2nd mission: accomplished!!

Hee..sbnrnya ade banyak lagi gambar2 n cerita2 lain yg mama nak share kat sini, tp mama tulis psl cerita ni dulula. Sbbnya tgh eksited kerana misi mama n papa tlh berjaya dijalankan. Misi ape? Hehehe..misi bwk Zara masuk panngung wayang semestinya..=p

Act, mcm yg pernah mama stori kat sini , dulu mase 1st time bwk Zara masuk wayang mmg langsung tak berjaya. Padahal tgk kartun ice age 3 tu tapi still kat pertengahan cerita Zara mula menangis n mengamuk mintak keluar. Mungkin bosan or penat dudukla kot. So semalam, try jugak bwk die sekali lagi sbb mama dh meroyan nak tgk Papadom. Yekla, sana sini org kata cerita tu best sgt so manela mama tk dengki..hhehehe..

Kali ni, lengkap bwk sume keperluan Zara. Susu ade, puting ade, bantal busuk ade, siap belikan kopok twisties n air krisantimum satu tin. Act ptg tu dh bwk die jalan2 kat tasik. After tu gi makan plak. So mama bajet mestila dlm wayang nanti Zara ngantuk n nak tidur kan. tp surprisingly, Zara ikut tgk movie tu smpai abeh. Skali skala die mintak makan kopok, mintak minum plak, then pot pet pot pet ngan mama, pastu tgk wayang balik. Smpaila ke akhir cerita, die masih segar bugar lagi..hhehe..oh..for info, mama n papa mmg kaki wayang sejak dulu lagi. Sbb tula nk try jugak bwk Zara masuk wayang spy leh jadik aktiviti mase lapang utk kami bertiga plak..=D

Ni dh setel tgk papadom. Nnti klu ade mase lapang nk gi tgk Pisau Cukur plak..hehe..tamak btol kan mama ni. Mklumla, lame giler dh tak masuk wayang tau. Smenjak ade Zara br 3 kali tk silap dpt tgk ngan papa. Itupon curi2 tgk mase Zara kt bbsitter + mase nenek dtg dr kampung..hehehe..



Citer papadom yg mmg menghiburkan..=p



Aksi Zara b4 masuk wayang. Sibuk main sana sini..



Ni plak after kuar wayang. Dh kol 11pm dah..sian anak mama..

Balik tu tros Zara titun ngan lenanya. Nk tukar baju pon tk nyempat dh..



Mcm yg mama inform kat atas tadi, b4 gi tgk wayang bwk Zara jenjalan kat tasik shah alam. Act lame giler tk gi tasik or shopping complex ni sbb few weeks sebelum ni kan papa sgt bizi wktu weekend. So smalam wktu ptg bwk jugakla anak dara ni ke sana utk amik angin ..=). Ni antara gmbar mase kat tasik shah alam. Hehe..harini mama letak gmbar reverse version yerk..sbb cerita utama nk stori psl wayang tu jerk. Tetibe rase nak masukkan gmbar2 kat bwh ni skali pulak..=p

.

Zara n papa

Us..

Muka happy dapat jalan2..



Spt biase, mama yg terlebey posing berbanding Zara..=p


Kasi Zara can main kat playground skjap..

After ke tasik tu, barula kitorng gerak ke JJ bukit raja. Smpat makan kat foodcourt dulu sbb dh lapar sgt. Act mula2 tak konpem nk tgk wayang pon. Tp tgk ade papadom kol 8.50pm so papa kate beli jerkla. Nasib baik kebetulan mmg bwk bantal busuk n sweater Zara kan. tu yg tawakal jerk masuk wayang..hehehe..

Sblum makan, layan Zara main keta dulu...


Menu malam itu..


Zara spt biase sungguh berselera makan. habis satu mangkuk mushroom soup..
Sambung makan mee papa plak..=p



p/s: Papa Zara baru balik dr Labuan tgh malam sabtu tu. so dpt cuti smpaila hari esok, selasa..yeay!!

19 comments:

nza said...

best gak sesekali tgk wayang...kak nza dgr crita papadom tu mmg best.

Dilla Ady said...

hikhik..hepinye mama zara ni papa zara nk balik...ngalahkan zara yang hepi papa dia balik..

jeles2 dapt gi tgk wayang bertiga..dilla pun kaki wayang tau tapi hubby tak le..so, takde geng...mmg konpem kena reject kalu suggest nk gi tgk wayang...

huhu...sedey sedey...

Diamilikku said...

wow...impress..alesha tak penah lagi masuk wayang tau...hehehheh..duk tagak2 nak bawak tapi takpenah kesampaian..selalu umie n papa je dating berdua.....

lily azliyana @ mama zara said...

Kak Nza- hehe..mmg besh sesangat. dh name pon kaki wayang. bile tgk dvd tu feel die mcm tak same jerk..=p

Dilla- la..mcm tu lame la tk tgk wayang eh..takpe..nnti tgu sasha besar leh teman dilla tgk wayang..hee..

diamilikku- takpe..kak su ok sket. time nak dating alesha n aisy leh tinggal ngn owan diorang...mcm Zara kena angkut skali sbb takde sape nk jaga sblh malam or weekend..hehehe

MamaDamia a.k.a Haiza said...

memang mencabar first time nak bawak anak masuk panggung wayang..tapi nasib baik my dear Damia tu ok jek masa kitorang bawak dia tengok wayang....siap tido lagi dia..masa tu umur dia dalam 6 bulan kot....hihihi..

azzul said...

syoknya dpt gi tgk wayang..dgn anak plak tu..mgkn sy pun patutbuat experiment kn..heheh hidup kaki wayang!

mariaariffbaby said...

mama zara.

ada tips tak nak buat budak kecik masuk cinema?
kitaorg ni rasanya teringin nak bawak ecah masuk wayang...tapi rasa nya macam mimpi moon jek

=P

DYLA said...

teringin jugak bwk inas tgk movie mcm ni.. tapi risau dia nanges sbb tmpt gelap campur sound kuat2 tu... nanti nak try gak ah. nak tgk pisau cukur. ekkeke

nadnye said...

dah lama giler tak tgk wayang nie..ingat nanti nak bawak la budak2 nie tengok wayang ..

tgk preview kata cerita papadom sedap yea..

shila ariff said...

wah wah wah..kecik-kecik lagi mama zara dah ajar zara masuk wayang..huhuhu.....

fauzi-maya said...

finally..berjaya bawak zara tgk wayang eh? heheh

mummyseri said...

akhirnye berjaye yek :)
..cite pon best ek...

mama_umar said...

tahniah2,hehehe,kitorg blm lg cube bwk umar msk wayang,baguslah preparation lily cenggitu sng sumer siap sedia je :)

lily azliyana @ mama zara said...

mamaDamia- waahhh..damia lg dahsyat..umur 6 bulan dh masuk wayang yer..hihi

azzul- ohoo..ibu naufal pon kaki wayang rupenyer..=p

maria- br sekali eksperimen berjaya so lom leh bagi tips lagi.nnti klu dh 2,3 kali berjaya 'paksa' zara tgk wayang br leh share2 tips..hehehe

dyla- tkpe dyla. cubela bwk sekali dulu..dulu zara pon mase 1st time bwk tak berjaya jugak. yg penting, jgn putus asa (kata2 dr seorang ibu yg kaki wayang..haha)

nadyne- budak2 dh besar lehla akak bwk masuk wyg. sarah pon dh 1 yr kan..try tgk citer kartun dulu..hehe..nway citer papadom..mmg besh..hihi

lily azliyana @ mama zara said...

fauzi-maya- yesss..berjaya jugak. bersungguh2 kan mama n papa die nk ajar anak tgk wayang..hehe

mummyseri- tula nye. punyela eksited tgk zara berjaya tahan tgk movie smpai habis..=p

shila- hahaha..nk wat cmner. dh tak tahan org asyik kate citer tu besh. nk tinggal zara kat rumah tk smpai hati..tu yg angkut sekali tuh..=D

mamaUmar- yekla Zety. kang tk pasal2 die buat hal lagi kan kena kuar wyg plak..membazir rm20. tak baik bazir2 nih..hihihi

~Zetty84~ said...

wah...sgt bagus ajr ank masuk panggung..!!!
syaza n syifaa zati x penah bw lagik...
slalu weolls g berdua jerk..
diorang tggl kat bb sitter...
zara ni baik laa...

sian dia...dah tertido dah...
letih kot...
dapnyer tgk suma foods tuh...!!! huh...
wink2.. ;p

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

wah bestnya zara gi tgk wayang.. so far danish blm berkesempatan lg msk ke sn coz saya risau dia x reti nak dok diam plak..... hehehe... zara ni good girl lah..x mcm danish..sn sini dia nak jln..hihi...

lily azliyana @ mama zara said...

Zati- akak ni slalu susah nk gi tgk berdua. hubby balik pon seminggu skali. pastu weken plak, mane ade org nak jaga zara. tu yg nak ajar anak dara tu masuk wayang bia leh join mama n papa die..hehe

MamaDanish- hee..lom cube lom tau. kot2la danish behave dlm wayang kan. syiok dok tgk gmbar kat skrin besar..hehe.zara pon yg 2nd time bwk ni br berjaya..=p

@>--ummi zahra--<@ said...

sronok nyer dapat tgk wayang..kite dah luper dah bile last tengok wayang..konon nyer sehari sebelum bersalin tu nak pi tengok citer gengupin ipin..hehehe..tapi tak sempat plak..nampak nyer kena tunggu zahra besar skit lah baru leh bawak..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016