Abang Zareef..

Alhamdulillah..minggu ni kandungan mama nak masuk 15 minggu dah..kang kejap jek dah 5 bulan..pastu kejap jek dah 9 bulan..tup2 dah ada stori baby lagi sorang dlm blog ni kan..hehehehe (insyaAllah..doakan selamat sumenya ya..=p )..apepon, sejak didetect dgn high blood pressure sejak di awal pregnancy..mama dok kena asyik ulang alik checkup dua minggu sekali..hmmm..rabak gak poket kan sebulan smpai dua kali jumpe dokter..tapi nasiblah company baru bagi duit medical expense banyak sket, so leh jugak wat cover claim pregnancy check-up tu..

Apepon..minggu ni mama tak gi pon klinik..sbb musim hujan n banjir kan malas nak kuar gi tpt lain selain gi kerja..mujur ubat darah tinggi yg dokter bekalkan arituh ada lagi balance..so tunggu habislah baru nak wat appoinment baru..harap2 masih terkawallah BP mama tuh..setakat ni mama rasa ok jek..takdelah sakit kepala ke apa kan..bengkak kaki pon sume takde..sama cam peknenkan zareef dulu..ada darah tinggi tapi tak disertai simptom2 darah tinggi yg lain..semput mama plak on off on off jek..kalau sejuk sgt, batuk teruk baru kena semput..tp sejak dah ada inhaler kat umah legalah sikit..rasa sesak nafas jek terus amik gas cpt2..=)

Ehh..tajuk abg Zareef kan tapi dok sibuk citer psl mama jek..hehehe.act takde benda sgt pon nak stori pasal abang baby ni..setakat ni ok je dia..manja tu of koz la kannnnn..tiap2 pagi nak gi umah bbsitter mesti dok merayu nak gi kedai..belikanlah gula2 ker..air kotak ker..roti ker..biskut ker..janji bwk jajan...huhu.pastu tdo suka sgt kat lengan mama..malam2 kalau tersedar mesti nak berhimpit cari lengan mama jugak..hihi..klu pasal lasak..hmmmmm..mmg tak yah storilah..suke sgt lari2 sana sini..kuar jalan2 mmg kena ngan papa sekali sbb mama tkt tak terkejar karang..hahahahaha


Abg Zareef pegang gmbar scan adik bby..scan time 12 weeks arituh, alhamdulillah sume nmpak ok..dan kali ni due date ikut scan dah lebih kurang sama dgn yg calculation..tak sabar nk tunggu nk scan lagi..hihi

 Skang dia sukeeeee sgt join kakak Zara main lego..nmpak imiginasi die lagi kuat dari kakaknye..paling suka buat bentuk pistol cam kat bawah ni..=p

 Ni plak gmbar terbaru malam tadi..leh plak die buat bentuk aiskrim katanye..siap jilat2 lagi lego tuh..hehehe..nanti belajar  buat bentuk2 lain plak ye abg zareef..^_^


p/s: Di kesempatan ni nak ucap takziah untuk Nad MamaZN sbb miscarriage waktu kandungan cecah 9 minggu arituh..terlmbat sket kan entry nih..patutnye due date nad lebih kurang mama jek..huhu..tapi takpe insyaAllah..moga Allah berikan rezeki yg lain..mane tau ada rezeki gak anak kite sebaya tahun dpn kan..cam Zareef n Nayli..=)

p/s2: Untuk ex-skoolmate mama blogger Zurani n Salwa Mohamad..congrats jugak sbb masing2 sama2 mengandung anak ketiga..paling sweet sbb due date kitorng dekat2 belaka..mama 31 May..Salwa 30 May n Zura plak 21 May..mmg kebetulan sungguh kan..=p

p/s3: Untuk mereka2 yg sedang merancang utk menambah baby..semoga tak lama lagi Allah kurniakan rezeki  tu ye..insyaAllah...^_^


 

7 comments:

aLyNnZ said...

alhamdulillah..jap jew masa berlalu dah 15 weeks..nmpknyer tarikh kite deliver lebih kurang..alynn awal may 2014..skrg genap 19 weeks..kadang2 BP naik nie disebabkan pembawakan budak hopefully semua nye akan ok..

alin pulak darah rendah..kalau penant sgt tiba kepala boleh pusing..risau jugak larr..

erm..mama zakwan miscarriage ms 9weeks..in sha allah semua yg berlaku ada hikmah disebaliknyer..

NzA said...

Ank lelaki agaknya mmg manja dgn ibu kot brbnding ank2 pompuan manja dgn ayah....
Moga semuanya brjln lncar n lily slmat lahirkn bb yg sihat...insyaallah. jgn merancang lelama ye. Tgk akak sederet je n skrg ibu dh enjoy cz awal 30an dh stop beranak...hik3x..

Rizziela said...

dah nak jadi abng kan

Nad MamaZN said...

Huhu.. Tq lily!
Sedih sgt! Lagi sedih banding dgn masa gugur 1st dlu.
Tp tu la, Allah dah tentukan mcm tu sape kita nak elak kan?
Ada sebab la tu ..
Takpe, skrg dh bleh terima dgn hati terbuka.
Doakan moga ada rezkinya lg pasni..

Apa2pun lily, take care k!

Adlin Mohamad said...

insyallah nad ada rezeki x lama lagi tu kita pernah gugur gak

to lily take care eyh ..welcome to club mak beranak 3 kekeke

~MommyAqilMedina~ said...

Alhamdulillah akak dah pun melalui 1st trimester dengan jaya nya dan selamat..semoga selepas ni akan lebih dipermudahkan dan BP akak akan cantik2 je..taknaklah ada blood pressure lagi kan..susah..yang penting baby kat dalam tu selamat ..Amin..Abang Zareef dah besar..mesti tak sabar nak ada adik kan..hihih

mama lieyna said...

Amin.... moga eina bakal mengikut jejakmu :-)

Tcare ye..
Alahai abang baby, nanti dh keluar baby, jd abang zareef la ye.. taksabar pulak rasa..hehe

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016