Banjir terburuk di Kuantan..

Salam Rabu semua..subhanallah..menjelang hari rabu hari ni dah lima hari nampaknya Kuantan dilanda hujan lebat..rata2 kalau tengok kat internet n berita pon dah diwar2kan yang Kuantan antara kawasan yng telah pon dilanda banjir teruk..dengarnya kali ni adakah kejadian banjir terburuk yg pernah melanda Kuantan..semalam mama selamat EL sebab rasa tak yakin nak meredah air yg dah pon mula naik di jalan2 menuju ke tpt kerja mama..then ptg semalam bila tengok laporan masyaAllah..mmg jalan Bypass Kuantan-Kemaman dah ditutup, dan most kawasan hanya kenderaan berat yg dibenarkan lalu..yg mama geram ni tpt kerja mama tak umumkan lagi kilang tutup sepenuhnya..so kalau mama tak dpt gi keja harini, kire amik annual leave sndiri lagilah..huhuhu..harap2 akan dpt cuti gantilah nnti..>_<

 Apepon masih bersyukur sbb kami dlm base TUDM ni kira masih dlm keadaan selamat dan comfy..kawasan ni tinggi sket so setakat ni air lom naik lagi..kawasan2 lain mmg dgr dah banyak yg tenggelam..rumah kawan2 n bos mama pon ada yg dah selamat banjir dah..mana yg bernasib baik, dapatlah ke De Rhu Beach Resort di Balok sana sbb comp sediakan tpt penginapan utk staff2 yg kebanjiran..cume ada yg nak ke sana pon tk lepas sbb jalan bndar sume pon dah tutup kan..huhuhhu..harap2 sume bertabah utk menghadapi kejadian banjir kali ni..semoga keadaan cpt pulih mcm biasa..

Klaa..itulah sedikit update dari mama yg duduk kat kuantan ni..mood tepek gmbar banjir takde..mama pon byk refer kat fb n wbsite2 jek ttg perkembangan banjir terkini..mujur jugak papa baru lepas shopping brg keperluan anak2 n groceries arituh..so few days ni duduk jekla duduk diam2 kat rumah..mood memasak mama pon dh kembali ni compare to awal2 peknen malas memanjang so takdelah kena susah payah cari makan kat luar kan..=p..apepon, doakan Kuantan cpt pulih yek kawan2..

6 comments:

Syima ~Mama Kyra~ said...

mmg stp thn dgr berita kuantan banjir..pasni bila hujan dah reda sure kedai2 kt bdr tu buat jualan lelong...bole menyoping :D :)

Pssttt..ada hikmah ujan ni..Duk umah bole main masak2 :)

NzA said...

moga keadaan bertambah baik..akak pn risau bila mlm td angah sms yg tmpt dia dh blackout...xtaulah mcm mana keadaan di kolej dia tu.....

attyfir said...

Salam kenal
semoga semua keadaan cepat pulih seperti biasa.

Nad MamaZN said...

Moga dipermudahkan segalanya...
Moga banjir cepat reda..

nieda said...

Semoga takde perkara x diingini berlaku...kesian mangsa banjir.

~MommyAqilMedina~ said...

Semoga semuanya selamat dan hopefully keadaan terkawal dan banjir cepat surut!Amin!

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016