Nak bagi hadiah tak ye?

Ohh..ini bukanla sambungan entry psl contest mama tu yek..bab2 contest kite tunda dulu smpai minggu depan..hehe…entry kali ni just nk tnye pendapat korang jek..

Act, salah sorang dari pengasuh Zara kat nuseri nak berhenti kerja.kire minggu ni minggu last die la..pengasuh tu antara pengasuh tetap Zara, means yg ditugaskan utk jaga budak2 1-2 tahun mcm tu..segala urusan brg2 keperluan Zara, update ttg Zara pon die yg direct inform kat mama..So, mama macam terasa nk bg die ‘sumthing’ as sevenierla..wlupon die baru jek 4 bulan jaga Zara, tp mama dh appreciate sgt2..mklumla, anak mama ni bukannye senang nak dijaga..dhla kuat nangis, notti pon ye jugak..hehe

Klu korang mcm mane..korang bg hadiah tk kat pengasuh yg nak quit..dulu dgn babysitter Zara yg pertama, mama just belikan anak2 die baju sorang sehelai buat kenangan..tp kali ni tkde idea plak nk kasi ape..tkde la nak kasi benda mahal..cume benda yg boleh diguna n sbg tnda ingatan jekla..

Any idea pls inform mama yek..last jumpe ngan die ari Khamis nilaa..Tq..=)


p/s: additional info- pengasuh Zara kat nuseri tu anak dara lagi..sbb tu tk tau nak bagi benda ape yg sesuai..hehe

18 comments:

kakyong said...

anak2 babysitter tu dah besor ker.. why not belikan buku, sesuai dgn usia lah..

lily azliyana @ mama zara said...

alamak kak yong..info sy kurang lengkap ye..pengasuh Zara kat nuseri tu anak dara lagi..thats why tkde idea nak belikan ape..hehe

Sidratul Muntaha said...

perfume gift kot?
takpun mini make up/travel make up kit.
time ayu anak dara dulu.
suke novel.
tpi better lily tyner ape hobi dia...
n ape dia suke.
anak dara ni tak sama sume kan minat masing2?!

YatieJay said...

For me, kasik tudung kot....tudung bawal lebih universal.

takpun One drop punya set....maklumlah, anak dare...

Mrs. Adz said...

emm tu la,bagus gak ko nak hadiah tu..tandi kita hargai dia..tapi tak tahu gak nak bg pe..

bagi perfume pun ok

zai kulim said...

kasi tudung jer sehelai.

maya amir said...

kasik brooch:)

mummyseri said...

lily kalo kasik kain pasang pon ok..at least pgasoh zara boleh pakai nnt..

kakyong said...

ooo.. anak dara yer..
lebih byk lah choice nyer.. tudung/pin tudung/beg tangan/kain pasang/novel/... i think the list will go on.. murah pun okay asal menang memakai..

Syuhada Kamal said...

hemm..lily bleh bagi tudung kot..tak pun coklat ke or perfume..:)

shila ariff said...

shila cadangkan bg kain sepasang + kain tudung sedondon colornya..leh dia jahit n pakai harian....yg tu pun leh wat kenangan..

Mama_Aqish said...

bagi pun ok per...untuk kenangan then dia dah ngasuh zara....so at least kiter kenang budi dia...mesti dia suka punyer

~~@lyci@~~ said...

kalo alycia kat tempat u mesti alycia bg something.. sbg tanda terima kasih & appreciate dia dah jg anak kita..

hmmmmm bg tudung & brooch ok kot..

:iBuAfiQah: said...

kalau irnie pun berpandangan yg sama..mmg bg hadiah jugak sbb appreciate tlg jaga anak kita tuh...
sbbkan pengasuh tuh anak dara apa kata bg brooch n tudung bawal pun ok..kain pasang kerrr..
xkisah apa2 pun lily,janji ada la somethin dari kita tu..

lily azliyana @ mama zara said...

thanx sume for the suggestion..stakat ni, tgh berpikir2 nak bagi die either tudung, kain pasang or brooch..harap2 smpatlah beli ni..=p

M@L@ said...

kalo anak dara lg lah senang.. lily leh bg brooch @ tudung ok gak...

Cinda... said...

saya bujang agi ni..

sume cadangan di atas bagus2.. mmg sesuai utk org bujang.

ape2 bergantung pada budget.. hehehe

nza said...

kak nza rasa telekong sesuai cz akn digunakn setiap masa...byk pahala tu...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016