Jom main bunga api..

Raya lebih meriah rasenye kan bile tgk anak2 bermain bunga api..biarpon bunga api cikai2 jek mcm papa belikan utk anak2 ni..kkekekeke..takpe, lebih baik yg cikai2 daripada yg hebat2 sangat, spark2 sangat tapi merbahaya ye tak..nway, raya arituh Zara Zareef layan bunga api ngan mama n papa jekla..masa awal2 balik tuh tak smpat beli lg, so tak dan nk bagi Zara main ngan kazen2 die..bile balik pt raja baru papa cari kat bazar pt raja so main jekla dua beradik kat umah atok kan..

Nway, this year first time gak Zareef belajar main bunga api..last year time nak raya die tak berapa sihat n batuk2 so masa kazen2 tgh main die dah tido awal dah..utk pertama kali, die nmpak teruja sgt tp pada masa yg sama mcm takut2 gak nk pegang sndiri..hehehehe..papa pon actually tak berapa yakin nak bagi Zareef pegang, so solutionnye papa cucukkan lidi kat bahagian bwh bunga api tuh untuk jauhkan sikit  bahagian yg terbakar tu dari tangan Zareef..=)


Gaya budak pertama kali pegang bunga api sndiri..=)

Nampak tak lidi kat tangan papa tuh..cucuk kat bgn bwh bunga api tuh bagi die pjg sket..hihi

Seronoknye die..=)

Zara dah biasa main sendiri..tak risau sangatlah kan


My happy kids..^_^



Lagi aksi anak2 bermain bunga api


Dah bosan main bunga api, berultraman pulaklah budak sorang ni..hehehehe



2 comments:

Adlin Mohamad said...

aksi utraman x tinggal hahha
kyra 1st time main bunga api taun ni tu pun paksu dia rajin layan
main sorang2 sbb cousin dia takut nak main sbb dah terkena bunga api tu serik la dia tau sakit ... kyreen plak takut jugak hehehe

mama lieyna said...

Ambooiii syoknye 2 beradik layan main bunga api...
Terasa sket kemeriahan raya..kannn :-)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016