Perasmian baju renang..=p

hehe..tajuk sgt berlagak bagus yek..hakikatnye, mama ni bukanla seorang perenang berjaya..kalau diberi scale, mama nye skill berenang hanyela 1/10..so kesimpulannye, baju renang mama hanyela dirasmikan utk aktiviti berendam dalam kolam semata2..=p
.
Act, hari Ahad lepas papa ajak lagi mandi kat pusat akautik shah alam. kebetulan adik ipar mama pon tk pernah ke sana, so die ala2 teringin sgt nk pergi berendam kat swimmimg pool tu..Kali ni kitorng pergi awal sket..amik sessi kol 3pm-5pm..tp yg paling kalakar, nmpak sgt mama sgt SKEMA ok..beria2 nak beli swim suit tkt tk boleh masuk dlm kolam kan..walhal, berlambak2 la mak bapak yg pakai t-shirt n suar tracksuit masuk mandi dlm tu..tk strict pon undang2 kat sana..ekekeke..so, bile lepas 1 jam mama n adik ipar dh ajak balik (adik ipar pon semangt beli swim suit jugak), tk pasal2 kena sedas ngan papa " Ek eleh..rugi jek beli baju mandi mahal2. baru berendam 1 jam dh nak balik"..haha..pedas jugakla sindiran tuh..=p
.
Layan gmbar jekla..tk byk amik pon sbb sume org nk masuk dlm pool..papa sibuk lepaskan gian berenang, n mama n adik ipar dok melayan Zara main slide..=D

.

Oh..ni gmbar pagi Ahad sbnrnya..breakfast kat kedai mamak..(erk..kol 11.30am kire breakfast lagi kan)
Photobucket
. .
Mama ngan swim suit baru..abaikanla perut menggelebeh tu..biasela org gemuk pakai swim suit cenggitula rupenye..hahahaha
Photobucket
.
Time ni masih memujuk2 Zara masuk berendam..biaselah, die ni lmbat sket warm upnye..mula2 tu die tknak masuk kolam langsung..=pPhotobucket
.

Ok..dh warm up dah si Zara..cume arini die tkmau pakai floater..nk mama pegang die..
Photobucket
.
Photobucket
.
.
Zara n family dlm swimming pool..
Photobucket

..
Mama n cik Anim layan Zara main slide..die sgt suka ngan slide tuh!!Photobucket
.

Selesai sudah..ni mase salin baju dlm toilet..
Photobucket
.
.

Itu jek la gmbar2 kat sane..lepas kuar pusat akuatik smpatla minum2 n makan2 kat kedai2 kat luar tuh..after that terus balik n Zara pon zzzzzzzz smpai malam..penat sgt gamaknye..hahaha

.

p/s: Selit cerita lain sket..papa dh berjaya memiliki crocs Yukon idamannya..mama dgn bangga belikan papa crocs tu sec online dgn harga rm120 shj + original lagi..sgt puas hati..ekekeke..

18 comments:

Mrs. Adz said...

amboi..zara nak blajar renang ye..mama tu,sekejap sangat la..tak puas lagi tu..hihiii

~Zetty84~ said...

wah...dah rasmi erk swim suit akak tuh...
ingatkan nk simpan sampai ke bali nanti..hihi...
x pe akak, gelebeh pun...
muka maintain sweet...
janji cik hubby sayang n centa sudah..... ;p

Qistina's Mama n Abah said...

Hahaha...yo yo ah je beli ek..padahal tak beli pon tak pe.. Hehehe kalau sha sanggup tak gi pool la kalau nak kena pakai swim suit..kang cam papan lapis jek..malu!

Anyway..Tina pun suka main dalam pool tapi abah dia tak banyak masa nak bawak dia gi pool..asik nak mancing jek...boring!

shila ariff said...

sonoknya satu keluarga pi main2 air kolam..bila le nak bwk hazim pi mandi kolam ni.??...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestnyer Zara mandi swimming pool...
sama lah gak ngan lily nie...klu p kolam renang bukannya berenang tp berendam..ekekeke..

yer betul..menggelebeh pon tp ttp sweet.. :)

Diamilikku said...

bestnya....jeles....
huhuhuhu....kak su bz gilos nih

nadnye said...

macam best jugak nie.. ingatkan ada aksi berenang :>

nza said...

bestnya berendam....sejukkk....

azzul said...

xpe yg penting ade baju renang dulu heheh skill renang tu akan dtg kemudian...syoknye mandi manda

lily azliyana @ mama zara said...

MrsAdz- hehe..sekejap sgt ek..ramai sgt kat pool tu smpai air pool pon dh jadi kotor..tu yg tk semnagat nk berendam lama2..=D

Zati- haha..tk dannye nk tgu smpai ke bali. kat sane dh penuh ngan akt sight seeingnye..ntah2 tk smpat masuk pool pon..=p

mamaTina-hee..simpan jekla utk nxt time. kot2 tersmpai ke resort yg tk boleh pakai t-shirt kan, lehla pakai swim suit tuh..=D

Shila- tkpe, lenkali turn hazim n family plak berendam dlm kolam..=)

lily azliyana @ mama zara said...

Lily- tulaa psl kan..nnti nak kena belajar swimming jugakla..kot2 la leh kurangkan kegelebehan tu..ekekeke

diamilikku- tk pe kak su..cr rezeki utk family..nnti klu dh kurang bz, lehla balas dendam bwk satu family gi jalan2 kan...=D

nadnye- hehehe..konpem tkde..mama Zara berenang 4,5 kuak jek pastu tenggelam..=p

kakNza- mmg best..hee

azzul- betul2x..pelaburan jangka pjg..jgn lagi stahun baju renang dh sempit tkleh pakai sudah..=p

lily azliyana @ mama zara said...
This comment has been removed by the author.
@>--ummi zahra--<@ said...

wah..biler lah dapat bawak zahra pegi pool..air terjun dah pernah bawak..hehehe..

Sue said...

best nye zara swimming! hehe.. oh siap ade pool utk budak2 dgn slide bagai tu ek. cool lahh! kat cheras tu tak sure la ade ke tak. Tapi penuh ngan cino. Mcm g-e-l-i je nk join sama.. heheheh...

faRyn faRhana said...

bestnye.tak sabarnye nak bwk bby aina main air. skng pon bila mandi, die baik je. sgt soothing kot kena air. hehehe.

izan ishak said...

seronoknya tgk lily ngan zara mandi kat pool...

maya amir said...

zara..ajor auntieee swimming meh:)

Mama_Aqish said...

wah...pakai baju renang muslimah lagi tu....ala2 ayu perempuan melayu terakhir lagi...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016