Sambutan hari raya 2013 di rumah mertua..=)

Fuhhhhh...genap seminggu dah kot sejak last entry dalam blog..org laen tak update entry sbb sakan beraya..yg mama ni tak beraya pon malas nk update..hehehehe..nk wat camaner..3 malam arituh bizi bekerja..pastu time cuti plak sibuk cleaning rumah..dah berhabuk sgt rasenye so sesuai sgtlah alang2 raya ni kasi bersih lebih sket kan..=p

Nway, tahun ni sesungguhnye mmg hari raya pertama tu jekla kami beraya..pakai baju raya, ziarah rumah makcik pakcik..tahun ni giliran beraya kat rumah mertua di parit raja..pagi tuh lepas sesi bermaaf2an n bergambar sikit2, terus gerak ke rumah nenek papa kat Kampung Pt Nipah plak..kat sane dptlah berjumpe dgn lebih ramai sepupu2 n pakcik makcik sebelah papa..dapatlah zara zareef menuai duit raya jugak kan wlupon sehari jek..hhehehe

Klaa..layan gambar2 raya jekla..gmbar mama tak banyak pon..mama pon tak perasan apasal mama kurang berposing hari raya tuh..hehehe..takpelah..tepek gmbar anak2 n ahli2 keluarga yg lain jelah kali ni ya..=)


Zareef with atok

Anak dara mama..=)


Sesi bermaafan..banyak pic lagi time nih tp takdan nak tepek sume..=p






Family kecik kami..gmbar slack sbb blur kat area muka mama..lense punye prob lah ni..wuwu

Yang ni plak slack tang muka kakak yg masham tuh..hehehe..next time kena amik lg pic sefamily nih..=p

Hero2 dalam family..atok, papa, paksu ipin n bby zareef (baby lah sangatttttttt...hahahaha)

Gambar ngan nenek plak


Zareef segak berbaju melayu..awal2 jeklah kan pas berapa minit habis serebeh baju ke mana samping ke mana..


With kakak Zara..yg ni pon sama..lame2 abeh selekeh dah tudung rama2 die tuh..senget benget..hukhuk



Pasangan romantik sejati..hihihi..atok n nenek Zara Zareef

Gambar sefamily..masih kecik family ni sbb dua2 adik ipar lom kawin lagi..^_^

Snap sekali lg..

Gambar sebelum bergerak ke rumah nenek papa

Kesayangan mama..=)

Finally, ada gak gmbar berdua ngan papa ni..=p

Zara wth nenek

Kami lagi

Mama n adik

Ni kat rumah nenek..pas makan2 n beramah mesra, turn budak2 ni bersalam pungut duit raya..hihi..ohhh..perasan tak budak2 ni dah selamat tukar baju dah..cuaca panas sangat raya 1st tuh so sbb dah berpeluh sakan mama tukarkan jekla baju masing2



Heee..dah tak setema dah jadiknye bila dah tukar baju kan

Acara amik gambar beramai2...yg duduk depan sebelah nenek n Zara tuklah nenek papa aka moyang Zara Zareef


Mama n anak2

Nak gerak balik umah nenek Rengit plak dah time nih


Hmmm..itu jekla gambar2 kenangan sambutan raya pertama kami..pas balik rumah mama kat Rengit, petang tu just tolong nenek sambut tetamu kat rumah jek..mmg takde amik gmbar pon kat umah mama nih sbb adik beradik mama sume takde..kakak mama still kat rumah mertua die di Kota Tinggi..and abang sulung mama plak time ni sibuk uruskan kakak ipar mama yg bersalinkan baby 1 Syawal (nnti mama wat entry baby baru yek..hihi)..malam raya tu sempat gakla mama bwk Zara Zareef beraya 3 rumah..then esoknye raya kedua takde raya2 dah..dah sibuk bungkus baju nak balik Kuantan..hihi

Last but not least..sebelum balik Kuantan smpat singgah semula  umah mertua..langkah kanan plak dapat jumpe dgn sedara mara papa yg kebetulan datang beraya time tuh..murah rezeki gak utk anak2 dpt tmbah duit raya diorang..=p


Sebelum bergerak balik dr umah mama..smpat ajak nenek bergmbar sesama..wlu tak pakai baju raya, cukuplah utk jadi kenangan di raya kedua kan..=)



Yang ni time singgah kat umah mertua..smpat posing sekali dgn sedara mara sblh papaSebelum balik smpat posing sesama..=)

Sian Zara tak puas main dgn dua pupu die nih..takpelah kakak ye..lain kali ada rezeki kite jumpe lagi





8 comments:

mama lieyna said...

Samalah kita, raya sehari je tahun ni..
Eina beraya kt parit panjang, pontian.. cuma sehari..

Tapi kemeriahan tetap dirasai..kan ? :-)

Samala kaler tema kita..

Adlin Mohamad said...

kita pic raya x banyak gara2 kyreen cirit birit pagi raya haru keadaan ..
wahh ramai anak blogger berpeplum ..kita je x try pakaikan lagi anak2 dara ngan pelum hehehe

Salina@IbuAqil said...

Meriahnya pic raya family mama..
Bestnya..
Dah besor dah anak dara anak teruna berdua ni.. ;)
Selamat Hari Raya Aidilfitri dari kami..
Maaf Zahir & Batin.. ;D

Syima ~Mama Kyra~ said...

meriahnya raya..sume org2 kg ada eh..syoknye..Kyra kemain ssh nk ajak bergmbr..kena paksa..tak dpt byk pun gmbr b3..yg ada pun byk slack..huhu

kemain ayu zara bertudung di pagi raya :)

~MommyAida~ said...

wahh meriah jugak la kak..walaupun sehari je beraya..ramai betul sedara mara kan..Selamat Hari Raya buat kak Lily n Famili..Kakak Zara nampak ayu sangat ..dengan make up lg..hihihi..Mamanya pon tak kurang juga..cantik!!

Salma Tayo said...

selamat hari raya!

meriah betul.biruuu mata memandang.

ieda immi said...

salam dik
selamat hari raya yee

meriahnyeee walau keluarga kecil bila bertemu sanak saudara memang seronok ! .. meriah macam kenduri kan

owhh family MIL lily di parit raya yee .. family belah ayah akak di parit bakar muar ;) .. tahun nie kami x balik .. huhu

NzA said...

itulh lily, bila sibuk beraya nk snap pic pn lupa....

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016