Checklist persiapan raya yg HORROR

Sebelum ni ada buat entry kan pasal mood raya tahun ni ke laut sbb tk dpt cuti lama utk raya nnti..buktinye, lagi seminggu nak raya ni mmg persiapan raya kitorng tk smpai 10% siap pon..hahaha..dasat tak..sehingga ari jumaat ni, yg mama smpat recall mcm kat bawah nilah

- Baju melayu n baju kurung utk raya pertama anak2- NOT YET
- Baju raya mama- NOT YET
- Kasut raya anak2- NOT YET
- Tudung raya mama n Zara- NOT YET
- Kuih raya nk bawak balik kampung- NOT YET
- Kek raya (sebelum ni suka bwk balik kek lapis)- NOT YET
- Tukar duit raya - NOT YET
- Kemas2 rumah untuk raya- NOT YET
- Packing barang nak balik kampung- NOT YET



Haaa..ni jeklah yg smpat recall wat masa ni..dasat tak..wuwuwuwu..baju raya yg mama tempah kat tailor nmpak gaya kemungkinan besar mmg tak siaplah..tailor smpai skang tak call lagi..bile mama call manjang tak dapat..arini plan nk terjah kedai die..kalau belum sentuh ape2 lagi, mmg mama amik balik jek lah kain tu n tempah kt org lain pas raya..then terpksa lah cari baju ready made jek pulak kan..wuwuwuwu..nway, utk baju anak2 just baju raya pertama tu jekla takde..baju casual lain sume mama dah siap2 beli dari sebelum pose lg..nasib baik..=)

Duit raya plak ntah kenapa tahun ni papa tk gerak2 lagi pi bank tukar duit..katanye petang ni baru nk pergi..hope ada lagilah duit kan..sampul raya dah ada dah tp duitnye plak tak available..kehkehkeh

Pasal biskut n kek raya plk, nk cari sejenis dua jekla kot..sebelum ni suke shopping kek lapis ngan adlin mama 3k..tp tahun ni adlin tk jual kek lapis dah..kekekekeke..jumpe org amik tempahan katkuantan tp mahal giler..so last2 tak beli..klu tk jumpe gak, rasa buat kek sendiri jekla ngan kakak mama kat kg nnti..kek coklat ker, kek marble ke..udahhhh...=p

Nway, mama dah last kerja dah pagi tadi..so arini n esok nk terjah gaklah bazar2 kat kuantan ni beli apa2 yg patut..then esok petang ke start packing balik kg. insyaAllah, ahad after sahur kami gerak..tak sabar jumpe kakak mama n anak2..tak sabar jugak jumpe baby baru abang mama..patutnye kakak ipar dah due bersalin ni so tinggal tunggu masa jek baby raya nak kuar..^_^


Gambar sekadar hiasan..anak2 mama..jadik semangat sket nak raya bile pikirkan diorang ni jekla..heheheh


4 comments:

mama lieyna said...

Huu... byk not yet tu..huu...

Apapun raya tetap dirai kan... tgk anak2 baru la semangat sket..

NzA said...

sabar ye lily...nk buat mcm mana kan dh tuntutan kerja...akak ni mmg sntiasa cuti raya pnjang so tergedik2 la nk beraya sakan..lagi pn setiap kali raya ada je jemputan open house n kawin kt kg.....

Adlin Mohamad said...

taun dpn kita jual serawak punye eyh hihihi
xpe lily kita pun x setel lg bz buat order org last minute ni sekasa nk blk johor dah ..

Zaila Mohamad said...

aku pon sama Lily, baju ank2 semua xbeli lg...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016