Pertama kali menganyam ketupat..

Tahun ni tahun ketiga Zareef berhari raya..tahun pertama, umurnya baru 6 bulan..memang tak tau apelah kan tgk persiapan hari raya..last year plak umur setahun lebih, beraya kat rumah nenek Rengit..kalau kat umah mama nih, mmg takdelah nak anyam2 ketupat dah..since bertahun2 lepas klu masak raya kitorng guna ketupat segera jek..hihihi..kat umah in-laws baru ada aktiviti anyam menganyam..so tahun ni sbb raya pertama umah atok Pt Raja, dapatlah Zareef  tgk atok buat kelongsong ketupat tu kan..=p


Pose comel dari anak bujang..abeh die buat main plak sarung ketupat nun..=p

Ok..meh tolong atok anyam ketupat ye...

Nampak beria jek Zareef buat sarung ketupat kan..kalah mama..hihi

Ni muka mcm dah stress plak dah

Mama..cpt tolong!!! jangan asyik amik gmbar jekkkkk...^_^


Hehehhe...iyelah sangat Zareef pndai menganyam kan..mama nye ni pon tak reti tau..kalau papa n adik beradik mama mmg terer...gmbar kat atas ni mama saja je soh Zareef posing..nak plak tu die ikut cakap mama..=p..takpelah..nanti adik belajar ngan papa yek..hope tangan lembut tak macam tangan mama yg keras nih..belajar buat sarung ni mase kecik2 tp tak pernah menjadik pastu malas nk belajar dah...kekekekeke..korang reti ker buat sarung ketupat mcm ni..klu papa n atok mcm2 versi ada...ketupat sate lah..ketupat bawanglah..mama isi beras dlm sarung je bolehhhhhh...>_<



7 comments:

Sidratul Muntaha said...

aku lansung tak reti la Lily..
berlajo dgn arwah Mbah aku pun tak pass
dgn mak aku pun tak pass
dgn bpk aku lagilah..
\kena marah je
dgn nenek aku pun tak lepas2 jugak
last2 give up
ahahhaha
thun ni tak dan mak aku nk anyam ketupat
tolong adik2 aku yg lain niaga kat bazar ramadhan
esok nak ry,arini masih niaga lagi

Lynn Hamzah said...

tahun nie lum merasa ketupat lg...nasi impit ngan lemang jer yang ado...

NzA said...

org johor mmg teror bab2 anyam ketupat ni kan lily..kalau bagi akak mmg hancus...hehehe....usahkan nk anyam, makan ketupat pn xreti w.pn dh 20thn dok kt johor...huhuhu....

sue zainun said...

hehe samalah ngan saya..cuba2 xjadi pon but last year thn terakhir anyam ketupat ngan arwah mak mertua..this year xbuat sb xde siapa yg terrer :(

Adlin Mohamad said...

kita balik kpg ketupat dah siap anyam hahaha kita tolong masak je

~MommyAida~ said...

Hihihi..samalah jugak dengan aida..tak reti langsung nak anyam ketupat..tapi kalau ketupat palas belah utara punya, aida ade belajar jugak..sebab ketupat tu mmg sedap..hihih

Syima ~Mama Kyra~ said...

Kekekeke..samala kita lgsg tak reti..masa kecik2 dulu stp thn wajib ada ketupat tp ayah sorg2 je anyam ketupat anak2 yg lain pun tak reti..adik lelaki pun sama..haha.

Sjk kawin ni lgsg takde aktiviti anyam ketupat sbb MIL suka wat nasi impit je. Bila raya belah my mom aje baru merasa aktiviti nie :)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016