Majlis 'panas rumah' kecil2an..

Salam Isnin kawan2..backdated entry yg berjaya dischedulekan..gigih mengupdate blog on weken aritu..weekdays dah tak menyempat dah rasenya..wuwuwuwu..

Nway, cerita ringkas tentang majlis kecil2an yg kami adakan kat rumah minggu lepas..actually dah lameeeee sgt papa request nk buat housewarming sempena pindah umah kuantan ni..kawan2, anak2 buah n bosses sume dh bising2 tanya bile dpt tgk 'rumah baru'..actually, bukan mama taknak buat..tp tak yakinlah nk handle majlis2 mcm ni sendiri..yela..mama mmg jarang wat2 majlis kat umah kan..kalau ada sebelum ni pon semua dgn bantuan mak, parents in law n kakak mama..kat sini berdua je ngan papa so tak yakinlah..huhu

Apepon, finally mama ikutkan aje request papa..lagipon bagus jugak niat papa nk buat majlis ni sebabnya bolehlah mama berkenalan dgn jiran2 dekat rumah..n isteri serta anak2 buah papa tu kan..klu tak dah duduk sebulan baru kenal dua tiga orang..=p..amik tarikh 5 Januari sbb time tu mama tk start keja lagi..so tkdelah penat sgt..nway, disebabkan mama mmg tak biasa masak banyak2 utk orang, so main menu mcm biasa order aje..hihihi..mama cuma buat dessert bubur pulut hitam, puding strawberi, bancuh air oren n air panas, potong buah + goreng ayam n nugget..itupon mcm dah kelam kabut dah..hihihihi

Gmbar sekitar majlis takde sgt ya..mklumlah, mama kan orang baru kat cni..nk eager2 amik gmbar pon segan..pesan kat papa soh amik gbar menu satu persatu..hampeh..dia amik gmbar satu meja jek..pastu gmbar ttamu pon awal2 je yg ada..pastu bila tetamu dh start ramai, masing2 sibuk berborak jela kan..=p..lastly, part paling best..mama mula2 dah bayangkan penatnye nak mengemas n membasuh bekas2 makanan tu after majlis..sekali tu papa rupenye dah arrangekan 10 org anak2 buah dia tolong buat kerja2 tu sume..diorang yg dok basuh membasuh, sapu foyer, tapau sikit2 makanan yg lebih2 tu dll..alhamdulillah..jimat sket tenaga..hihi


Ruang tamu yg serba simple..hehehe..papa siap perli die kata kemasnya rumah bile time nak majlis..kalau tak, paham2 sndirilah..=p

Sempoi jek umah kitorng..mmg spesis tk pndai menghias..ni still kat ruang tamu pertama..ruang tamu kedua lupe plak nk amik gmbar..

Nilah dia hasil tangkapan papa..mmg tak nmpak langsung apa menu kat meja ni kan..wuwuwu

Actually kat cni ada nasi minyak berlaukkan ayam masak merah..jelatah timun n papadom..pastu ada mihun sup dan jugak roti jala n kari ayam..tak lupe nugget gorengan tuan umah..yg lain2 tadi tu sume oder ngan anak buah papa..

Meja for manisan..

Puding strawberi yg kosorng tnpa hiasan tu + bubur pulut hitam je mama buat..then ada kek gula hangus n puding roti pon kitorang tempah aje

Antara tamu terawal..cepat jek Zara dpt geng,..hehe

Mama's lil hero..^_^

Antara gmbar tetamu yg sempat papa snap..ni awal2 jek ni time lom berapa sibuk






Baju hitam tu kawan blogger, Shila mama Hazim n Hakim..=)

Bergmbar kenangan ngan Shila sebelum balik..seronok dpt jumpe baby Hakim yg baru umur dua bulan..suka die kena agah ngan mama tau..hihi

Ni time dh abeh majlis pon..budak2 ni kerimasan kot so mintak pasang ekon dlm keta..hehehehe



Tuan rumah dah malam baru dapat merasa makanan yg diorder..ni mihun sup..nasi minyak takdan nk amik gmbar dah..tp alhamdulillah, sume menu pon sedap2 belaka..=)


Kali ni, order sume daripada anak2 buah papa..ramai yg berkebolehan memasak, buat kuih, buat kek sume..klu harap mama yg uruskan, kompem sume mama carik online..kekekeke..nway, next majlis insyaAllah nak buat bulan April..sempena bday anak2..harap plan menjadilah klu takde aral kan..=)

 

7 comments:

~MommyAida~ said...

wah..makanan pon banyak jugak Kak Lily..tetamu pon ramai..Okla bleh order dengan org dekat2 sbb lagi sedap kalo homemade cook ni kan..hihihi

Nad @ MamaZN said...

Besar btul umah ni ye lily..
Lgi besar dr umah bandar puteri ek?

inazamri said...

nampak luas dan selesa tengok rumah tu.Pelbagai menu ada tu..senang dah ada org2 dekat situ je utk nak oder.

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Nampak meriah...
nampak luas & cantik rumah lily ni...

mama tisya said...

luas..senang nk ajk rmi2..best mkn2

Adlin ✿ Queen Of 3 Princess ✿ said...

beso gak umah ni lily ..
asik2 amik gambo je eyh hehehhe sama la kita sampai anak pun sound hehhe

ieda said...

alhamdulillah selamat sudah
yg penting niat nak buat dah selesai kan .. ;).. ramai juga tetamu nie ;)

sedapnyee mee hun sop tuu
nampak menarik ! ;)

skrg nie tempah je dik , akak pun kalau kenduri memang tempah jelah , nak masak x menjadi koot kalau ramai2 nie ;)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016