Aktiviti baru di kampung..

Rasenye setiap kali balik kampung mesti mama citer psl aktiviti Zara kat sana kan. rase tak jemu2 sbb ade jerk benda2 baru yg Zara buat time kat kampung atuk n nenek..=D
.
Kali ni layan lagila akt anak dara ni yerk..Last week balik kampung on Jumaat malam. kol 12 am baru bertolak sbb tunggu papa balik dr kuantan. of coursela mama yg drive balik sbb papa dh lentok kepenatan. nway, smpai pt raja almost 4 am..anak dara ni tk mau tidur dh. die dh puas tdo dlm keta. sume org dh selamat tidur tp mama terpaksa layan anak dara ni main..huhu..sadis sungguh..
.
Ni die main tepon lama nenek. pndai plakla die letak jari kat lubang nombor tu than pusing2kan gaya nk mendail. pastu dh pandai cakap 'haiyoooo'..(hello la tu dlm bahasa die..=p)
.
.
Sbb dh tak larat layan kat luar mama angkut masuk dlm bilik. leh plak ade gitar dlm bilik tu..syiokla die tepuk2 gitar tu bg berbunyi..dulu kat umah atuk main rekorder n angklung. mgu baru ni dh naik sket taraf main gitar plak..hehe
.
.
Esoknye mama bangun lewat giler. Qada' tk tidur malam sebelumnye kan. tp Zara still bangun awl. mama sedar papa kejut mama suruh tgk gmbar..ooo..rupenye gmbar anak dara ni main ngan anak ayam. haha..slalu die tgk dr jauh jerk. Zara panggil ayam tu 'aya'..kali ni dpt tgk dr dekat plak si anak ayam cumei tuh..=p
.
.
Mula2 muka takut
.
Pastu start nk usap2 si anak ayam..
.
Opocot..terkejut Zara..=p
.
Anak ayam cumei..
.
.
p/s: seperti biasa, mama tak berjaya nak upload video. act ade video Zara tgh main gitar tu atas katil. sibuk tepuk2 tali gitar tu bagi bunyi then bebel sorang2..hehe..tk tau apsal video mama tu besar gabak sgt size die..susah nk upload..huhu..

19 comments:

shila ariff said...

huhuhu...hazim pun suka sgt main telepon..pun sama ngn zara..prasan tak zara pegang telepon tu terbalik?? (bhgian berckp dia letak kat telinga)...sama sebijik ngn hazim..huhuhu...

lily azliyana @ mama zara said...

hehehe...zara br 1st time dpt pegang tepon rumah tu. mane tak tunggang terbalik dipegangnye. nnti dh besar mesti bdk berdua ni pakar pegang dah..=p

~mamazahra~ said...

sonok eyh kg zara, mcm2 ada.anak ayam cumei pun ada.
zahra kalo kt umah MIL, lgsg xnk gerak.dok ats riba jek...
kalo nak main pun, suh kte temankan.huhuhu

~mamazahra~ said...

lg satu..sape yg main muzik kt umah lily tuh???mcm2 ada...

~Zetty84~ said...

hikhik..comel muka zara wat muka geli tuh...
terkezut dgn bulu ank aym kot..!!!
haha..kira brani gak la dia pegang kan..???
comel "aya" tuh...erm... (",)

nza said...

ni mesti ikut papa gak ke suke main muzik......dh mkn pndai la zara ni....gud girl!

Dilla Ady said...

eee..comelnye muka zara mase terkejut dgn ank ayam tu..

sian lily, kena jaga zara sesorang eh layan aktiviti zara yg da puas tido tu..

The Queen Of My Heart said...

hehehe..lawak ler muke zara terkejut tue... :)

mariaariffbaby said...

comelnya zara bila dia terkejut pgg anak ayam tuh..

lily azliyana @ mama zara said...

mamaZahra- kat rumah atuk Zara ni mmg macam2 ade. tu yg skjap jek Zara dh panas n leh biasakan diri. die syok main kat sane..hehe..nway, ni atuk sblh hubby. mmg FIL suka main muzik esp gitar n keyboard. slalu gk dpt jemputan main kat kenduri org kawen sama2 ngan geng die..hehe..anak2 die pon sume ikut minat muzik tuh..=D

Zati- haha..tk taula die terkejut or eksited sbnrnya. mase ni papa die yg ada. akak tgh berlingkar tdo..=p

kak Nza- mungkin gak kot. pengaruh atuk, papa , pakcik n makcik die. sume giler muzik..=D

lily azliyana @ mama zara said...

dilla- nk buat cmner. sume dh lentok tdo. mama diela kena mengalah layan anak dara tuh..hehe

mummyQis- heheh..klakar kan. mcm terkejut sgt jerk..

maria- tu namenua terkejut aka jakun dpt tgk ayam dekat2..=p

Putra Mama said...

bestnyer main anak ayam.. kalo kat bandor x merase la nak main ayam cenggitu..;)

ibu_umairah said...

.....anak ayam comel nya.......

Qistina's Mama n Abah said...

ooo..terkejut ye..hehehe...cumei betul!

Sian ek kena berjaga melayan dak cumei nih..tak pe..tak pe..dah qada' tido kan...

lily azliyana @ mama zara said...

Putramama- kat bndar nk tgk ayam pon kena masuk zoo..hehehe

ibuUmairah- sooo cumei kan..=D

mamaTina- haha..selamba jerk. kat umah mentua tp bangun siang..nk buat cmner, mmg letih giler..hehe

azzul said...

comeinya ank aym..nsb baik tak kena picit dgn zara yek..heheh

fauzi-maya said...

hahaha..suke tang pegang gagang terbalik tuh

M@L@ said...

biler tgk zara main dgn anak ayam teringat dulu kat kg suker kejau anak2 ayam biler ibu ayam x der.. kalo ada ibu cpt2 lari sebb takut ibu ayam petok..hehehhe...
comei zara buat aksi terkejut tu siap melatah lg.. tu mesti ayat mama buat kan..hahahha...

mama_umar said...

cutenye anak ayam tu,aunty pon suke anak ayam tau..tu zara buat muke geli ati aunty tgk :D

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016