Cerita ceriti sebelum raya..

Salam Isnin kawan2..minggu baru hari ni harap mood berblog kembali..hehehe...nway, just nak tepek saki baki pic time balik cuti raya arituh..yang ni kat rumah mama sendiri kat rengit mama kan balik cuti 4 hari sebelum raya kan, dua hari yg awal tu tido umah mak mama..so sempatlah Zara berjumpa n bermain gak dengan kazen2 diiorang sebelum raya tu..=)


Hari  pertama balik kampung tu, berbuka dgn hasil 'mengunjung' dari makcik..sukanye belum raya dah dapat makan lauk raya..org jawa kalau mengunjung mcm ni lah..mcm2 lauk best..time mama balik ni ada nasi impit, rendang daging, sayur goreng n sambal tumis sotong..malas nk tukar bekas biar jekla dlm bekas plastik tu ha..=p

 Time ni lengkap adik beradik sume ada..tgklah buat cocktail buah penuh satu bekas ni..hehehe..seronok dpt berbuka ramai2 mcm ni kan.. 

Arghhh..nyum3..buat perut rasa lapar jek tgk gmbar nih..hihi

Zara dgn kazen2nye + sorang anak jiran..


Ni plak Zareef beraktiviti dgn baby Dhia, anak bongsu kakak mama..

Nak sayang baby katanye tp dok hulur kepala jek mintak dicium..=p

Layan baby Dhia main..ada gaya nak jadik abang ngah tak..hehe


Hari Isnin esoknye, kakak mama dah nk bertolak ke rumah mertua die dah..sobsobsob..ni sume dah bersiap2 dah..

Papa pinjam baby Dhia jap..lepas gian pegang baby kecik

Kakak mama ngan nenek..


Lepas kakak mama dah balik Kota Tinggi, nasib Zara ada kawan2 lagi..abang mama minggu akhir tu kena keja lagi tapi anak2 die Iman n Ikhwan ditinggalkan kan kampung..so tak sunyilah rumah kan ada lagi cucu2 nenek yang tinggal..smpat gak diorang tolong mama siapkan biskut raya cornflkas coklat..=)


Iman n Ikhwan yg rajin nk tolong mama

Anak dara mama

Beria2 jek budak bertiga ni kan..padahal comot sana sini..tp takpelah, cpt gak siapnye sbb ada pembantu2 nih..hihi

Sebelum mama kembali kat umah mertua, smpat gak tolong mak mama siapkan kuih raya dalam bekas..aktiviti fevret tiap2 tahun..=)


Banyak lagi pic dua beradik ni kat kampung2..nanti2 mama sambung k..=p


8 comments:

Adlin Mohamad said...

kita adik badik x ramai yg dah kawin baru 2 org je so cousin 3k baru ada sorang belah johor semua gegirl hahaha abis kalau baik ok je sweet je kalau x baik bertarik rambut hahaha

Syima ~Mama Kyra~ said...

kita sama cam lin..adik badik ramai x kawin lg..baru kawin 2 org..so anak buah sorg je plus kyra baru 2 org..tp stp kali raya adik tu beraya sabah kg mertua..so mmg raya biasa2 je..xde rasa camni..huhuhu

Lynn Hamzah said...

rajinnya diorang tolong buat kuih...bagus2...

~MommyAida~ said...

Meriahnya last Puasa kat JB..ade lauk mengunjung..tu yg special kan..Kakak Zara, rajinnya tolong buat kuih!nanti mesti tolong mama kat dapur pulak ya..

zety said...

waaa lauk2 jawa mmg terbaek!!

jaja_NorLiza said...

rasa lapar tetiba tgk pic makanan tu..errr...

NzA said...

terasa kemeriahannya bila anak2 + anak2 buah berkumpul.......
tradisi jawa, munjung tapi akak sering trlepas sbb slalu blk kg awal sblm raya...huhuhu...

mama lieyna said...

Beraya kt johor memang meriah makanan.. uuii lapr plak tgk gmbar makanan..hee

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016