The Smurf 2

Tak ingat hari raya ke-6 or ke-7 arituh tgk movie citer The Smurf 2..orang lain sibuk beraya lagi kat kampung kan kitorng dah sibuk beraya ke wayang..kekekeke..nway, first time try tengok kat MBO Cinema Kuantan sebab papa cari The Smurf 2 dalam Bahasa Melayu..saje jek cari yg alihsuara sbb mesti kakak Zara lagi senang faham citer kan...=)

By the way, kitorng tak pernah tengok pon lagi citer The Smurf 1 sebenanrnya..tapi rasa tak effect kot sbb leh faham jek citer yg baru ni..kire bukan sequel lah..enjoy sangat2 especially kakak Zara..minat btol die dengan si Smurfette tuh..hihihi


Zara sonok tgk wayang


Dalam movie..amik tayangan kol 10pm so tak ramai orang

Wth mama..sama2 kesejukan dlm wayang malam tuh..=p

Watak2 yg menceriakan movie ni..antara suara yg menonjol ialah Lisa Surihani utk watak Smurfette, Zizan utk watak Vanity (smurf yg ada bunga tuh) n Elfira Loy utk watak Vexy (smurf pompuan kaler putih)..ohh..Aznil buat suara ahli sihir Gargamel pon best


Sedikit sinopsis citer nih:-

Filem The Smurf 2 kali ini menyaksikan ahli sihir jahat, Gargamel yang telah mencipta beberapa makhluk nakal dan menyerupai Smurf yang diberi nama Naughties dengan harapan ia akan memberikannya kuasa ajaib. Walau bagaimanapun, apabila dia menyedari hanya Smurf boleh memberikan apa yang diinginkannya itu dan Smurfette tahu sihir rahsia yang berupaya menukar Naughties kepada Smurf tulen, Gargamel bertindak menculik Smurfette dan membawanya ke Paris dimana dia telah disanjung tinggi sebagai ahli sihir terunggul dunia. Terpulang kepada Papa, Clumsy, Grouchy dan Vanity bersama-sama rakan manusia, Patrick dan Grace Winslow untuk menyelamatkan Smurfette


Klaa..layan lain2 gambar ni eh..ni gambar sebelum tengok wayang tuh..=)


Mama's lovelies..=)..kat umah pon kena paksa posing2 dulu..hihi




Dalam kereta lak


Time papa beli tiket movie, smpat layan budak2 kat arked ni sekejap


Sementara tunggu 10pm, gi Kuantan Parade jap nak cari dinner..lom apa2 Zareef dah terik tangan papa masuk KFC..layan jelahhhhh...=p

 Last but not least, after tgk wayang..sebelum balik ada budak kecik terpesona tgk 'ayam' nih..hehehehe..ingat ayam betul ke dik


p/s: Arituh nmpak ada movie Planes gak..tak tau nk tgk wayang ke nak beli cd jek nanti..kena tanye bos besar dulu..=p

3 comments:

Syima ~Mama Kyra~ said...

Dah lama x bwk kyra tgk movie..ada versi BM ye..mesti kyra suka klu dia tgk cite smurf ni..eemm...bila ntah nk bwk..mgu ni pun dah full OH. nx wk la kot..hehehe

lawa dress peplum zara..beli on9 ke?
* bju kyra tu dress flowergirl beli kat Sogo :) *

NzA said...

Muka kak zara nmpk seronokn sgt.
Cantiknya baju kak zara.

mama lieyna said...

Bestnye... lama dah pendam keinginan nak tgk wyg, tp tak boleh la buat masa ni, adik tak terkawal...huu..
Smurf 1 best, smurf tu sure best gak..cari CD jela kami ni..huu

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016