Itik ohhhhh itik..

Salam Isnin semua.mesti ramai yg amik cuti panjang minggu ni dan minggu depan kan..leh holiday ujung tahun n prepare anak2 nak naik sekolah sekali..hihihihi...mama wat masa ni takde pon apply2 cuti lagi..keja jek kot..takde nak gi mane pon..papa jek cuti dari lepas krismas smpai ke tahun baru..itupon cuti terpaksa sbb bbysitter takde seminggu..so mujurlah papa yg ada cuti banyak kan so dialah mengalah jaga anak2 kat umah..hihi

So arini tepek pic anak2 minggu lepas jekla..time balik kampung umah atok pt raja..zara zareef berpeluang main ngan anak itik yg atok baru beli..actually ada 10 ekor sumenye tp utk cucu2 kesayangan pegang, atok kuarkan sekor jekla kan..dah besar gakla anak itik ni..tp tak pndai mamatuk lagi kot so berani lah jugak anak2 nk pegang..si adik bukan setakat pegang siap kejar lagi anak itik tuh..hakhakhak..


Si anak itik yg menjadi mangsa

Awal2 elok jek budak kecik ni pegang2 sket kan

Last2 main kejar2 sudah...hehehehe..



Muka tak bersalah jek dia ye

Pagi time adik main kejar2 itik tu kakak tido lagi..so ptg atok bg kakak plak tgk itik tp mcm biasalah..si zara penakut sket so pegang wat syarat jekla die..=p



Sejak dua menjak ni adik bukan main kamcing ngan atoknya nih..ni dah berapa hari asyik cakap nak balik umah nenek yah umah atok (umah mertua kat pt raja)..ingat dekat ye dik..hehehehe..tunggu mama cuti panjang nnti kite balik kampung lagi k..^_^




 

7 comments:

Adlin Mohamad said...

brg skol kyra lum siap lagi hehhehe..
amboi zareef x takut main dgn itik eyh ..

Nad MamaZN said...

Beraninya pegang itik!
Zara sama ngan zakwan hihi

NzA said...

keseronokan bila dikg..mcm2 benda baru yg anak2 dapat belajar.....

~MommyAqilMedina~ said...

Wahh beraninya Zareef..Kakak Zara mesti penakut sikit...dia kan gigirll..hehee..

Syima ~Mama Kyra~ said...

suka ye zareef main dgn itik..aunty yg besar pjg ni pun geli dan penakut nak pegang..hehe

Cho Zila said...

amboi dah jadi kampung boy and girl yerk.. berani gak yerk...

LiLy @ MaMaQiStInA said...

wah..Beraninye Zareef pegang itik tu... :)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016