Satu2nya aktiviti luar di hujung minggu..

Salam Isnin sume..short update ttg weekend kami baru ni..hari sabtu hujan kembali turun selebat2nya..so mmg seharian lah duduk kat rumah..kebetulan papa pon kena kerja sabtu tuh..sejak banjir melanda sume cuti anggota tentera dah dibekukan..wuwu..nway, tgk keadaan hujan sabtu tuh dalam hati risau gak kalau kuantan kembali dilanda banjir..sbb desas desus menagtakan ada gelombang banjir kedua..yekla..ikutkan baru jek banjir mula surut kan..ramai yg dah mula kembali ke rumah utk mengemas..kalau tetiba air naik semula mmg kesian sgt kat diorang..hukhukhuk...

Nway, Ahad semalam plak alhamdulillah langit kembali cerah..tak de hujan turun pon..papa mcm biasa kena standby gak..sebelah petang masih ada meeting n briefing berkaitan banjir tuh..so tgh hari, smpat mama request kat papa nak kuar rumah sekejap..dah seminggu lebih ni klu kuar umah pon semata2 gi kerja kan..nak jugak tengok2 keadaan sekitar kuantan after bnjir dah reda..so setakat yg diobserve semalam..nmpak sume dah kembali beransur pulih..kawasan sungai isap, permatang badak dah kering dari banjir..kat town pulak aktiviti dah kembali rancak spt biasa..syukur..syukur..syukur..

Apepon, disebabkan masa yg singkat ..maka keluar smalam just utk makan tgh hari semata2..makan kat Pappa Rich kopitiam..after mkan2, cpt2 balik rumah sbb papa kena smbung kerja sblh ptg..>_<


Cendol, ice lemon tea + cold white coffee.. dah tak hujan sedaplah minum sejuk2 kan..=p

The heroes..

The gugurls..klu yg dalam perut tu pon gugurl gak beshnye..hikhikhik


Papa dah makan nasi lemak kat ofis katanye so just makan roti bakar jek..tp roti bakar die sedappnyaaaa..roti lembut sangatttt.. Zareef pon pndai mamam roti bakar gak..=)

Syedapnye adik mamam yek

Fevret dia, jilat2 buah lemon..mmg tak reti masam budak nih..hukhuk

Main meal mama..chicken chop with rice..kongsi makan ayam ngn the kiddos..selain tuh, orderkan gak budak2 ni fries..mcm biasalah kan, kakak zara kan hantu fries..wuwu


InsyaAllah..sehari dua ni nak kumpulkan baju2 yg lama dah tak pakai utk disumbangkan kat mangsa banjir...selain tu sumbangan wang tunai serba sedikit..hanya itulah yang mama mampu lakukan utk membantu..  nak tolong kemas, cuci rumah mangsa2 banjir ni keadaan tak begitu mengizinkan..yg tang tu mama wakilkan kat papa n ahli2 tudm lain utk membantu yek..=)


p/s: Rasa tak sabar nk tunggu januari..nak tunggu musim 'cuaca kering'..nk tunggu dpt bonus..pastu plan nak pi holiday jugak..nasib anak baru 6 tahun kan..nasib lah kalau mama pontengkan sekolah coz nak gi jenjalan nnti yek..hakhahak..




 

5 comments:

NzA said...

ala2 kluar dr pertapaan kan lily...moga Kuantan pulih sepenuhnya dr banjir juga semoga mangsa2 banjir tabah n sabar.....InsyaAllah.

Rizziela said...

syoknya makan2 luar

Syima ~Mama Kyra~ said...

nmpk sedap je..x penah pg mkn kat papa rich kopitiam..thn dpn awal2 bln dah plan holiday ek :D :)

mama lieyna said...

Alhamdulillah dh reda sket banjir kan, moga kembali reda sepenuhnya...

Mkn2 luar best, lama tak lunch kt luar, skrg, asal weekend je g kenduri.. hee..

~MommyAqilMedina~ said...

hehee..aida pon berangan jugak nak tunggu january...nak merelease kan stress n hopefully CNY dpt bonus..kakakak..berangann!Alhamdulillah nasib baik dapat keluar jugak walaupun sekejap, kalau tak,peniing jugak duduk rumah je.. (itu aida..hehee)cendol tu nampak sedap..ice berg gituu..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016