Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Swiss Garden Resort & Spa Kuantan..

Antara gambar2 sepanjang penginapan 2D1N di Swiss Garden Kuantan nih..Kami dapat bilik sea view room..bilik cantik, cozy dan pemadangan kat luar pon sangat cantik..puas hati dpt bilik nih..sekali skala stay hotel so selalunye mmg carik port yg best2 sket..=p


View dalam bilik kami

Suka hiasan kayu kat kepala katil nih..unik.=)


Mcm biasa si kecik ni mmg suke mengexplore bilik..=p

Pemandangan dari luar bilik plak..swimming pool+laut

Zoom sket part pantai tuh

Toilet pon nk amik gmbar..hihi

Luas toilet ni ada bathtub sekali

COmel kan bekas2 nih..=)

Adik lagi

Kat luar ni ada beranda siap kerusi n meja utk kite rileks2 cuci mata

Kakak Zara plak..mcm biasa sukalah die dpt duduk 'bilik cantik'..=p


After check-in, just rehat2 sekejap dalam bilik n suap budak2 makan..pastu kitorng turun utk tgk2 kawasan sekitar hotel..termasuklah main tepi pantai then pastu terus kakak Zara amik kesempatan mandi pool plak..


Kolam dan air terjun buatan kat depan kawasan hotel. besar2 sangat fish dalam kolam nih

Mama n Zareef


Deko2 utk hari krismas

Sekitar kawasan lobby

Kat kawasan pool

Spa pon ada tp harga mahal sgt kat cni..huhuhu

Pool lagi..ada adult pool+kids pool+jakuzi

Antara aktiviti menarik yg disediakan kat hotel ni

Pas main pantai, kakak Zara request mandi pool..layankan aje..=)

Quality time Zareef n papa..=p

Turun pool sorang2..



Mama n adik yg setia menanti si kakak mandi


Sebelah malam plak, sempat bwk budak2 turun ke games room die..leh tahan banyak gak game yg ada. pastu teros kuar dinner kat luar..balik dinner, smbung lepak2 n tidooooo..


Sebelum keluar malam tuh..adik ceria jek tp si kakak nangis2 sbb penat banyak main siangnya..huhu

Nilah die games room tuh

Ni plak bilik utk budak2 kecik main


Kakak smpat main game kapalterbang

Game ketuk2 tikus

And fevret game die..bowling!!

Malam sebelum tido, tetibe teringin nk makan eskrem..terus order giant banana split nih dari room service

Makan berdua jek ngan kakak
Nyum2x..

Adik yg lena diulit mimpi

Hari esoknye, takde aktiviti pon sama sbb hujan  turun..so after breakfast, layan anak dlm bilik jek..pas ujan ada gak kakak turun pool tp tak lame sbb sejuk katenye..hehehhehe..nway, kali ni mmg jenuh lah melayan Zareef..mmg melasak sungguh die kat sana


Meh layan gmbar budak Zareef yg lasak itu

Ni time breakfast..nk makan pon tk tenang sbb budak ni asyik nk mintak turun n jalan2..huhu

Kat lobby..layan Zareef 'exercise' jap



Mandi kolam kecik dlm bilik jekla budak nih..=p

Tembam tak saya??hehehe

Ni gmbar sebelum check-out..bye2 bilik cantik..huhu

Kakak Zara apsal nmpak cm budak demam pakai jaket mcm tuh..=p


Apepon, such a sweet memories dpt stay kat cni..paling penting, sbb stay ngan suami n anak2 tersayang kan..=)


Anak-anak yang sukakan pantai..=)

Sambung entry Kuantan lagi yek..=)..hari Sabtu petang, kami sambung check-in kat Swiss Garden Resort n Spa plak..lepas rehat2, terus ajak papa jalan2 tepi pantai..mase kat De Rhu sebelum ni tk smpat pon singgah tgk pantai sbb sibuk ngan macam2 aktiviti, so kali nih tkleh lepaskan peluang..even tak mandi pon just amik angin tepi pntai cukuplah buat mama lepaskan gian..=p

Cuaca ptg tu agak baik..tak hujan, tp angin sangat sangatlahhhhh kuatnye..ombak laut pon bergelora semacam sampai air laut dah tukar kaler coklat..mama tgk mmg bendera merah dah dinaikkan tanda tak dibenarkan mandi laut..so kami pon main2 pasir kat tepi pantai tu jek..Zareef nmpaknye pon suke jejak kaki atas pasir pntai tuh..enjoy sgt tgk die..=)


Bergmbar dulu sebelum masuk ke area private beach nih

Angin kuat sgt smpai pasir2 berterbangan tutup lense kamera..uhuk2x..

Lepak sini sekejap..tenangkan diri ngan angin yg kuat

Kakak Zara posing tepi pantai dulu

Zareef tak tahan ngan angin kuat mula2 nih sbb ada pasir masuk mata die..huhu

Jom main tepi pantai!!

Pertama kali Zareef jejakkan kaki atas pasir pantai..suka + jakun si kecik tuh..^__^

Siap nk kuis pasir masuk mulut lagi..hahahahhaa

Nmpak raut muka happy si kecik ni kan..=)

Ohhhh...sukeeeee sgt pic nih..moment papa dan hero keciknya..=)

Papa yg gigih ajar anak berjalan atas pasir..=p


My HEROES..ohhh..nmpak tak air laut kat belakang tuh.nmpak bergelora sungguh kan

Cayanggggg anak papa!!

Selit pic mama sekeping..tukar pakai tudung ni sbb ada awning konon tak senget benget klu kena tiup angin..rupenye..hura hara jugak..terlangkup2 tudung mama ni dek angin yg sangat kuat..eheheheh

Banyak tol gmbar si Zareef..mklumlah, 1st time die ke pantai..mama pon ikut eksited


Meh tepek gmbar kakak pulak yek..hehehhe..die pon tak kurang sukanye dpt pi main pasir pantai nih

Sibuk berlari ke sana ke mari..=)

Baju gaun tu dh lencun air dh sebenarnya..=p

Pic ni pon mama suke..my sweethearts..^__^

Opsss..Zareef separuh bogel sudah..suar die dh abeh basah so bukakkan jekla terus..=p

Puas tol korang main tepi pntai yek..even tk mandi laut or korek2 istana pasir..kuis2 air mcm ni jek pon jaaaddiiiiiilahhhhh..=p

Enjoying herself at the beach

Pemandangan sekitar pntai ptg tuh..tk ramai sgt org sbb ni pantai persendirian kan..

Aduhaiii..dh ada warning bendera merah pon ada jugak yg berani mandi laut..seriau jek mama tgk..huhu

Ni menatang ape name die ek..ada leh sewa kat sana..tp yg ni yg kecik khas utk budak2..=)

Time nih mama tgh jerit kat papa panggil ajak balik..tak tahan dah nk tahan ngan angin laut tu + kesian ngan Zareef takut kesejukan..=p




Apepon, wlu sekejap jek spent time kat tepian pntai tuh tp mama rasa seronok sgt..anak2 mama pon nmpaknye dua2 sukakan pantai..nnti next time kite pi cuti2 tepi pantai lagi yek cyg..insyaAllah klu ada rezeki lebih kan..=)


p/s: Kelebihan ada kamera semi-pro super zoom nih, mama just duduk lepak2 dari jauh jek smbil zoom amik gmbar papa n anak2..tak penat + tak takut kamera mercik air..ehehehehhe

Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin