Rutin tido baru n aksi Zara ngan bebear nya..=D

Sejak 2 menjak ni rutin tido Zara bertukar lagi..utk sesiapa yg dh mengikuti blog mama sejak dulu, mesti dh tau yg Zara ni agak selalu bertukar rutin tido..sejak beberapa bulan lepas, mmg mama puas hati ngan wktu tidur Zara..balik nuseri just layan die makan, main, minum susu, tgk kartun n die akan tidur dalam kol 10-11pm mcm tu..tidur plak nyenyak smpai ke pagi, so sec tak langsung mama pon dptla lena hingga ke pagi jugak..
.
nway, 2, 3 minggu ni nmpaknye jadual tidur Zara dh bertukar semula..balik nurseri layan die makan n minum susu, then after maghrib selalunye die dh tertidur dh..tapi, kol 9 mcm tu die akan terjaga balik smpailaaaa kol 12.30pm- 1am br die tidur semula...kdg2 tu smpai kol 1.30am pon tk tidur lagi..tak cukup ngan tu, sekarang ni kol 4 or 5 pagi die akan terjaga plak nangis2 mintak susu..soo..skang mama dh berada dlm episod 'layu setiap kali nk pergi kerja wktu pagi'..hehe..tp nk wat mcm mane kan..dh mama jaga die sorang2, kenala berkorban melayan anak dara bertuah ni..
.
okla..lanjutan dari kisah rutin tido Zara tu, selalu tgh2 malam tu mmg mama kena tunggu die tidurla br mama leh tidur..die tk bagi mama tidur dulu tau..so selalunye mama kena layan die tgk cd kartun smpai byk2 trip, ataupon layan die baca buku animals die, or tak pon die akan main2 ngan anak patung bear die..yee..Zara skang dh suka main bebear plak..hehehe..jom tgk Zara ngan bebear kesayangannya..aksi ni mama amik 2 hari lepas..malam tu Zara tidur kol 1.30 pagi ye kawan2x..huhu
.
.
Act ni bear mama..tp mama turunkan plak kat Zara..hehe..

Saaaayaanng en bebear..!!

Tepuk en bebear bagi tidur..pastu barula Zara boleh tidur plak..hihi

Act Zara ni ade banyak stok anak patung..tk tau apsal mase 1st bash die aritu ramai plak bagi hadiah patung bear..tp mostly sume mama simpan lagi sbb masa tu Zara tak tunjukkan minat nak main..sejak 2 menjak ni br die dok suka sgt menggendong bebear die ke sana sini..kat bwh ni satu lagi bebear yg die suka main..yg ni mama belikan kat airport serawak time umur Zara 11bulan..

Sori..bebear ni tkde nama la..sume pon Zara panggil bebear jek..hehe

Sanggup kongsi puting ngan bebear die..=p

Tgk kartun pon peluk en bebear jugak

Tiru gaya mama peluk n tepuk2 belakang die..hehe..nway, sian bear ni dh koyak belakng badan..nnti klu dh lunyai, baru mama kuarkan stok bear2 yg lain..=p

10 comments:

Mama_Aqish said...

banyaknyer bear2 zara...tomeinyer dia cam bear2 tu gak....mesti zara sayang bangat dengan bear2 nyer kan...baby doll tak der ker???

LiLy @ MumMyQiStInA said...

alala...baiknyer Zara sanggup kongsi puting ngan bear...hikhik..dh blh ada adik dh nie...nnt leh jd kakak penyayang.. :)

mmglah budak2 kan...suke memerhati & meniru apa yg kite buat...so kite pon kena well behaved...

lily azliyana @ mama zara said...

mamaAqish- baby doll belum ade lagi..tk tau apsal mama die tk brape berkenan ngan baby doll..hehe..lagipon bebear Zara dh byk stok dh kat rumah..=D

mummyQis- haha..betul ke Zara dh ready nk ber'adik'..mslhnye mama die ni yg lom ready lagi..mcm mane tuh..=p

Mrs. Adz said...

suka nengok dia tepuk belakang bear tu..memamg bebudak ni ikut pe yang kita watkan..tido lambat ke..eisya dulu macam tu jugak..mahgrib tido nanti bg kul 9 lbh..pastu kul 1 lbh baru tido..rasanya klu leh,jgn bagi dia tido la..sekarng ni,aku ajak dia main je sampai kul 9 lbh..lekakan dia..nanti dia ngantuk sangat,terus tido lena..

faRyn faRhana said...

bila dah ada anak ni, kena berkorban jiwa dan raga (dan tidur malam yg lena) kan lily..ehehehhe. aku slalu stone je pagi-pagi sbb lalok tak cukup tido. :)

norly saliana @ mamazahra said...

alahai, tomeinya zara ngan bebear nya tuh..
zara dah pandai jaga baby la.leh la mama&papa bg baby kt zara.heee :D
si Zahra mmg suke teddy bear dr kecik, sbb 1st teddy bear norly beli mase zahra 3bulan lebih.
teddy bear zahra siap berpampers bagai, sumenye keje zahra.hikhik

shila ariff said...

dah pandai main ngn bebear...nnti dah besar skit, main masak2 ngn bebear..nti mama zara kena beli mainan memasak utk zara tau...

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm lily..

amboi..byknya bear2 zara..comey2 semuanya..aunty pjm blh???

bdk2 skrg ni..suka memerhati & meniru apa yg kita buat..mrk sng dpt kan..

:iBuAfiQah: said...

salam lily..

afiqah pun dah tukar time tdo..dulu leh la lps magrib tdo..
skrg dah up skit..kul 9.30-10.00 mlm br nk tdo..mlm still mintak susu 2jam sekali..hehehe
afiqah pun dah pandai main bear..nama bear pun dia bg sendiri tau...cantikkkkkk namanya..
lawak kalu dia main bear..siap tau bear tu demam,berak n tukarkan pampers..klakar la budak2 nie kan lily..tp layankan ajerrr...

*byk komen lak...hehehe

mariaariffbaby said...

iya la..
banyak bebear zara..

my ecah..tak suka lak bear ni..
part yang paling dia minat sangat senduk kat dapur..huhuhuhu

langsung xcomel kan
:P

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016