11.12.13 | macam2 cerita

Salam 11.12.13 sume..hahahaha..tarikh cantek arini ye tak..cik ta n zain saidin nikah malam ni..baru tadi tgk ada org up gmbar majlis berinai diorang malam tadi..terkebil2 jek mama tgk sebabnye meriah bukan main..siap pakai dah sepasang persalinan baju pengantin dah macam bersanding plak gayanye..=p

Nway, malam tadi malas nk wat scheduled entry..so arini mama nak merapu2 jekla ye..cari2 pic dlm tab yg leh diupload dlm blog..kire short entry la nih..hehehehe


Ni gmbar selfie mama ari jumaat lepas..sesekali jek berbawal skang ni..sbrnya bawal tetappppp no 1 di hati mama..rasenye itu yg paling sesuai ngan bentuk muka ni..tp tuhlah, sejak dok kuantan ni jadik pemalas nk iron tudung so asyiklah pakai tudung awning berlayer2..hihi..tp ada gak hajat nk mula berbawal balik..nk try shawl, mmg fail bab nak melilit2 tu..hukhukhuk


Ni plak gmbar dua beradik tiga malam lepas..layan anak2 makan tapi si kakak sibuk main tab..huhuhu..last2 cakap kat adik cube tolong suap kakak makan..jadilah macam nih..hihihi..so sweet kan..skali skala adik mood maik nak menyuap kakaknye..^_^


hahahha..ni gmbar petang semalam..mama balik2 keja tgk basikal sume tersidai macam nih..dah macam pameran basikal lagaknye kan..basikal adik yg kiri sekali tuh mmg kecik jek saiznye..tp tuhla, anak bujang ni bukan reti mengayuh btol2 lagi..tp klu dh pndai mengayuh pon, rasenye dia bakal take over basikal kakak yg kaler merah tu jek kot..hakhakhak..ada rezeki kakak lah yg bakal dpt basikal baru yg besar sket sesuai ngan umur die skang..tp kakak pon lom berani kayuh basikal tanpa roda dua tuh..penakut sgttttt..wuwwuwuu

Last but not least, tunjuk hasil air tangan suami tercinta ni..masakan malam tadi..mama smpai umah dkt kol 7pm papa tgh kelentung kelentang kat dapur..mula2 bau macam takde selera nak makan...siap jual mahal lagi kan..sekali bile makan leh tahan gak papa masak sup daging ni..hihihi..lenkali rajin leh masak lagi yek..mama aritu waktu musim ujan n weken mmg rajin masak..ni dah start hari kerja mcm biasa bile balik letih sokmo..huhuhu..takpe, nnti weken ker mama masak best2 yek..(yekla sangattttt...hahahaha)


Klaaaa..abeh dah short entry arini..entry takde modal namanye..haahahahahahaha

 

8 comments:

mama lieyna said...

Comel berbawal, sbb nmpak leb ih muda berbanding tudung ada awning :-)
Eina pun, start 1,2 bulan lepas lebih prefer tudung bawal dah..hee...

En suami sesekali tunjuk bakat mmg best diorg masak :-)

~ALL ABOUT US~ said...

Nampak sedap. Husband kita pun kalau sesekali turun dapur, sedap dia masak.

Lily, take care k. Musim2 hujan ni kat kuantan.

~ALL ABOUT US~ said...

Nampak sedap. Husband kita pun kalau sesekali turun dapur, sedap dia masak.

Lily, take care k. Musim2 hujan ni kat kuantan.

NzA said...

mmg comel muka lily pakai tudung bawal...ayu je......
Amboi rajinnya papa 2Z masak..sskali en suami masak mmg sedap....

NzA said...
This comment has been removed by the author.
Adlin Mohamad said...

cantek basikal bersusun hahahha

Syima ~Mama Kyra~ said...

org lelaki klu masak mmg sedap..cuba tgk kt hotel ramai chef lelaki dari pompuan..rasanya sbb lelaki ada 10 akal 1 nafsu..tu sbb agaknya derong ada je idea nk bg masakan tu jd sedap..tp pesal masterchef thn lps winner pompuan..ngeh3x

~MommyAqilMedina~ said...

wowwowiee..bukan senang dapat makan hasil tangan suami kan kak..haih,aida ni bila lah dapat merasa hasil air tangan suami sendiri..kikiki...Tapi memang pon!muka akak sesuai sangat ber bawal..comel!

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016