Bela kucing tak smpai 2 jam??

Hee..bukan kucing siam ker, kucing parsi ker..or kucing kampung..tp sbnrnya belon kucing beli kat pasar malam jerk..ehehehe..poyo mama ni kan. belon ni mama Zara yg sibuk nak belikan sbb tengok kucing tu cumei sgt. pntang tgk anak dara tu usha2 sumthing, baik jer hati mama die tlg belikan..(mama tlg beli, tp papa yg kuar duit..haha)




Besar sungguh belon kucing tu. agaknya kalu penjual tu tak letak pemberat, zara pon leh terbang ngn belon tu skali..=p

Ni apsal ntah mulut terlopong..
Belon sungguh besar smpai tutup kepala papa..hehe..
Si kucing pinky..=p

Time nak makan terpaksala ikat kucing pinky kat tepi kerusi..

Zara n kawan barunya..

Cute jerk die gi peluk kucing tu. die ingat bantal kot pegang2 mcm tu..hehehe

Aiyorrkkk..kesian..baru jerk nk main kat rumah, tetibe kucing pinky bergesel ngan tembok terussss...hilang angin..abeh terbang rm5 tuh..huu

Sbb kecewa kucing pinky dh kempis, Zara pon main plak ngan payung mama nih. gile besar gabak payung tu. 'hilang' kepala anak mama..=p

Hehe..ganas tak zara. tak smpai 2 jam belikan belon, slamat kempis dh belon tu dibuatnya. tk pasal2 rugi duit beli. dhla mahal. belon jual kat pasar malam pon dh cecah rm5..ish2x..

.

.

p/s: ni entry saje2 jerk. act takde citer baru nak share..hehehehe..

18 comments:

nza said...

mmg cantik n comel sungguh kucing tu...sayang kn dh bocor....

Putra Mama said...

belon yg jual kat hospital pun RM5.. lagi kecik dr belon kucing ni.. nsb baik zara ader alternatif lain nak main.. main payung laks.. hehe

mizzyN said...

aku beli belon naruto mcm tu kat hari terbuka deepavali di n9 ahad lalu, mcm budak2 dan aku suka!

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

ct prnh beli gak belon cam ni..ultraman lg..tp danish siap main tendang2. smlah cam zara..kjp jer belon tu dah kempis..hihi..

lily azliyana @ mama zara said...

Kak Nza- tulah..syg dh bocor..ingat paling kurang tahan seminggu. rupenye ptg tu jugak hancuss sudaaa..=p

putramama- belon rm5 kat hosp tu dh 2 bijik belikan kat zara. tp belon jenis tu tahan. smpai skang ok lagi..tinggal zara yg dah bosan nak main..hee

mizzyN- waahh..belon naruto!! mesti cute sgt..hehehe

mamaDanish- klu yg anak dara ni pon dh ganazz..yg anak bujang tu lagilah kan..=p

Riena @ MamaAneesa said...

alahai...kesian zara tak sempat nak bermanja ngan kucing yer...mama zara actually, riena pun ada citer pasal belon nie...masa raya ari tu kita org kuar shopping ngan kakak ipar riena.kakak ipar riena belikan satu utk aneesa, tapi dia beli snow white....mama zara nak tahu tak....tak sampai sehari pakai dah bocor...tau apa sebab...hehehe aneesa gigit sampai bocor....bila malam dah kempis..sagat ganas itu budak tecik...

lily azliyana @ mama zara said...

riena- hahaha..tajam sungguh gigi anak dares tu yek. mesti die geram tgk belon snow white yg cute miut tu..=p

Raja Radiah said...

hehe...macam E in jugak..kalau pi pasar malam, mesti nak belon cam ni...tapi kejap je dia excited ngan belon tu....esok dan seterusnya tak heran dah sampai belon tu kempis sendiri...

Riena @ MamaAneesa said...

lily...memang tajam tol...dia gigit riena dua hari ada kesan lagi...gigit penuh perasaan.......bukan setakat belon bola starwberi kat cameron pun habis bocor kena gigitan anak dares ku itu...sbar jer la...

mariaariffbaby said...

hahahahaa..

my ecah pun ada sponge bob nya..
same la wit zara..sekejap jek riwayat belon tuh

rugi2..
=D

shila ariff said...

wah wah...sempat gak zara bela kucing walaupun just for 2 hours...heee...lain kali boleh try bela kucing yg real plak...

Qistina's Mama n Abah said...

besar memang la kucing tu lily...tak takut pulak dia..kalau tina..dah sembunyi muka kat bahu dah tu!

lily azliyana @ mama zara said...

Kak Radiah- hehe..kali ni Zara eksited usha2 jerk. mama die yg sibuk belikan. pastu sndiri tk puas hati bile belon tu tak tahan lame..=p

Riena- hah..bola stroberi pon abeh bocor..sungguh ganazz nih..hehe

Maria- kesimpulannya..jgn salahkan anak kite. belon tu yg tak berkualiti. material cpt bocor punye jenis..hahahaha

Shila- InsyaAllah..teringin gak nk bela kucing idup. cume tkt tak terjaga jerk. dhla dok umah teres..leceh sket kan..

MamaTina- Zara mmg spesis suka kucing + suka blon. so mmg tak takutla..=p

fauzi-maya said...

so cute zara & the big thingy.. belon & payung..heheh.. salam perkenalan:)

~Zetty84~ said...

hihi...comelnye belon cat tuh..?
dah la colour pink...
hikhik...erm...zara nih sama ganaz cam syaza...
zara geram sgt kot, cute sgt cat tuh...
sebab tu la leh pecah...haha... ;p

mama_umar said...

amboi,cat tu lg beso dr zara,hehehe,budak2 kan..mmg die syg tp kejapjela bertahan kt tgn die,hik3

lily azliyana @ mama zara said...

Fauzi-maya- thanks 4 visiting my blog. salam kenal juga yerk.nnti ade mase sy terjah blog awk..=D

Zati- ye..budak ppuan skang leh tahan ganazz mcm boboy jugak..hehe

mamaUmar- tulaa..budak2 kan. die syg tp tak tau nak jaga benda yg die syg tu..=p

AchiQue said...

ingat kucing betul. kau tau anak jiran aku pergi cabut kepala anak kucing yg baru lahir tu. aku yg mendengarnya pun rasa sebak. kalau depan mata aku memang melalak2 la aku.

moral of the story, budak2 jangan bagi main kucing. BAHAYA!

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016