt2.

Syima ~Mama Kyra~ said...

alo.looo..comelnya..rindu nak bau baby..

kayyana said...

Assalamualaikum baby prince charming cutest in the world.. welcome to the world sayang... and tahniah sis... selamat berpantang ye.. pantang jangan tak pantang tau

salwana nordin @ che'wa said...

tahniah!!!!

selamat dah semuanya ye..tahniah jugak utk zara dan zareef :)

seronok depa dah dpt adik kan :)

selamat berpantang jugak utk mama :)

tak sabar nk tunggu entry kelahiran :)

Sue said...

tahniah lily.. comeyyyy..... eh abg zareef da nmpk besar laaa.. tak leh anje2 sgt dah hihii

mamaarifakeem said...

Alhamdulillah.. tahniah.. dah 3, teruja kita..hihi..
Comel sangat..nselamat berpantang n take cre.

Adlin Mohamad said...

tahniah !!
selamat berpantang
selamat join my club mak banak 3 hahahha

Ibu Lala said...

Comeynye bb. Geram.

QasehnyaRania said...

assalam.salam kenal.follower baru blog akak..
nway.tahniah dari saya :)

aLyNnZ said...

Alhamdulillah dh selamat bersalin..dpt baby boy tahniah..dpt melahirkan secara normal alhamdulillah..selamat berpantang.

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016