Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tahun baru 2013 | mode berdebar-debar

Salam 2013 kawan2 semua..entry pertama untuk tahun baru..hehehe..terlewat nmpaknye entry mama kan..smalam sedikit sibuk menguruskan beberapa hal penting..apepon, syukur alhamdulillah kita dahpon menginjak ke tahun yang baru..banyak kenangan pahit manis tahun 2012, kita simpan jadikan panduan dan kenangan..=)

Apepon, 2012 berlalu membawa seribu kemanisan buat kami sekeluarga bila akhirnya kami 'dapat seru' untuk duduk sebumbung bersama..5 tahun 6 bulan ber'PJJ' dgn encik suami bukanlah satu tempoh yg singkat..sudahlah family pon jauh..husband jauh..keja sambil menguruskan anak2 seorang sendiri in weekdays..mmg macam2 pengalaman yg mama dah dapat..namun syukur alhamdulillah, semua perancangan kami utk pindah ke Kuantan berjalan lancar setakat ini..kami dpt rumah kuarters yg agak besar dan selesa utk anak2..target nak bekerja semula bulan Jan tercapai..dn dapat jugak sewakan rumah bermula bulan ni..terima kasih Allah atas izin-Mu..semoga selepas ini juga segala urusan kami akan terus dipermudahkan oleh-Nya..insyaAllah..

Nway, awal tahun ni mama masih lagi dalam mode berdebar2..mklumlah, hari ni 2 Jan si kakak Zara bakal memulakan sesi persekolahan utk hari yg pertama..aduhaiii..nak masuk tadika je pon tp mamanye yg risau lebih..harap oklah kakak kat skolah harini..plan nk tunggu smpai habis kelas utk 1st day ni..itupon kalau tak kena halau dgn cikgulah..hihi

Tentang Zareef plak..pon mama berdebar2..actually kami dh berjaya carikan bbsitter baru untuk Zareef n Zara..wife pada anak buah tpt kerja papa..petang semalam dahpon datang berjumpa dan tgk2 umah..setakat ni, mama rasa ok rumah tuh..cuma risaukan si Zareef jekla..hari pertama kompem meraung2 takmau kena tinggal..huhuhu..esok Khamis dah start nak cuba hantar die ke sana..tgk dulu dlm masa dua hari ni die dpt biasakan diri ke tak..harap2 cptlah die adapt..next week mama start keja takdelah susah hati sangat..=((

Ohh..bercerita psl kerja pon satu hal..actually waktu kerja mama tk konfirm lagi ni..tp besar kemungkinan utk permulaan mama akan dimasukkan dlm shift..kerja shift tu dikira dari 7am-7pm..then kerja dua hari, lepas tu cuti dua hari..means dlm sebulan 15 days kerja lah..entahla..dah biasa kerja normal hour kan..tk tau mcm mane nk hadap kerja shft mcm ni..so ni pon kira berdebar2 gak ni..lagipon klu konfirm kerja shift, memang anak2 papa yg kena uruskan bila mama kerja..sbb tpt kerja mama jauh..start 7am plak tuh..mmg tk smpat nk antar budak2..huhuhu

Takpela..abaikan dulu segala benda yg mama risau kan tu..sebelum mengakhiri entry mama nih, layan dulu few pics ni ya..actualy malam tahun baru arituh ada majlis makan2 kat mes pegawai di TUDM base nih..dapatlah jumpe ramai org yg mama lom kenal kan..selain tuh diorang adakan jugak band show, games2 ringkas n finally detik 12am macam biasa ada pertunjukan bunga api..bolehlah..dpd takde ape buat kat umah..kumpul2 mcm ni best jugak kan..=p



Budak kecik mamam eskrem

Kakak Zara tgh mamam nasi goreng time ni

Zareef yg sukakan sate..

One of the small game..tak ingat nama game ni tp game nombor2..die bagi satu set nombor, if semua nombor kena dgn nombor2 yg disebutkan, maka dikira menang

And tak sangka kitorng yg 1st menang!! kekekekek..dptlah rezeki tmbahan hamper sebijik..=p

Zara lagi

Time ni baru pas tgk bunga api..video bunga api ada amik tp guna nset papa..malas plak nk transfer..huhu

Sebelum balik, ambil kenangan gmbar satu family..=)

Semga tahun 2012 membawa lebih rezeki dan kehidupan yg lebih baik utk kami..aminnnnnnnn...


p/s: Seperti biasa..tk pernah set azam tahun baru..tak tahu nk azam ape sebenarnya..kekekeke..lagipon tk yah tunggu tahun baru..kalau ada plan ape2 pon bila2 masa leh proceed ye tak..=p


 

*Doa untuk rakyat Palestin..* Ya Allah!! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah.. turunkan lah bantuan mu kali ini kepada orang orang Islam di Palestin, hancurkanlah rejim zionis..amin. ...."

6 comments:

mamalieyna said...

Salam tahun baru 2013!

In sha Allah...moga semua urusan dipermdahkan.. ank dh masuk sekolah, bz laa...

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Selamat Tahun Baru Lily..

In Sha Allah..moga semuanye berjalan dengan lancar..^^

mariaariffbaby.com said...

happy new year 2013

alhamdulilah..dah tak PJJ lagi ngan hubby :D

~MommyAida~ said...

Tula..kalo aida pon berdebar-debar jugak Ka Lily..sebab semuanya still baru lagi kan..Hopefully semuanya berjalan lancar n seperti yang diharapkan..Hopefully jugak Double Z will adapt dengan suasana baru..InsyaALLAH..

Nana said...

wah seronoknye ada celebration dalam kem
suka sgt bila tgk lily dah duduk skali, sebab lepas tu kita plak menyusul lama kita lagi la pjj ek hehehe

Diamilikku said...

Selamat Tahun Baru lily...jangan dirisaukan sangat..Allah akan buka dan permudahkan jalan nanti..teruskan berdoa..selebihnya bertawakkal

Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin