Blog Widget by LinkWithin

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Our 3rd Baby, insyaAllah..

baby development

Kakak OK, Adik OK..Mama lom berapa OK..

Alhamdulillah..Isnin lepas hari keempat kakak bersekolah..Adik pulak hari ketiga kat umah bbsitter baru..dan Isnin tu jugaklah bermula rutin papa setiap pagi menghantar dua beradik ke destinasi masing2..kol 11am pulak amik kakak dari sekolah utk transit ke umah bbsitter sekali..hmmm..rasa sayu jugak selepas bertahun2 mama sediri yang menguruskan penempatan anak2 sebelum gi kerja kan..kali ni kat Kuantan mmg 100% terpaksa serah tugas kat papa sbb tempat kerja n waktu kerja mama yg tak berapa nk flexible..=((

Nway, alhamdulillah sangat sbb kakak dah mula OK kat sekolah..hari ke-4 tu papa just hantar smpai dlm kelas n tinggal balik..takdelah adegan air mata dah..senang hati mama..adik pon sama..Isnin ngan selasa tu jek time papa tinggal pagi2 die menangis skjap..lepas tu bile hantar kakak kol 11am die tk nangis nk ikut balik pon bila nmpak papa..then semalam ari Rabu tinggal pagi pon dah tak nangis langsung..hmmmm..nmpak dua beradik dah serasi kat umah bbsitter tu..mama pon rasa selesa ngan kakak pengasuh tuh..tgk rumah die kemas bersih jek..orangnya pon baik..so harap die dpt jaga anak2 mama pon terbaik jugaklah..utk dua orang tu die caj dlm rm400..oklah rasanya..

For mama..huhuhu..masih cube serasikan diri di tpt baru..actually tgk collegues sume ok..peramah2 belaka n senang nak masuk..tp tang kerja tu lah kan kena sesuaikan diri semula..mmg mama kena masuh chemical lab..dh lama tinggal benda2 analysis lab sejak zaman study lagi..dulu time kerja kat tpt lama lain bidang sket..skang kena balik bergelumang ngan analytical instrumens mcm buret, pipet, volumetric flask..GC, GCMS , FTIR..tak masuk lagi ngan segala mak nenek chemical asid sulfurik, nitrat, alkohol, macam2lah..haihhh..org2 yg pernah belajar Kimia taulah ye terms2 ni sume..rasa kurang yakin nk handle balik benda2 tuh..mama ada 9mth utk dapatkan qualification as Quality Analytical Associate nih..pray for me ya..

N of course, part paling lemah sebab mama kena kerja shift..wuwuwuwu..rasa nk meraung di situ..bulan Februari ni startlah masuk shift..2 hari shirt pagi..then off dua hari..masuk plak shift malam..then off dua hari lagi..n begitulah seterusnya..bila mengadu domba kat papa..papa soh bersabar dulu..wlupon shift die soh mama kerja dulu few mth, tgk serasi tak ngan kerja2 kat sana..n berbaloi tak ngan gaji yg dia bagi..so buat masa ni mama try bertabah dululah..papa pon dh bagi restu nk kerja shift tu kan..sekali lagi, doakan mama dpt buat yg baik2 aje ya..

Yg pastinye, selepas ni makin jaranglah dpt blogwalking kot..kat sana mama lom dpt pc sndiri pon..then buat analytical lab ni mcm bizi sket..so maybe tgu off day jelah dpt online kat umah..hehe..apepon, mama try to update sekerap n semampu yg mungkinlah ya..banyakkkkk sgt utang citer nih..=p

Klaa..sorry entry takde gmbar..tak larat nk transfer gmbar bagai..tq sbb sudi baca entry yg boring ni ye..hehehehe



 


11 comments:

~MommyAida~ said... [Reply to Comments]

Tak boring pon kak..mmg tertnggu2 story akak n family esp kerja di tempat baru..huhuhu..sedih kan terpaksa kerja shift..takpe, akak try dulu, kalo betul2 tak serasi, baru cari kerja kt tmpt lain pulak k..Be strong kak Lily..Chaiyok2....

pena rozie said... [Reply to Comments]

Sabar ek mane tau akan serasi.....

LiLy @ MaMaQiStInA said... [Reply to Comments]

All the best ye lily..moga segalanye dipermudahkan..^^

Nad @ MamaZN said... [Reply to Comments]

Rindu kat lily....!
All the best lily...moga.sume2 pun ok2 saje..

Diamilikku said... [Reply to Comments]

All the best lily..kak su doakan yang terbaik...

Adlin ✿ Queen Of 3 Princess ✿ said... [Reply to Comments]

all the best lily ..
patut jarang update fb n blog dah start keje hehhehe ..

mama_umar_maryam said... [Reply to Comments]

ade shift ye lily..xper2, btl gak tu.tgk dulu camnekan..

Syima ~Mama Kyra~ said... [Reply to Comments]

good girl zara.Dah pandai berdikari. dah tak nangis.Zareef pun dah paham yg mama dia dah dpt keje baru.Sabar ye Lily..mula2 mmg tak biasa di tmpt baru nt lama2 sure sonok..In Syaa Allah =)

suhaina laui. said... [Reply to Comments]

semogadipermudahkan segalanya kak ;)

mrs. N said... [Reply to Comments]

Kak lily~ saye lak jd cm akak dulu.. Duduk separate ngn en suami.. Uuuu nanges2..

Sherwieyna Muzzawer said... [Reply to Comments]

Alah langsung tak boringlah baca entry awak. Awak pun suka je baca entry kita yg entah apa2 tu kan so adillah kan..hehehe. doa banyak2 ye semoga semuanya dipermudahkan..insyaallah..